Gumenjak - zaščita antifouling
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Gumenjak - zaščita antifouling
Pozdravljeni, se da kje v Slo dobiti brezbarven premaz za antifouling spodnjega dela gume? Ne najdem nič z čim bi lahko zaščitil. Lp
Od brezbarvnih namazov je bil na voljo Nubian Nubiflex, ki pa naj bi ga zaradi prepovedanih sestavin umaknili iz proizvodnje.
Pri nas zdaj uporabljamo Marlin Flexi, pakirano v konzerve po 0,5 lit
Opcija barve: Bela, rumena, oranžna, rdeča, siva, črna
Cena za 0,5 lit = 25,30 z DDV
in
Veneziani Gummipaint, pakirano v konzerve 0,375 lit
Opcija barve: bela, siva, črna
Cena za 0,5 lit = 35,60 z DDV
Ravno pripravljamo naročilo dobavitelju, če kdo rabi naj piše na mail vrtinc.navtika@gmail.com
Tako na prozoren Nubian kot na Veneziani Gummipaint in na Marlin Flexy so se nam sčasoma začele prijemati alge. Je pa res, da se jih dokaj preprosto očisti z gobico.
in
Ravno pripravljamo naročilo dobavitelju, če kdo rabi naj piše na mail vrtinc.navtika@gmail.com
Tako na prozoren Nubian kot na Veneziani Gummipaint in na Marlin Flexy so se nam sčasoma začele prijemati alge. Je pa res, da se jih dokaj preprosto očisti z gobico.
Vrtinc napisal/-a:Od brezbarvnih namazov je bil na voljo Nubian Nubiflex, ki pa naj bi ga zaradi prepovedanih sestavin umaknili iz proizvodnje.
in
So se ti že kdaj pojavili mehurji na csmju, kjer je bil nanešen AF?
Ne, nikoli. Si kje slišal ali videl, da se pojavijo zaradi AF?
Pred kratkim sem “preoblačil” stingherja, ki je imel mehurje povsod kjer je bil nanešen af. Pa mi ni nilo jasno, če je zaradi neustreznega af-ja ali je csm u k...(če se ne motim, je csm novuraniin). Sem se s tem že prej srečeval, vendar ne v takšnem obsegu, kot pri tem čolnu in se nisem pretirano “obremenjeval”.
Kateri bel ali prozoren antifouling bi svetovali za gumenjak, ki je dva meseca v vodi.
Sedaj ima kolega takega, ki zdrži nekje en mesec. Če izvem kateri je sedaj nanešen, javim.
Sedaj ima kolega takega, ki zdrži nekje en mesec. Če izvem kateri je sedaj nanešen, javim.
errhec napisal/-a:Kateri bel ali prozoren antifouling bi svetovali za gumenjak, ki je dva meseca v vodi.
za plastiko al tube?
Prvenstveno za plastiko, lahko pa tudi za tube.
Letos sem dal na plastiko gumice, katere potovalna doseže neki 20 vozlov, kar Hemplov Mille NCT, poleg vseh vezivnih in primerja.
Na gumiran del pa Veniziani gummipaint
Čoln je ravno dobra dva meseca v morju in se je Hempl na plastičnem delu odlično obnesel, nad Venizianijem sem pa razočaran. Na Hemplu skoraj ničesar ni tudi kar je, se z lahkoto odstrani z gobico.
Na gumiranem delu se pa nabira veliko alg in gre težko z gumico. Prejšnji teden sem dal čoln ven, da je šel motor na servis in tudi z visokotlačnim čistilcem nisem spravil vsega dol z Venizianija.
Tako, da se tudi sam priporočam za priporočilo za kak drug AF za gume.
Na gumiran del pa Veniziani gummipaint
Čoln je ravno dobra dva meseca v morju in se je Hempl na plastičnem delu odlično obnesel, nad Venizianijem sem pa razočaran. Na Hemplu skoraj ničesar ni tudi kar je, se z lahkoto odstrani z gobico.
Na gumiranem delu se pa nabira veliko alg in gre težko z gumico. Prejšnji teden sem dal čoln ven, da je šel motor na servis in tudi z visokotlačnim čistilcem nisem spravil vsega dol z Venizianija.
Tako, da se tudi sam priporočam za priporočilo za kak drug AF za gume.
-
debelalignja
- Praporščak
Je kdo tukaj ki uporablja SeaJet-ov anifouling? Trenutno ga imam in se zelo dobro obnese. Me zanima ali ste po brušenju in rašketanju starega AF, nanašali primer premaz / oziroma epoksi podpremaz. Ne vem ali ga Seajet sploh ima, pri ostalih pa vidim da nekateri pišejo da so nanašali. Če ste ga, kolikokrat ste ga namazali?
Ker sem nazadnjič mazal 3x AF brez primerja in drži ok.
hvala
hvala
debelalignja napisal/-a:Je kdo tukaj ki uporablja SeaJet-ov anifouling? Trenutno ga imam in se zelo dobro obnese. Me zanima ali ste po brušenju in rašketanju starega AF, nanašali primer premaz / oziroma epoksi podpremaz. Ne vem ali ga Seajet sploh ima, pri ostalih pa vidim da nekateri pišejo da so nanašali. Če ste ga, kolikokrat ste ga namazali?
hvala
jaz ga že 4 leta uporabljam, vedno samo pobrusim oz zmatiram in nanesem novega, je pa res, da uporabljam pištolo in je nanos resnično tanek, SEa Jet ima tudi primer, vendar ga priporočajo samo ob prvem nanosu direkt na pomatiran gelcoat
@marec, a to z pistolo na zrak nanas AF? Kako pa zascitis, da ni vse od barve? Prikola, ter ostali del colna, ali ga dvignes pa ppstrihas?
Darh napisal/-a:@marec, a to z pistolo na zrak nanas AF? Kako pa zascitis, da ni vse od barve? Prikola, ter ostali del colna, ali ga dvignes pa ppstrihas?
nizkotlačna
To je klasicna HVLP pistola? Kaj pa diza? To so goste barve?
Meni se je tudii letos spomladi, ko sem nanasal AF nekaj motalo po glavi, da bi z pistolo, pa nekak nisem upal, pa se vse je treba zascitit, bi imel celo delavnico “modro”, pa na stojkah je, tist bi moral naknadno, tko kot valjcek. Mogoce poskusim prijodnje leto.
Meni se je tudii letos spomladi, ko sem nanasal AF nekaj motalo po glavi, da bi z pistolo, pa nekak nisem upal, pa se vse je treba zascitit, bi imel celo delavnico “modro”, pa na stojkah je, tist bi moral naknadno, tko kot valjcek. Mogoce poskusim prijodnje leto.
Darh napisal/-a:To je klasicna HVLP pistola? Kaj pa diza? To so goste barve?
pošlji kontakt na zs pa ti pošljem fotke kako to gre
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov