GUMENJAK GRAND c330 - mnenja
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Kot sem že omenil, smo brez prikolice s kombinacijo čoln 3,10 FR in motor 9,8 4t brez problemov več sezon dopustovali na enem od južnodalmatinskih otokov. Letos smo se odločili za spremembo.
Osnova brez prikolice:
- tročlanska družina (70, 60 in 50 kg),
- avto novi Focus (dovoljena obtežitev strešnih nosilcev 70 kg)
Optimalna kombinacija:
- Futura Mark II FR (140x75x63, teža 75 kg) na strehi (brez kovčka)
- Tohatsu 20 L (52 kg) v prtljažniku s podrto tretjino zadnjega sedeža.
Zraven seveda še minimalna garderoba (dopustovanje v apartmaju) in obvezna oprema za čoln. Destinacija: Hvar. To je seveda teorija. Upam, da bo uspelo tudi v praksi.
Lep pozdrav
Osnova brez prikolice:
Optimalna kombinacija:
Zraven seveda še minimalna garderoba (dopustovanje v apartmaju) in obvezna oprema za čoln. Destinacija: Hvar. To je seveda teorija. Upam, da bo uspelo tudi v praksi.
Lep pozdrav
Kustos napisal/-a:Kot sem že omenil, smo brez prikolice s kombinacijo čoln 3,10 FR in motor 9,8 4t brez problemov več sezon dopustovali na enem od južnodalmatinskih otokov. Letos smo se odločili za spremembo.
Osnova brez prikolice:
Optimalna kombinacija:
Lep pozdrav
jaz sem šel z karavana na enoprostorca zaradi čolna
Pozdrav,
jaz imam gumenjaka 3,8m, zložljivo dno + Mercury 20KS, dno čolna vržem v strešni kovček, drugo torbo in motor v pa prtljažnik (na levi strani podrem sedež, na desni sedi otrok). Je le fajn vozit enoprostorca (Mitsubishi). Omenjena konfiguracija je po mojem na meji tega, da voziš v avtu in vlačiš v in iz morja sam... Gledam oglase, pač to, kar je naprodaj (cca 4,8 - 5m dolžine), ampak v tem času mi ni do nadaljnih investicij. Ja, po malem planiramo dopuste, čeprav je poletje še daleč...
Lp, Matjaž
jaz imam gumenjaka 3,8m, zložljivo dno + Mercury 20KS, dno čolna vržem v strešni kovček, drugo torbo in motor v pa prtljažnik (na levi strani podrem sedež, na desni sedi otrok). Je le fajn vozit enoprostorca (Mitsubishi). Omenjena konfiguracija je po mojem na meji tega, da voziš v avtu in vlačiš v in iz morja sam... Gledam oglase, pač to, kar je naprodaj (cca 4,8 - 5m dolžine), ampak v tem času mi ni do nadaljnih investicij. Ja, po malem planiramo dopuste, čeprav je poletje še daleč...
Lp, Matjaž
Sam vozim na strehi gumenjaka s trdim dnom. 6 let sem vozil Suzumarja RIB 310. Nato sem lani spomladi gledal Granda 370, ki bi ga še lahko dal na streho od avta (BMW serija 3 karavan model E46), pa sem bil nad prodajalcem zelo razočaran. Nato sem raje vzel Suzumarja RIB 350 iz PVC-ja. Prejšnja 310-ka je bila prav tako iz PVC pa je brez problema zdržala 6 let (res je, da je bil čoln v morju na leto 4 tedne, v Ljubljanici en teden, vedno je bil opran in hranjen napihnjen v garaži pod stropom). PVC je slabši od hipalona ali mirasola, je pa zato najlažji, kar pride zelo prav, če si pri prevozi čolna omejen na težo zaradi nosilnosti strehe avtomobila.
Je pa vožnja gumenjaka na strehi muka. Gor se ti maje kot kak balon. Vožnje nad 100 km/h nekam zelo daleč si ne znam predstavljati.
Zadaj v gepek dam še Yamaho 15 4 T (kratka noga), orodje, rešilne jopiče, rezervoar, klopco, vrvi, sidro in za kaj več ni več prostora.
Je pa vožnja gumenjaka na strehi muka. Gor se ti maje kot kak balon. Vožnje nad 100 km/h nekam zelo daleč si ne znam predstavljati.
Zadaj v gepek dam še Yamaho 15 4 T (kratka noga), orodje, rešilne jopiče, rezervoar, klopco, vrvi, sidro in za kaj več ni več prostora.
... pa tista od gumijastega dela se nikoli več ne zloži na tovarniške dimenzije.marcus napisal/-a:Vedno sta pri čolnu dolžine cca. 4m vedno 2 torbi, ena za gumenjak in druga za podnice. Tako da je velikost ene torbe cca. 140 x 80 x 40 cm, ker se čoln širine 2 m lepo zloži oz. zvije na širino 140 cm.
V vsakem prospektu gumenjaka je podatek velikost čolna v zloženem stanju in to je dimenzija torbe.
LP
... pa malo je treba z rezervo vzeti besede ostalih, da se torbe "vrže" na streho ali v prtljažnik avta.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta