Obnova maestral 9 in servis tomos 4,5
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Pozdravljeni.
Sem bolj nov v navtičnih vodah in na forumu, tako da bi izkoristil kar to temo. Imam Maestrala 9s v kombinaciji s Tomos 4.5 motorjem. Zanima me nekaj o "komandni plošči". Kaj je stvar zraven priključka za bencin, sam predvidevam da je to avtomobilski priključek za elektriko. Kakšno napetost pa imajo Tomosovi 4.5 motorji vgrajeno serijsko?
Hvala za odgovore.
Sem bolj nov v navtičnih vodah in na forumu, tako da bi izkoristil kar to temo. Imam Maestrala 9s v kombinaciji s Tomos 4.5 motorjem. Zanima me nekaj o "komandni plošči". Kaj je stvar zraven priključka za bencin, sam predvidevam da je to avtomobilski priključek za elektriko. Kakšno napetost pa imajo Tomosovi 4.5 motorji vgrajeno serijsko?
Hvala za odgovore.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Majnk napisal/-a:Pozdravljeni.
Hvala za odgovore.
Popravek, Tomos 4.5 ima samo elektronski vžig in sicer Ducatti, napetost
12 V 25 W (večin modelov z belimi pokrovi od 1978 dalje in srebrni pokrovi do 1986) in pa Iskra 12 V 60 W (srebrni pokrovi od 1986 naprej).
6 V 17 W imajo Tomos 3, 3.5 in 4 z magnetnim vžigom -- vse serije do 1986, ko pride model z zunanjo vžigalno tuljavo pa 12 V 50 W napetosti. 4 electronic pa ima Bosch elektronski vžig 6V 35 W.
Nazadnje spremenil Piki, dne To Nov 29, 2011 05:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Evo, tukaj na drugi strani tega vodiča je razloženo:
http://www.tomos-riders.com/tomos-vanbr ... -tomosa-4/
http://www.tomos-riders.com/tomos-vanbr ... -tomosa-4/
Pozdravljeni.
Vračam se nazaj s problemom oz. vprašanjem. Lotil sem se obnove lesenega poda za maestral 9s. Zanima me kateri laki lo primerni za barvanje le tega(v mislih sem imel kar navaden lak za les), pa tudi če je možno tovrstni lak razredčiti, da je primeren za nanašanje z kompresorsko pištolo.
Vračam se nazaj s problemom oz. vprašanjem. Lotil sem se obnove lesenega poda za maestral 9s. Zanima me kateri laki lo primerni za barvanje le tega(v mislih sem imel kar navaden lak za les), pa tudi če je možno tovrstni lak razredčiti, da je primeren za nanašanje z kompresorsko pištolo.
Sem danes opral in pobrusil nagnite konce(sicer niso bli prav nagniti, ampak, se pa mal pozna), ko pa bo malo topleje bom pa še pobarval. Zanima me pa še če deluje ta Neostik TB tudi na kombinaciji guma-les. Namreč mi na krmni plošči na straneh malo odstopajo tiste dve flike na vrhu, pa me zanima če jih lahko s tem limom nazaj zalepim.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov