Starejši gumenjaki (Maestral, Beograd Sport)
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Moj BG Sport je dolžine 3,8 m ima za vsako komoro svoj ventil, torej 6 komor oz. 6 ventilov. Tubusi so premera 50 cm čoln pa izredno stabilen in močno narejen.
Vsekakor so tile BG Sporti res odlični čolni.
Kot zanimivost pa: tovarne Beograd Sport ni več, ostale so samo še proizvodne hale, ki čakajo na rušenje, saj je celoten kompleks bivše tovarne kupila neka židovska firma, ki namerava tam zgraditi trgovski center.
Vsekakor so tile BG Sporti res odlični čolni.
Kot zanimivost pa: tovarne Beograd Sport ni več, ostale so samo še proizvodne hale, ki čakajo na rušenje, saj je celoten kompleks bivše tovarne kupila neka židovska firma, ki namerava tam zgraditi trgovski center.
No danes sem pa le nekaj nabavil. Beograd sport nisem dobil, tko da sem potem vzel enega Maestral 18 s Tomos 4.8.
Kaj sem nabavil pravzaprav še ne vem...samo verjamem lahko, da je res ok. Zdej ga bom napihnil, pa da vidim, če drži.
Sicer bo kasneje več vprašanj, ampa za začetek tole:
Čoln je kar precej zbledel. Prejšnji lastnik mi je svetoval, da ga namažem z glicerinom. Mene malo skrbi, da če ga bom zdej namaza z glicerinom, da bo potem "masten". Jaz pa bi ga za vikend že sprobal, tako da verjetno to ni najboljša ideja, da ga nes/jutri mažem z glicerimom.
Kaj pravite?
Kaj sem nabavil pravzaprav še ne vem...samo verjamem lahko, da je res ok. Zdej ga bom napihnil, pa da vidim, če drži.
Čoln je kar precej zbledel. Prejšnji lastnik mi je svetoval, da ga namažem z glicerinom. Mene malo skrbi, da če ga bom zdej namaza z glicerinom, da bo potem "masten". Jaz pa bi ga za vikend že sprobal, tako da verjetno to ni najboljša ideja, da ga nes/jutri mažem z glicerimom.
Kaj pravite?
avion napisal/-a:No danes sem pa le nekaj nabavil. Beograd sport nisem dobil, tko da sem potem vzel enega Maestral 18 s Tomos 4.8.
Kaj pravite?
V Bauhausu na Rudniku kupi izdelke od Blue Marina, ni poceni, uspeh je pa zagotovljen.
http://www.blue-marine.it/Main.html
Zdravo,
Evo prišel z dopusta. Z gumenjakom zadovoljen. Dobro se je držal.
Objavljam še en posnetek: https://youtu.be/-LBLsezTT9o
Sem bil kar presenečen, da je gumenjak skupaj s 30 let starim Tomosom, ki je več let stal, delal presenetljivo dobro. Po GPS gre 14 km/h (ne vozlov). Glede na posnetek, ali se vam zdi, da glisira?
Sedaj ga bom moral pa pripravit na zimo. Namazat z glicerinom, oziroma pripravo, ki jo navajte zgoraj...
Evo prišel z dopusta. Z gumenjakom zadovoljen. Dobro se je držal.
Objavljam še en posnetek: https://youtu.be/-LBLsezTT9o
Sem bil kar presenečen, da je gumenjak skupaj s 30 let starim Tomosom, ki je več let stal, delal presenetljivo dobro. Po GPS gre 14 km/h (ne vozlov). Glede na posnetek, ali se vam zdi, da glisira?
Sedaj ga bom moral pa pripravit na zimo. Namazat z glicerinom, oziroma pripravo, ki jo navajte zgoraj...
Če si glisiral s Tomos 4, ki ima 60 ccm (ali je bil morda tale kaj predelan?), boš s Tomos 4,8, ki ima 80 ccm še bolj, saj je kar nekaj razlike tudi v moči motorja, pri elisi, ki je pri 4,8 trikraka...
Kar se pa barve na kopalkah tiče, bo pa kar držalo, morda je bo kakšen novejši siv nekaj manj oddajal, predvsem odvisno od vzdrževanja, sicer pa se lahko tudi po barvi na kopalkah ve, kateri čoln uporabljaš.
Pa brez zamere!
Lp
Kar se pa barve na kopalkah tiče, bo pa kar držalo, morda je bo kakšen novejši siv nekaj manj oddajal, predvsem odvisno od vzdrževanja, sicer pa se lahko tudi po barvi na kopalkah ve, kateri čoln uporabljaš.
Pa brez zamere!
Lp
Glede na to, da smo ljudje zelo raziskovalne narave, boš kaj kmalu začel
razmišljati, kaj je za tem krajem katerega ne morem dosečt s tem kompletom. To se neizmerno bliža verjemi, zato sedaj čez zimo investiraj cca.100€, ter naredi izpit, je pa res, da je to kapljica v morje na to kar sledi.
Veliko užitkov!
razmišljati, kaj je za tem krajem katerega ne morem dosečt s tem kompletom. To se neizmerno bliža verjemi, zato sedaj čez zimo investiraj cca.100€, ter naredi izpit, je pa res, da je to kapljica v morje na to kar sledi.
Veliko užitkov!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti