Zavarovanje za gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Zavarovanje za gumenjaka
Tole pa ne bo držalo, razen če je gor vpisan motor do 3.7kW. Namreč vpisnega lista brez potrdila o zavarovanju ne dobiš. Vedno želijo ob pogodbi in računih še potrdilo o zavarovanju. Katero št.police pa je vpisal, če čoln ni bil zavarovan?
kocka napisal/-a:Tole pa ne bo držalo, razen če je gor vpisan motor do 3.7kW. Namreč vpisnega lista brez potrdila o zavarovanju ne dobiš. Vedno želijo ob pogodbi in računih še potrdilo o zavarovanju. Katero št.police pa je vpisal, če čoln ni bil zavarovan?
Na žalost imaš stare podatke
Kot že zapisano, je bila letos sprememba zakonodaje
V kolikor nobenemu ne verjameš, preden nekaj trdiš, pokliči na Upravo za pomorstvo in preveri kdo ima v tem primeru prav
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Po pogovoru z g.Ban - Koper, citiram: Pri pregledu plovila z motorjem nad 3.7kW kapitanija več ne zahteva zavarovalne police, vendar ko si s plovilom na morju, pa jo je potrebno imeti s seboj.
Ja priznam, da mi je ušel novi zakon, ker vsak čoln zavarujem. Čeprav jaz tu ne vidim bistvene razlike
.
Ja priznam, da mi je ušel novi zakon, ker vsak čoln zavarujem. Čeprav jaz tu ne vidim bistvene razlike
.
kocka napisal/-a:Tole pa ne bo držalo, razen če je gor vpisan motor do 3.7kW. Namreč vpisnega lista brez potrdila o zavarovanju ne dobiš. Vedno želijo ob pogodbi in računih še potrdilo o zavarovanju. Katero št.police pa je vpisal, če čoln ni bil zavarovan?
Gumenjak sem imel zavarovan,mi je pa povedal da to ni več potrebno ob registraciji.
Po neuradnih informacijah bi naj bilo tako, da če imaš v sloveniji registriran čoln in pluješ po slovenskem morju, je potrebno imeti osnovno zavarovanje sklenjeno pri slovenski zavarovalnici. Če pa pluješ npr. samo po hrvaških vodah pa tolerirajo tudi hrvaško osnovno zavarovanje.
kocka napisal/-a:Do 15kW nič potem imaš na tej strani tabelo, ki je precej podobna pri vseh zavarovalnicah.
http://www.generali.hr/osiguranja/fizic ... ca-i-jahti
Do 15kW ni potrebno zavarovati plovila (gumice)?
Tako je.
Piki napisal/-a:Tako je.
Torej če prav razumem. Po novi SLO zakonodaji, ni potrebno več predložit police o zavarovanju pri vpisu/podaljšanju plovila. Jo pa je potrebno imeti sklenjeno in z sabo pri plovbi. Jasno kot beli dan.
Če pa navežem na citiran post, na hrvaškem ni potrebno imeti zavarovanja do 15kw?
Potem takem, čoln, ki ga imaš registriranega v Sloveniji in ga uporabljaš IZKLJUČNO na hrvaških vodah in je DO 15kw, ni potrebno imeti zavarovanega.
Samo vpisanega/registriranega.
Razmišljam prav?
Če ob vpisu čolna, ali ob podaljšanju registracije, ni treba več predložiti police o sklenjenem zavarovanju, in če se ne pluje v Slo vodah, bi rekel, da do 20 km res ne rabiš. Je pa to po naši zakonodaji prekršek, in če velja glede registracije tudi na Hr nacionalna zakonodaja, potem to ne pije vode. Jaz se tega ne bi šel.
Saj zavarovanje je tudi naša zaščita pri povzročitvi škode drugemu plovilu. To da Hrvati nimajo zavarovanja do 15kw nisem vedel in mi je groza. Kaj narediš če ti lepo potegne po celi dolžini čolna? Ga moraš tožit?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost