gumenjaki Stilmar

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Avg 30, 2010 07:29

Nič ni prepozno, take informacije so vedno dobrodošle. Mene že spet ima da bi vzel daljšega.
Guma je guma, zaenkrat.
jankec
Kapitan korvete

Re: lastnik stilmara

OdgovorNapisal/-a jankec » Po Avg 30, 2010 15:12

vilko napisal/-a:Sem lastnik Stilmara SM 55 s tohatsu motorjem 70 KM že 6 let in z njim nimam težav. Zamenjati sem moral le ventile in sedaj mi zopet drži. Kar se tiče plovnih lastnosti je na valovih preverjeno zelo stabilen in valove dobro reže. Zadeve ob močni burji in jugu preverjamo praktično vsako leto v Kvarnerju (bližina Rabca) in zaenkrat je še vsa posadka živa in zdrava :D . Čoln ima zelo velike tubuse, ki omogočajo veliko stabilnost in ima nameščenih veliko oprijemalnih ročajev.

Upam, da nisem prepozen.

Zdravo

Zanima me gumenjak Stilmar SM 55 predvsem me zanima iz kakšnega materiala je PVC, Hypalon ... kakšen je idealen motor za ta čoln predvsem oziroma smo 4 takten, ter še druge značilnosti tega čolna.
Za izčrpne odgovore se zahvaljujem.
vilko
Kraj: MB

SM 55

OdgovorNapisal/-a vilko » Po Avg 30, 2010 20:15

Pozdrav,

gumenjak lahko kupite v vseh možnih izvedbah, PVC ali hypalon, moj je iz Hypalona. Kar zadeva kvaliteto izvedbe moram reči, da gre za povprečno dobro izdelavo, kakšne zadeve so od moje izvedbe do danes že modificirali, na primer zaključke tubusov zadaj, sicer pa ima čoln rešitve, ki jih še drugi novejši čolni nimajo, na primer zadnji pohodni ploščadi ob motorju in pohodne ploščadi na vsaki strani na zadnjem delu tubusov in sprednja ploščad na kateri je bitev za privezovanje. Moram reči, da je čoln zelo funkcionalen in za svojo dolžino izredno ploven.
Kar zadeva motor, predlagam 90 KM, jaz imam 70 KM, najvišjo dovoljeno moć ima 115 km, kar pa menim, da je za ta čoln preveč. Nam je namreč ob polni obremenitvi (8 oseb) čoln zglisiral brez večjih težav, hitrost pa je bila primerna moči motorja.

Je primerna izbira za 4-6 člansko posadko (družino).

Lp, V
jankec
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a jankec » Pe Sep 10, 2010 12:51

Zanimajo me vaša mnenja o tem čolnu.

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=91099

Lp jankec
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Pe Sep 10, 2010 13:29

Sam sicer nimam izkušenj z takšnimi gumoni, vendar takole po slikah izgleda kar OK.Tudi motor se mi zdi primeren. Vsekakor pa dobiš za 12000 EUR vse kompletno z prikolico vred.Cena se mi zdi zelo poštena.Če si spreten pogajalec pa ti bodo še spustili za kakšnega stotaka.Že sam takšen nov motor stane približno toliko.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Pe Sep 10, 2010 20:30

Jest mislim da je super čoln,sem ga že sam gledal na mornarju,če bi imel toliko,bi ga šel že gledat,in bi bil verjetno že v moji garaži.Po slikah se mi zdi da je kar ohranjen.Motor pa je tudi prave moči in še 4-takten je.
Moje mnenje..

Lp
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » To Feb 18, 2014 16:58

Kaj menite poznavalci gumenjakov o tem gumenjaku?

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=165734

Kakšno obliko dna ima čoln, oz. kaj lahko pričakujem z njim na valovih čez dan ob maestralu, v primerjavi z 4,6 metrov dolgo gumico, katere lastnik sem zadnjih 5 let?
Motor je menda letnik 2002. Ali lahko pri teh letih že pričakujem kakšne težave? Do sedaj še nimam nobenih izkušenj z 4T motorji, imam pa 2T letnik 2000 in deluje BP.
Kakšna je po vašem mnenju cena za komplet?
Hvala za mnenja!
lp!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Feb 18, 2014 18:27

Kontaktiraj našega člana Gorki-ja. Ima prav tak čoln in prav tak motor.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Sr Feb 19, 2014 20:32

Kombinacija kar uredu,motor ta pravi-moči dovolj.Samega modela čolna ne poznam,ampak mislim da nimaš kaj falit.
Po slikah zgleda kar ohranjeno,mogoče mal za porihtat poden.Cena se mi pa tudi zdi nekak normalna.
4T yamahce so super motorji,dobro bi bilo preverit koliko ur ima motor.Kasneje pa narediš komplet servis in to je to.Povprašaj kdaj je bil zamenjan jermen,drugače ga menjaj(menjava na 5 let).

Pojdi pogledat,zalaufej motor in kupi če ti bo vse všeč.
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » Če Feb 20, 2014 20:01

Hvala obema za odgovor in za predlog. Čez kak teden bom šel zadevo pogledat, da dobim malo občutek, kaj se za tak denar dobi. Gorkija pa bom tudi skušal dobiti, ko si bom čoln ogledal.

Acrobat, kako pa lahko preverim, koliko ur ima motor? Ali se to lahko naredi na kakšnem pooblaščenem servisu, kot za avto ali pač samo tisto, kar piše na števcu?

LP!
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Mar 01, 2014 19:51

Se opravičujem za pozen odgovor.
Motor se priklopi na računalnik (PC), kjer se vidi koliko ima ur.
Tisto po števcu ni rečeno da je realno.Lahko je na števcu (Yamaha Tachometer-digitalni) recimo 300 ur , motor pa jih ima recimo 500.Pomeni da so se 200 ur vozili z drugim števcem ali brez,.......

Jest imam program in kabel,vendar ti ne morem jit preverit,ker sem menjal PC in še nisem naložil programa.Ga moram najprej sprobat na svojem motorju.Da ne bom tam pol 1 uro nastavitve rihtal da bo sploh pognalo,tako kot sem se prvič hecal.
snezak
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a snezak » Ne Mar 02, 2014 18:59

Zdravo !

Tudi sam sem lastnik podobnega čolna 5,6m in 100km Marinar S 550.
Edino pomanjkljivost, ki jo osebno vidim, je da nima dovolj prostorov za shranjevanje krame. Na mojem se pred volansko konzolo (od premca, kjer je prostor za sidro) naredi ležalna površina širine 120 *180 cm, ki je pokrita z blazinami. Spodaj pa so predali za shrambo robe, ki so vedno premajhni (štiričlanska družina).

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov