admin napisal/-a:Ej fantje sej ne kritiziram Tomosa, prav nasprotno, zelo ga imam rad. Tomos 4 je zame še vedno najboljši motor vseh časov. AMpak realno pa T10 in T18 nista bila posrečena modela.
Vsekakor se kvarijo vsi motorji, je pa res, da nekateri manj. Tudi Audi ali BMW se precej bolj kvarita kot kakšen Japonec ali Korejec, pa ne bi nikoli v življenju kupil Japonca... Temu rečemo všečnost ali pa navezanost.
Je pa druga resnica, da pa nikakor ne moreš primerjati T18 z nekim Johnsonom 20. Slednji je bil namreč produkt narejen za US Navy, uporabljala ga je tudi naša bivša JLA. Vsi njihovi motorji so bili ravno Johnsoni. Nalepka na pokrovu Sea Horse upravičuje svoj pomen. Ni pa to reklama za kakšne nove motorje te znamke, ki z omenjenim nimajo žal nič skupnega. Zamenjlal se je lastnik, na koncu pa še proizvajalec...
LP
Meni je T 18 zaribal pri polnih obratih (odneslo je en valjček valjčnega ležaja na ojnici motorne gredi, skozi bat v cilinder). Motor je bil star 18 let, junija 06 pri serviserju, konec julija pa zaribal. Med opravljanjem sevisa mi je serviser rekel da " T 18 ne bi bil slab, če ga v Tomosu ne bi zakomplicirali". Treba je vedeti, da je T 18 original Husqwarna, samo, da je bila dodelana v Kopru. Mislim da imamo Tomosa vsi nekako v srcu, res pa je tudi da sedaj, (pa ne samo zaradi letnika proizvodnje, ki je že davno v preteklosti), kot sem omenil že v drugi temi, se T 18 se ne more kosati z Suzuki 15, kar sem tudi sam preizkusil.