Sej imam števec za gorivo ma mu niti malo na zaupam
4,50 - 5,00m
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
blze napisal/-a:Lih ko omenjate porabo, pa me zanima če ima kdo kak podatek koliko porabi starejši motor 70 konjev sz frgazerjem? Verjetno neki več kot 1l / Nm?
Mercury 60, Zodiac 470, solo, robe za en teden bivanja na čolnu, tank+rezerva 75l, vode 20l, poraba na Ruti 2010 140l bencina/160NM. Merjena pot z Magelanom.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Ojla Dreamone
Pred nekaj dnevi sem bil na kolegovem gumenjaku Maestralu 5,60 in 4 taktna Yamaha 115 konjev. Na krovu je bilo 6 oseb težkih skupaj okoli 500 kg.
Imeli smol 100 litrov bencina, 20 litrov vode ter nekaj "malega" pijače in hrane v prenosni skrinji. Po mirnem morju je bila potovalna hitrost 21 do 23 vozlov. Trenutna maksimalna hitrost pa je bila 28 vozlov.
Zanimivo je pa to, da imam sam gumenjaka 4,90 in Yamaho 60 konjev 4 taktno in imam zelo podobne hitrosti.
Pred nekaj dnevi sem bil na kolegovem gumenjaku Maestralu 5,60 in 4 taktna Yamaha 115 konjev. Na krovu je bilo 6 oseb težkih skupaj okoli 500 kg.
Imeli smol 100 litrov bencina, 20 litrov vode ter nekaj "malega" pijače in hrane v prenosni skrinji. Po mirnem morju je bila potovalna hitrost 21 do 23 vozlov. Trenutna maksimalna hitrost pa je bila 28 vozlov.
Zanimivo je pa to, da imam sam gumenjaka 4,90 in Yamaho 60 konjev 4 taktno in imam zelo podobne hitrosti.
Morje da in morje vzame.
skiper1 napisal/-a:Ojla Dreamone
podobne hitrosti imaš, ko sta v 2 na čolnu.
Sicer pa veš koliko bolj težak je 5.6 m maestral (300-500 kg več)
janadino napisal/-a:Nas je bilo prejšnji teden gor deset pa smo izglisirali skoraj takoj in tudi leteli čez 30.
Na ruti pa sem jih imel na Iloviku gor 8, pa bi izglisiral tam nekje po eni milji.ampak nobeden pod 100 kg, razen mene.
![]()
Tak da oseba ni oseba.
janadino leteli ste zato, ker ste spili preveč Red Bulla.
Res da je tvoj motor prava mrcina ampak Da bi takoj zglisirali in leteli 30 vozlov. A si imel same otroke na krovu???
Morje da in morje vzame.
skiper1 napisal/-a:janadino napisal/-a:Nas je bilo prejšnji teden gor deset pa smo izglisirali skoraj takoj in tudi leteli čez 30.
Na ruti pa sem jih imel na Iloviku gor 8, pa bi izglisiral tam nekje po eni milji.ampak nobeden pod 100 kg, razen mene.
![]()
Tak da oseba ni oseba.
Res da je tvoj motor prava mrcina ampak Da bi takoj zglisirali in leteli 30 vozlov. A si imel same otroke na krovu???
bo držalo jaz sem imel gor 13 odraslih in enega psa pa je tudi šlo ven ko po maslu pa max je bilo 38 vozlov so kar piskal gor(predvsem babe)
skiper1 napisal/-a:janadino napisal/-a:Nas je bilo prejšnji teden gor deset pa smo izglisirali skoraj takoj in tudi leteli čez 30.
![]()
Tak da oseba ni oseba.
Če primerjam z vašo-našo težo na Iloviku se ne more primerjat, res so bili otroki zraven.
Mare, ti pa si pravi ribič, če bi jaz napisal da smo leteli 40, bi ti napisal 45.
Sory.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino napisal/-a:skiper1 napisal/-a:janadino napisal/-a:Nas je bilo prejšnji teden gor deset pa smo izglisirali skoraj takoj in tudi leteli čez 30.
![]()
Tak da oseba ni oseba.
Če primerjam z vašo-našo težo na Iloviku se ne more primerjat, res so bili otroki zraven.
Mare, ti pa si pravi ribič, če bi jaz napisal da smo leteli 40, bi ti napisal 45.![]()
![]()
![]()
Saj ti verjamem, da si z tistim hladilnikom na krmi strah in trepet.
Sory.
to ne malo je pa razlike v konjih
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov