MARINAR? Da ali ne?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
cibro napisal/-a:jaz ne bi vzel nič od tega, premajhno, takoj ti bo žal
tole
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=180872
vem da makina ni bog ve kaj močna, samo je pa trpežna, pa mel boš kaj placa verjemi na 4m takoj hodiš po torbah skrinji in vsem možnem, pa uni marinarji nimajo nič kamo bi kramo spravil.
LP
Tudi jaz bi v takem ali podobnih primerih šel pogledati ta primer.
Ali je poceni ali poceni z razlogom se pa lahko ugotovi le z ogledom.
https://vodovod-rh.si/
hm hm, dosti predlogov, samo sem nekje od nekoga nekrat slišal, da je johny dosti bolj žejen kot ostala motorizacija...pa tud sem nekako ugotavljal glede samega čolna, če je že tolko star (18 let) potem bi bilo mogoče potrebno zamenjati tube, spoje in ne vem kaj še vse. bi moral res pogledat pa potem nekomu pokazat al kaj js vem...
itak bom šel unga marinarja pogleda v šoštanj, ker je pač na dohvatu, za ostalo pa še vidim kako in kaj. itak se bodo sedaj po moje začeli oglasi gostit, tako da po moje z izbiro ne bo težav.
kot pa pravim, še vedno sem odprt za kakšne ponudbe.
itak bom šel unga marinarja pogleda v šoštanj, ker je pač na dohvatu, za ostalo pa še vidim kako in kaj. itak se bodo sedaj po moje začeli oglasi gostit, tako da po moje z izbiro ne bo težav.
kot pa pravim, še vedno sem odprt za kakšne ponudbe.
cibro napisal/-a:jaz ne bi vzel nič od tega, premajhno, takoj ti bo žal
tole
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=180872
vem da makina ni bog ve kaj močna, samo je pa trpežna, pa mel boš kaj placa verjemi na 4m takoj hodiš po torbah skrinji in vsem možnem, pa uni marinarji nimajo nič kamo bi kramo spravil.
LP
Jap tole bi bilo pravo za 4 osebe
Mato 
Imam tako gumico (marinar), pa glede na posadko, ti bo 25 konjev premalo. Za štiri bo pa tudi prostor precej omejen, se bo treba kar dobro organizirat. Če je špaga, kar proti petim metrom poglej.
Drugače materijal je dober (moj letnik 2000 še brez problemov), burja te bo dobro "požegnala", premalo izrazit V za valove.
Drugače materijal je dober (moj letnik 2000 še brez problemov), burja te bo dobro "požegnala", premalo izrazit V za valove.
hm, kaj pa vem, za začetek bi verjetno blo kar dost, glede na to, da smo vsi začetniki in si niti ne bomo upali ven, če nebo "šajba" na vodi tako da ne vem...imam dve punci, ki imata skupaj 50 kg, žena prav toliko tudi, no jaz sicer tolko skoraj kot vse 3 skupaj, ampak zaenkrat bi jaz to malo tipal pa se malo fural okol po obali, tu pa tam privezal kakšno tubo samo za dekleti in to je to. nekih dolgiv voženj zaenkrat itak ne predvidevam, ker se moramo pač vsi skupaj še malo navadit vsega tega guncanja. pa še za začetek glede handlinga s čolnom, je verjetno bolje da je manjši, da se vsega tega lažje navadiš.
sicer itak še ni zadnja beseda padla pri tem, ampak zaenkrat se mi zdi taka kombinacija dobra, ker je tudi nihče tu ni direktno odsvetoval, ampak so padale samo boljše ponudbe oz. predlogi.
imam namen imet to gumico v poreču na boji (če jo bom dobu), če ne pa vsak večer ven, pa vsako jutro not, ni druge. glede na to, da sem v kampu, imam rampo dokaj blizu.
saj sem gledal 5+ in tud potem motor, ampak potem moraš imet najmanj 50-ko in takoj prideš na 5 jurjev, kar pa je za moj žep preveč, žal.
seveda bi imel 5 + 50ks, ampak žal ni dovolj drobiža...
bom šel zdaj malo pogledat po forumu kaj imajo člani pod ritjo, da vidim...
lp
sicer itak še ni zadnja beseda padla pri tem, ampak zaenkrat se mi zdi taka kombinacija dobra, ker je tudi nihče tu ni direktno odsvetoval, ampak so padale samo boljše ponudbe oz. predlogi.
imam namen imet to gumico v poreču na boji (če jo bom dobu), če ne pa vsak večer ven, pa vsako jutro not, ni druge. glede na to, da sem v kampu, imam rampo dokaj blizu.
saj sem gledal 5+ in tud potem motor, ampak potem moraš imet najmanj 50-ko in takoj prideš na 5 jurjev, kar pa je za moj žep preveč, žal.
seveda bi imel 5 + 50ks, ampak žal ni dovolj drobiža...
bom šel zdaj malo pogledat po forumu kaj imajo člani pod ritjo, da vidim...
lp
No jaz ti odsvetujem, nakup 4m. Nisme ti ga samo zaradi tega ker tudi prodajalec mora nekomu prodat in ne bi mu rad direktno zasral prodaje, no ampak za 4 osebe boš obžaloval 4m nakup.
Ne govorim na pamet začel sem na maestralu 3m+t4 sedaj ima 5m+par cm in 90 hp. Pa sva bila do pred letom in pol dva, sedaj je mala članica več. Vsako leto sem kupoval par cm daljšega, lahko bi si takoj prišparal čas.
No ti naredi kar te volja.
Srečno:)
BTW moj je letnik 99 hypalon, se pravi 16 let. Lani ga je cenilec prišel pogledat me je vprašal če sem menjal tube:) No nisem jih. Vse je odvisno koliko je zadeva čuvana in nucana. 17 let za hyp ni nič.
Ne govorim na pamet začel sem na maestralu 3m+t4 sedaj ima 5m+par cm in 90 hp. Pa sva bila do pred letom in pol dva, sedaj je mala članica več. Vsako leto sem kupoval par cm daljšega, lahko bi si takoj prišparal čas.
No ti naredi kar te volja.
Srečno:)
BTW moj je letnik 99 hypalon, se pravi 16 let. Lani ga je cenilec prišel pogledat me je vprašal če sem menjal tube:) No nisem jih. Vse je odvisno koliko je zadeva čuvana in nucana. 17 let za hyp ni nič.
Pa še jaz odsvetujem "osvojeno" izbiro.
Slab meter je pri gumenjaku teh velikosti, razlike v za 50% v smislu prostora (uporabnega).
Daljši bolje drži smer, valovi so za enega že skoraj nemogoči, drugi se pluje normalno.
Če bo izhodišče Poreč, je maestral od 11 - 18h za 4 m s profilom trupa, ki ga ima Marinar vsakodnevni iziv.
Se pa strinjam, da bodo stroški z gumenjakom, katerega lahko uporabljaš vsak tretji dan občutno nižji od tistega, katerega ne moreš enkrat na deset na dni.
Dejansko je 4 m na območju Poreča zelo neuporaben (sam sem se učil na svoji koži - imel radirko te velikosti, malo drugačne sorte, pa vendar)
V katerem kampu pa si, da bi ga dajal na boje v Poreču (če govoriš na tiste pri marini)?
Slab meter je pri gumenjaku teh velikosti, razlike v za 50% v smislu prostora (uporabnega).
Daljši bolje drži smer, valovi so za enega že skoraj nemogoči, drugi se pluje normalno.
Če bo izhodišče Poreč, je maestral od 11 - 18h za 4 m s profilom trupa, ki ga ima Marinar vsakodnevni iziv.
Se pa strinjam, da bodo stroški z gumenjakom, katerega lahko uporabljaš vsak tretji dan občutno nižji od tistega, katerega ne moreš enkrat na deset na dni.
Dejansko je 4 m na območju Poreča zelo neuporaben (sam sem se učil na svoji koži - imel radirko te velikosti, malo drugačne sorte, pa vendar)
V katerem kampu pa si, da bi ga dajal na boje v Poreču (če govoriš na tiste pri marini)?
https://vodovod-rh.si/
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=179772
kolega prodaja to gumico.
Prikolica je komplet obnovljena. Gumica je v odličnem stanju.
Cena je pa v tvojem rangu.
kolega prodaja to gumico.
Prikolica je komplet obnovljena. Gumica je v odličnem stanju.
Cena je pa v tvojem rangu.
-
Daki
živjo, ja Jape, si me prehitel, sem ravno hotel še povprašat kako je kaj Maestral, pa sem točno tega tud med drugimi gledal...? Mnenja prosim!
Sem v Beli uvali, Poreč in zaenkrat še nimam nič porihtane boje, je pa obljubljena s strani kolega od kolega (???), ki ima neke veze no, tako da nič ne vem še kako bi bilo.
no saj kot sem že na začetku dejal, sem popoln novinec in niti ne poznam razmer ne v Poreču in ne kje drugje, ampak bom nekako imel v mislih nasvete, ki jih prejemam in jih smatram za dragocene. Tako da razmer v Poreču niti nebi komentiral. sem se pa vozil lani z bratrancem, ki ima 5m + 50 hondo 4T in moram rečt da je kljub valovom, ki niti niso bili tako nedolžni, zadeva odlično vlekla. ok, malo več guncanja oz. zabijanja ampak vseeno no, za pot domov se tud to pretrpi. Imel sem pa v mislih dejansko kakšen izlet po obali do mesta, mogoče do Limskega kanala in malo naokrog. otokov nekih spodaj itak ni, za Brione je pa po moje malo predaleč.
Ne vem, a delam mogoče misijo nemogoče ali se bom mogoče opekel ali kaj, ne vem. pač želim si imet gumico za manjše izlete, vmes malo uživanja s kakšno tubo in to je to. zato pa bi res rad izbral nekaj, kar bo v ravnovesju z mojo denarnico in zadovoljstvom.
Jape ali kaj veš, kakšna bi bila kaj cena za tisto zadevco?
hvala še enkrat vsem, lp
Sem v Beli uvali, Poreč in zaenkrat še nimam nič porihtane boje, je pa obljubljena s strani kolega od kolega (???), ki ima neke veze no, tako da nič ne vem še kako bi bilo.
no saj kot sem že na začetku dejal, sem popoln novinec in niti ne poznam razmer ne v Poreču in ne kje drugje, ampak bom nekako imel v mislih nasvete, ki jih prejemam in jih smatram za dragocene. Tako da razmer v Poreču niti nebi komentiral. sem se pa vozil lani z bratrancem, ki ima 5m + 50 hondo 4T in moram rečt da je kljub valovom, ki niti niso bili tako nedolžni, zadeva odlično vlekla. ok, malo več guncanja oz. zabijanja ampak vseeno no, za pot domov se tud to pretrpi. Imel sem pa v mislih dejansko kakšen izlet po obali do mesta, mogoče do Limskega kanala in malo naokrog. otokov nekih spodaj itak ni, za Brione je pa po moje malo predaleč.
Ne vem, a delam mogoče misijo nemogoče ali se bom mogoče opekel ali kaj, ne vem. pač želim si imet gumico za manjše izlete, vmes malo uživanja s kakšno tubo in to je to. zato pa bi res rad izbral nekaj, kar bo v ravnovesju z mojo denarnico in zadovoljstvom.
hvala še enkrat vsem, lp
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
papajoe napisal/-a:živjo, ja Jape, si me prehitel, sem ravno hotel še povprašat kako je kaj Maestral, pa sem točno tega tud med drugimi gledal...? Mnenja prosim!
hvala še enkrat vsem, lp
Nisem govoril z njim glede cene. Čolniček je lepo ohranjen , motor dela kot treba, peta je bila zrihtana lansko leto(olje,semeringi...Rožej Trzin), prikolica kompletno obnovljena. Razlog prodaje je želja po večji gumici.
Pokliči ga in se bosta že nekaj zmenila ni hudič.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov