Prošnja lastnikom gumenjakov

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: Prošnja lastnikom gumenjakov

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Apr 21, 2021 12:09

Sem ribič in takoj pomislim na mrzle dni na vodi :-)

Če si ribič je čoln v stilu "kapelce" zate bolj primeren.

Tale Saxdor je zelo všečna in super zadeva če je zate čoln zgolj dnevno transportno sredstvo v poletni sezoni. Taka je tudi naša uporaba trenutnega gumenjaka. Meni je tale Sax tudi všeč in ga bom vsekakor šel pogledat. Je pa dejstvo da zna kaj vode zadaj noter priletet, potrebno je tudi pazit na male otroke, da ga ne izgubiš. Mislim da so na razpolago pasovi, da se potniki pripnejo kot v avtu.

Za hitro peljat super (enako tudi gumenjak), vendar takrat zelo piha.
Xilinx Vivado HLx trainee
mikele
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a mikele » Sr Apr 21, 2021 12:30

Po moje je vse skupaj krenilo s poti. Paco sprašuje po gumenjakih 6m-7m, tole pa je bolj za med novosti ali pa za k motornim plovilom.
Uporabniški avatar
RokF
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a RokF » Sr Apr 21, 2021 13:41

mikele napisal/-a:Po moje je vse skupaj krenilo s poti. Paco sprašuje po gumenjakih 6m-7m, tole pa je bolj za med novosti ali pa za k motornim plovilom.

Meni se pa zdi tole super alternativa gumenjaku. Človek ima kaj za pretehtat. Tudi teža ni daleč od rib-a.

kasaudio: se vidi da nisi ribič ;-)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Apr 21, 2021 13:52

kasaudio: se vidi da nisi ribič ;-)

Po čem to vidiš?
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Če Apr 22, 2021 05:45

RokF napisal/-a:Hja sej ko premisliš kaj dobiš za ta denar res ni slabo. In čoln je res to kar večina potrebuje pri preživljanju prostega časa. Edini pomislek imam pri "manku" krme. Ali voda prihaja v čoln ko miruješ oz voziš vzratno? Sem ribič in takoj pomislim na mrzle dni na vodi
Drugače pa uuaaauuuu. Shit spet mam neki za razmišljat :roll: . Ali se 115km motor obnese kot zadovoljiv? V čem je razlika med navadnim in pro verzijo? Samo oprema?

V soboto 24.4. imamo med 10h in 17h test v marini Portorož. https://enavtika.si/sl/novice/novice/76 ... lom-v-2020

Lahko se prideš zapeljat en krog..
S 115 KS doseže 37 kts in potovalna je med 25 in 30 kts, kar je čisto zadovoljivo.
Med navadnim in pro je razlika v opremi in motorju. Pro verzija je od 150 KS naprej in ima serijsko nekaj več opreme.
Uporabniški avatar
RokF
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a RokF » Če Apr 22, 2021 10:32

Hvala Vrtinc za vabilo. Če mi rata dobit prosto pridem.

Moj pogled kaj je dober kompromis za preživljanje prostega časa in ljubiteljske ribičije je hiter čoln ki je sposoben it tudi v val. Moderne tehnike ribolova zahtevajo da aktivno iščeš pozicije oz. trenutno lokacijo pelagičnih vrst in s tem prevoziš ogromno milj. To da so "kapelce" ribiški čolni so stvar preteklosti. Če pa pogledaš moderne čarterje ali ameriške CC čolne je pa itak vse jasno. In tu je zame rib oz. tale Saxdor odličen kompromis za ljubiteljskega ribiča se razume.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Apr 22, 2021 10:51

:evil:
mikele napisal/-a:Po moje je vse skupaj krenilo s poti. Paco sprašuje po gumenjakih 6m-7m, tole pa je bolj za med novosti ali pa za k motornim plovilom.
mikele
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a mikele » Če Apr 22, 2021 12:15

Darh napisal/-a::evil:

Glej Darh.
Ne rečem, da tole ni zanimiv čoln. Bi ga vsekakor probal, ampak je Vrtinc samo RokaF povabil :cry: .
Pravim pa, da se zadnjih nekaj postov sploh ne navezuje na Pacovo vprašanje in govoriti o alternativi gumenjaku s totalnim trdačom je po moje brez vsake veze (če se motim , naj me kdo, ki je kompetenten popravi) - za tem pa stojim k sto mater.
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Apr 22, 2021 12:20

Ja, tudi jaz sem mmenja da je vrhunski coln za svoj namen in ce bi imel cas, ( ce bi me zanimal) bi ga sigurno sel probat.
Pacota pa zanima gumenjak. Samo postal sem tvoj komentar ko je tudi ta tema zasla s poti vprasanja.
volvo5er
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a volvo5er » Če Apr 22, 2021 12:47

Ni pa paco povedal zakaj ga zanima gumenjak, zaradi plovbe (tukaj je Saxdor boljši) ali zaradi nosilnosti (tukaj je gumenjak boljši)
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Apr 22, 2021 12:58

Paco napisal/-a::=)

mladina, smuče,...

jaz s trawlerja ne bom več sestopil , ampak če pa moram že bit kje boter ... :oops:

Je napisal.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Če Apr 22, 2021 15:35

Darh napisal/-a:
Paco napisal/-a::=)

mladina, smuče,...

jaz s trawlerja ne bom več sestopil , ampak če pa moram že bit kje boter ... :oops:

Je napisal.

evo ga Nikolas Plytas - svetovni prvak v smučanju na vodi :D
https://www.youtube.com/watch?v=_ovWzFd ... 3MrGIHlXFG

V resnici 3/4 tistega kar je bilo Pacu priporočenega že vsaj 15 let ni naredilo koraka naprej, pa ne bom šel v podrobnosti. Razen tega, da so vsako leto na voljo nove barvne kombinacije, se s tehničnega vidika ni spremenilo prav dosti. Zato sem popolnoma dobronamerno objavil Saxdorja 200 tukaj v skupino kjer ga nebi smel. Vseeno pa gre pri tem plovilu za popoln preskok in povsem novo dimenzijo plovbe. Marsikdo to razume, verjetno tudi navtični novinarji, ki so mu podelili nagrade, veliko pa se jih še vedno drži starega in preverjenega Sacsa 590 iz prejšnjega desetletja, če ne celo stoletja.

Ni bilo mišljeno, da je na test povabljen samo Rok, seveda je dobrodošel vsak, ki ga ta čoln zanima in še posebej tisti, ki mislite da gumenjaki plujejo boljše.
Termin za 24.4.21 imamo trenutno že zaseden, zato bomo novega organizirali za 8.5. Če bo vreme naklonjeno in še vsi ostali dejavniki, ste seveda vljudno vabljeni vsi. Edino prijaviti se je treba prej zaradi razporeda testiranj.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 22, 2021 18:10

@Vrtinc

Jaz bi ga prišel pogledat. Da vidim v živo to stvar. Me pa zanima, če imate na plovilu en prosti nmea2000 priključek? Bi se priklopil s svojim navtičnim računalnikom gor in tako dobil stvarno statistiko o performansah plovbe - od porabe do pospeškov in nagibov v valovih.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Če Apr 22, 2021 18:55

kasaudio napisal/-a:@Vrtinc

Jaz bi ga prišel pogledat. Da vidim v živo to stvar. Me pa zanima, če imate na plovilu en prosti nmea2000 priključek? Bi se priklopil s svojim navtičnim računalnikom gor in tako dobil stvarno statistiko o performansah plovbe - od porabe do pospeškov in nagibov v valovih.

Imamo prost priključek. Lahko prides 8.5.?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 22, 2021 19:09

Ja. Pridem 8. 5. Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta