Dilema med Honda in Yamaha motorjem 20 KM

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Sep 26, 2012 10:47

To bi pa morali slišati vodilni v Yamaha Co. Europe :!: pa bi taki šalabajzerji videli "boga svoga" :twisted: :mrgreen:
LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Okt 10, 2012 10:22

AEgir super dobro, kje za vraga si to snel :!: Ravno letos tudi jaz kolebam med Yamaho in Hondo, seveda samo v pogledu zaščite proti koroziji, THNKS :lol:
Kar se tiče Yamahe je super motor, mene ni še nikdar pustila "na cedilu"

LP

Medtem sta izginila obe predstavitvi Honde :?: Še dobro, da sem preje snel doli :idea:
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Okt 10, 2012 13:12

Nekaj sem palamudil in sem očitno uspel zbrisati post.. :)

evo še enkrat:

http://www.youtube.com/watch?v=HrAaiT4OiTQ

http://www.youtube.com/watch?v=PutEJKhX ... ure=relmfu

Imam pa neke brošure od moje hondice in je notri razložen postopek. Se mi je zdel kar ok..
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Okt 10, 2012 13:18

Dobro, da si zapalamudil vse nazaj, ker zadnjega nisem videl do konca
:!:

LP
no rain, no rainbow
bkonecnik
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bkonecnik » Če Okt 11, 2012 17:59

Tudi jaz do danes nisem imel nobenih težav z Yamaho. Sicer sem jo vozil zgolj letošnjo sezono (15 KM 4T), pri čemer je poudarek, da sem z njo naredil zelo veliko ur (relacije Vrsar - še naprej od Rovinja in Vrsar - še naprej od Poreča, itd.) in je bilo vse b.p. Izjema je bil en dan, ko mi je "kihnila" par metrov od veza, razlog pa je bil v tem, da se mi je zaradi svinjskega bencina, zabasal karburator oz. fergazer. Sem ga snel, spihal (umazanija je bila vidna), motor pa je nato kresnil s prve in tudi naprej je delal b.p. Moje izkušnje so torej dobre, pri čemer se tudi v prihodnje še naprej nagibam k Yamahi, res pa je da Honde še nisem imel in ne morem nč govorit (posebej v negativnem smislu).
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Okt 12, 2012 08:52

Zmontiraj še en dodaten filter za gorivo, pa ne boš imel več tega problema.
Guma je guma, zaenkrat.
bkonecnik
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bkonecnik » Pe Okt 12, 2012 09:17

Dodaten filter za bencin bi bil res potreben ja, saj sem tekom teh let odkar sem v navtiki opazil, da je na Hrvaškem res težava v "slabem" bencinu oz. umazaniji, ki jo dobiš zraven njega. Res pa je, da ko sem vozil 2T motor teh težav nisem imel. Človek se ustraši ko mu motor sredi morja kar naenkrat ugasne in tedaj pomisliš na najhujše, vendar si potem nekoliko oddahneš, ko vidiš, da je težava "zgolj" v umazaniji.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Okt 12, 2012 09:30

No, v neki temi prej (koliko procentna mešanica) je bilo tudi govora o bencinih, čistoči, vsebnosti vode...

Vsa leta, odkar sem morjeplovec sem imel pred motorjem montiran filter. In vsako sezono sem stran vrgel čist filter in ga zamenjal z novim. Sedaj imam še tako zvani separator. Nikoli v bencinu nisem opazil vode ali smeti. Tako da me izkušnje nekaterih vedno znova presenečajo.

Bi rekel, da je vir smeti kje drugje - prdvsem rja po kantah in rezervoarjih navtikov. Če maš manjši čoln brez vgrajenega tanka, priporočam plastični tank, in transport bencina v plastičnih za to namenjenih kantah.

Za večje čolne pa kvalitetno narejen rostfrei ali alu tank. Pa pazit je treba da se nikol kakega zojzla not ne nalije, pa da je pozimi poln, da ni kondenza.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Okt 12, 2012 10:01

Absolutno se strinjam s Kasauidiem... Bencin na črpalki zagotovo ni kar na splošno umazan, nasmeten in z vodo... Razlog za to je drugje, predvsem pa v zadnjem odstavku, ki ga je napisal Kasaudio.
bkonecnik
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bkonecnik » Pe Okt 12, 2012 13:00

Vzeto na znanje!! :D Sicer sem imel (čoln sem prodal) prenosljiv plastičen rezervoar (12L), vendar nisem polagal pozornosti na stanje v notranjosti, pri čemer sem pa res videl, da so kontakti (torej kamor pride cev na reazervoar in motor) v slabem stanju, kar je potem vse skupaj privedlo do zapacanosti. No, zdaj saj vem, kako postopati naprej - filter in separator in gasa!
TadejX
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a TadejX » Pe Jan 04, 2013 20:32

admin napisal/-a:Absolutno se strinjam s Kasauidiem... Bencin na črpalki zagotovo ni kar na splošno umazan, nasmeten in z vodo... Razlog za to je drugje, predvsem pa v zadnjem odstavku, ki ga je napisal Kasaudio.

Na Pagu v Novalji, pred 5 leti. Nova Yahaha po enem tednu BUUUUUUUUUU. Vzrok, voda v bencinu. Pa je rekla teta pri kateri smo imeli apartma, da je to stalna praksa. Na eno cisterno goriva dajo črpalkarji v rezervoarje vodo. Če dajo npr. 100 l je to enakoo 150 € "dobička". Govorim o tisti pumpi za avtomobile pri rent a gocardih in trgovskem centru. Sem potem kupil 20 l kanto v katero sem natankal bencin, zjutraj pa sem ga nato prelival v 12 l rezervoar od čolna. V nekaj dneh se je v prvem rezervoarju na dnu nabralo za par frnikul vode.

Morska črpalka Biograd na moru. Razpoka v podvodnem rezervoarju. Posledično morska voda v gorivu in delci rje. Posebej kritičen naj bi bil rezervoar z nafto. Med sezono, ko se veliko tanka to ni posebej opazno, med zimo je pa kriza.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 04, 2013 21:22

TadejX napisal/-a:
admin napisal/-a:Absolutno se strinjam s Kasauidiem... Bencin na črpalki zagotovo ni kar na splošno umazan, nasmeten in z vodo... Razlog za to je drugje, predvsem pa v zadnjem odstavku, ki ga je napisal Kasaudio.

Na Pagu v Novalji, pred 5 leti. Nova Yahaha po enem tednu BUUUUUUUUUU. Vzrok, voda v bencinu. Pa je rekla teta pri kateri smo imeli apartma, da je to stalna praksa. Na eno cisterno goriva dajo črpalkarji v rezervoarje vodo. Če dajo npr. 100 l je to enakoo 150 € "dobička". Govorim o tisti pumpi za avtomobile pri rent a gocardih in trgovskem centru. Sem potem kupil 20 l kanto v katero sem natankal bencin, zjutraj pa sem ga nato prelival v 12 l rezervoar od čolna. V nekaj dneh se je v prvem rezervoarju na dnu nabralo za par frnikul vode.

Morska črpalka Biograd na moru. Razpoka v podvodnem rezervoarju. Posledično morska voda v gorivu in delci rje. Posebej kritičen naj bi bil rezervoar z nafto. Med sezono, ko se veliko tanka to ni posebej opazno, med zimo je pa kriza.

In kako ti zlobni črpalkarji tako lepo umešajo 100 litrov vode med gorivo, ki seveda ostane lepo umešana, takoj ko pa mi natočimo v svoj tank ali kanto, pa gre ta voda v enem ali dveh dneh na dno...??? Če mi to razložiš, dam za pivo! Bom naprej prodal kolegu, ki za OMV s šleperji vozi gorivo, pa bomo to lepo konstantno v vsako cisterno umešali. Madonca bo denarja! Ima dva čebra, skupaj delata 5 fur dnevno in evo ga, imamo takoj vsak dan 700 EUR čistega! :lol: :lol: :lol:
TadejX
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a TadejX » So Jan 05, 2013 00:59

admin napisal/-a:
TadejX napisal/-a:

In kako ti zlobni črpalkarji tako lepo umešajo 100 litrov vode med gorivo, ki seveda ostane lepo umešana, takoj ko pa mi natočimo v svoj tank ali kanto, pa gre ta voda v enem ali dveh dneh na dno...??? Če mi to razložiš, dam za pivo! Bom naprej prodal kolegu, ki za OMV s šleperji vozi gorivo, pa bomo to lepo konstantno v vsako cisterno umešali. Madonca bo denarja! Ima dva čebra, skupaj delata 5 fur dnevno in evo ga, imamo takoj vsak dan 700 EUR čistega! :lol: :lol: :lol:

Sem samo delil z vami na forumu moje izkušnje, če mogoče komu prav pridejo, da ga ne bo motor pustil na cedilu. Meni se zdi to koristna info, ti se pa norca delaš ... Lahko ti skeniram račun od popravila motorja zaradi vode v vplinjaču.

Smo dolga leta hodili v Novaljo. Že za prvi maj, ko smo šli z motorji in je tistim, ko smo tankali na omenjeni črpalki potem mašina cukala.

Sedaj nas ni bilo v Novalji od leta 2007, ko so uspeli do konca uničli Zrče. Lahko, da so se zadeve med tem časom spremenile na bolje v kar pa dvomim.
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » So Jan 05, 2013 07:58

Še nikoli nisem imel problema z bencinom pa sem ga že kar nekaj litrov skuru v vseh teh letih odkar imam plovilo.
Opažam pa da imajo redno probleme tisti , ki neustrezno pripravijo motor in sam čoln na zimovanje potem pa je kriv bencin in vse ostalo.
Moje izkušnje z yamaho so super nobenih problemov ne prej z 2T ne zdej s 4T
kaj uzameš je stvar okusa vse je dobro
ne se đalabajat
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gorki » So Jan 05, 2013 08:01

Lepo ste zašli z bistva teme... :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta