"Chine walk" oz. nihanje gumice okoli vzdolžne osi

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 20:50

Hej.................mamaMicka...................ti si faca !

Si Edini,ki me je spoznal.

Jaz nisem sposoben se delat bedaka in tulit v isti rog,kot vsi,samo da sem IN.(tudi poklic mam tak,da si tega nemorem privoščit)

Za koji kurac si pa kupu avto,da si ga pol moral predelat,da je teku normalno.

Jaz enostavno kopim takega,da sem z njim zadovoljen brez predelav. Je pa res,da so ljudje,ki si hočejo grenit življenje. In kupujejo stvari,ki jim niso všeč in jih hočejo na vsak način spremenit. :roll:

Še eno pravilo van dam v dokazilo(ker itak želite dokaze)

Govorimo o poroki............

Moški si želi,da se žena nebi nič spremenila.......
ženska hoče moža takoj spremenit.

Upam,da ste vi "frizerji" to razumeli.......................ker je to za vas ! ! ! !
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Sep 07, 2012 20:54

Jaz nisem dr.fizike tako kot nekateri tu (sodeč po pisanju),zato nemorem utemeljit (fizikalno)mojih teorij. Zato jih utemeljujem na razne ljudske primere.V smislu tega da proizvajalec že ve kaj je naredu in nemore potem vsak po svoje nekaj predelavat in podobno.

Prej bi rekel, da so doktorji strojništva tu...

Sicer pa bi rekel da ne rabiš bit nek hud doktor da te stvari razumeš in poveš, pa evo "po ljudsko":

Propeler ki se v vodi vrti, se vrtenju upira; en del upiranja predstavlja sam upor kril zaradi njihovega profila in drug del upiranja generira silo ki poganja čoln. Tisti, prvi del upora je nezaželjen drugi je seveda zaželjen in potreben za premikanje.

Izkaže se, da pri primerno oblikovanem propelerju, ki v določenem deležu mlati po zraku in s tem "ventilira" vodo, tisti neželjen upor znatno pade. Je nižji kot bi bil pri ravno tako primerno oblikovanem popolnoma oblitem propelerju. To je čar površinskega pogona.

Na manjšihšportnih čolnih, ki so predmet te teme, verjetno površinski pogon ni praktičen.

So pa proizvajalci propelerjev naredili tudi takšne propelerje, ki se dokaj dobro obnašajo v obeh režimih delovanja. Da propeler spraviš iz oblitega v ventiliran način pa je pomembna pravilna višinska namestitev motorja.

In ventiliran način delovanja ni samo stvar čolnov ki gredo 80 vozlov in več. Te principe se da izkoriščati tudi pri kategoriji čolnov ki so v naši domeni. Glavni namen tudi ni doseganje največje hitrosti, ampak učinkovitost plovbe (čimnižjo porabo).

Poleg samega zmanjševanja upora na propelerju se da s pravilno geometrijo vnosa pogonske sile zmanjšati še upor, ki ga generira plovilo samo. To se običajno počne s trimom. Pri čolnu, ki nima sistema za dvigovanje motorja v vertikalni smeri (jack plate), pa trim tudi vpliva na to, koliko bo propeler mahal po zraku. Če se omejim na čoln brez jack plate je potrebno doseči da: bo propeler pravilno ventiliran in s tem učinkovit in hkrati imeti tudi možnost da ga v valovitem morju s trimom (negativnim) spravimo v bolj oblit režim.

Zadeva zahteva nekaj eksperimentiranja, več ko ga bo, več se bo tudi vedelo.

Ne vem zakaj nekateri želite to temo in njihove avtorje diskreditirati s svojimi izkušnjami. Saj jih imate, noben ne trdi da jih nimate, ampak vsega pa tudi ne veste. Namen foruma je nabiranje znanja ne pa raspucavanje in furanje ega.

Leta 50 je morda nekdo razmišljal o izolaciji svoje bajte, pa je prišel mimo sosed in mu začel na veliko razlagati da je bajta z 1m debelimi kamnitimi stenami najboljša stvar.

Kakorkoli že jaz sem svoje izvedel, na meni je da zadeve preizkusim.
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 21:01

Hej.................

res počasi ugotavljam,da ni tle nič fizike.....................ni pa tudi nič strojništva (kot ti omenjaš).

Po tvojem sedanjem pisanju me vse skup najbolj spominja že na psihologijo. (to je veda o prepričanju in podobno ) 8)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 07, 2012 21:04

snake napisal/-a:Hej.................mamaMicka...................ti si faca !

Si Edini,ki me je spoznal.

Jaz nisem sposoben se delat bedaka in tulit v isti rog,kot vsi,samo da sem IN.(tudi poklic mam tak,da si tega nemorem privoščit)

Jaz enostavno kopim takega,da sem z njim zadovoljen brez predelav. Je pa res,da so ljudje,ki si hočejo grenit življenje. In kupujejo stvari,ki jim niso všeč in jih hočejo na vsak način spremenit. :roll:

Še eno pravilo van dam v dokazilo(ker itak želite dokaze)

Upam,da ste vi "frizerji" to razumeli.......................ker je to za vas ! ! ! !

Samo še 1x več si dokazal moje besede. Nima veze. S teboj se ne bom ukvarjal. Je pa to sigurno ena boljsih tem v zadnjem casu. Kogar zanima jo spremlja, kokar pa tisci pa serje gor...

@snake verjetno niti ne ves kaksen projekt je @SR290 že izpeljal in to fenomenalno! Globoko verjamem in še kdo drug, da je glede tega eden izmed najboljsih!
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 21:04

Pa še neki...................

sedaj grem spat(kar je po vaše najbolš)

jutri grem pa gledat za kupit en gliser

ker me prav zanima ta cinkwake,ker na jadrnici ga nimam možnosti spoznat.

Aja...............prodam jadrnico,kdor ima 15 jurjev in ga zanima naj se javi.

Tle pa ni zajebancije................mislim resno.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Sep 07, 2012 21:11

Jao snake... bom ostal kulturen, čeprav sem že nekje napisal...

Nikjer nisem omenjal da je kaj strojništva tu. Preberi še 1x.

Jaz sem kupil čoln posebej in motor posebej. Zraven motorja pride še najbolj univerzalen propeler in zadeve je treba skupaj sešraufat in dat gor primeren prop. Kupil sem čoln ki mi je bil všeč in motor ki mi je bil všeč. In še vedno mi je. Želim pa da je stvar optimalna. In nimam namena ničesar nadalje šraufat. Kaj je s tabo človek?!?!

Kupi si kar češ, pusti tako kot so ti v roke porinli in uživaj. Kdo ti brani?
Nazadnje spremenil kasaudio, dne Pe Sep 07, 2012 21:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Sep 07, 2012 21:13

Pa fajn se naspi!!!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 07, 2012 21:18

snake napisal/-a:...
...

Snake, skuliraj se in izpusti psovke. V pravilih foruma je nekaj v zvezi s tem, s čimer smo se ob prvi prijavi strinjali.

Tole je tudi definitivno 'sranje' po temi. Kakšno zvezo ima to, da se ti razburjaš, s pojavom 'chine walk', o katerem teče tema?

Ko že misliš, da ostali udeleženci ne vedo, kaj delajo, napiši to enkrat (kar si že) in počakaj na izide poskusov - saj jih nameravajo objaviti.

In praksa bo nedvomno pokazala, kam pes taco moli (in katero).

snake napisal/-a:Jaz enostavno kopim takega,da sem z njim zadovoljen brez predelav. Je pa res,da so ljudje,ki si hočejo grenit življenje. In kupujejo stvari,ki jim niso všeč in jih hočejo na vsak način spremenit. :roll:

Na srečo obstajajo tudi ljudje, ki niso zadovoljeni z zatečenim stanjem - sicer bi bili verjetno še vedno pri kamnitih sekirah (ali pa še tam ne).

Nič hudega, če nis(m)o vsi taki, ampak tisti, ki jih imamo, so dragoceni. Jaz jim definitivno ne zavidam ne znanja ne zagona - in prepričan sem, da če ga bodo polomili, se bodo tudi iz polomije veliko naučili.

Pregovor pravi - osel gre le enkrat na led. Drugi pregovor pravi: "baš to je oslovstvo" - tisti, ki gre večkrat, pa se lahko izuri in odpleše bolero na olimpijadi...

Slika

snake napisal/-a:Še eno pravilo van dam v dokazilo(ker itak želite dokaze)

Nasprotna skrajnost je z otroki, za katere bi kaki starši želeli, da bi bili vse življenje majhni in vedno ubogljivi. Puberteta in tako naprej je pa sploh katastrofa...

Potem kakemu maminemu sinčku, ko ima 50 let umre mama in je čisto izgubljen in nesamostojen (poznam take primere).

Ljudje morajo rasti, če jim hočeš dobro - tako zakonci kot otroci.

Pravijo, da so v vesolju edina stalnica (poleg entropijskega in Murphy-jevega zakona) spremembe. In organizem, ki ga zamrzneš v nespremenljivost, je mrtev.

Tile fantje bi definitivno radi spreminjali svet na bolje.

Jaz sem za (tudi če mogoče ne zmorem več tega, da se jim pridružim).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 21:32

kasaudio napisal/-a:Jao snake... bom ostal kulturen, čeprav sem že nekje napisal...

Nikjer nisem omenjal da je kaj strojništva tu. Preberi še 1x.

Jaz sem kupil čoln posebej in motor posebej. Zraven motorja pride še najbolj univerzalen propeler in zadeve je treba skupaj sešraufat in dat gor primeren prop. Kupil sem čoln ki mi je bil všeč in motor ki mi je bil všeč. In še vedno mi je. Želim pa da je stvar optimalna. In nimam namena ničesar nadalje šraufat. Kaj je s tabo človek?!?!

Kupi si kar češ, pusti tako kot so ti v roke porinli in uživaj. Kdo ti brani?

Ja si...............preberi si tvojo prvo vrstico.

To je še en dokaz o nesmislu.(k že hočete dokaze,oziroma dejstva)

Zadnja dva odstavka povedo vse.

Sveta se neda spremenit (še nihče ga ni) zato plovi z njim in boš zadovoljen in srečen.

No tle bi sedaj lahko res začeli temo o psihologiji...............samo je bolš da ne.
Nazadnje spremenil snake, dne Pe Sep 07, 2012 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Sep 07, 2012 21:33

kaj še nisi v ajevcih?
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gorki » Pe Sep 07, 2012 21:38

:lol: :lol: :lol:
Fantje ne se na Snake-a spravljat no in se razburjat. Po teh postih je zame postal legenda...

@Snake: Pred nakupom bodi pozoren, da ne boš napačnega kupil in kupil takga brez chine-wake. Ker potem bomo spet u ri... :lol: :lol:

Tukaj imate eno navtično risanko za pomiritev:
http://www.youtube.com/watch?v=GavNK48x ... re=related
Dobro si poglejte pri 1:42 propeler ventilira na polno :wink:
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 21:39

Napaka......................

citiran je............marjan tonki
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 21:43

Gorki napisal/-a::lol: :lol: :lol:
Fantje ne se na Snake-a spravljat no in se razburjat. Po teh postih je zame postal legenda...

@Snake: Pred nakupom bodi pozoren, da ne boš napačnega kupil in kupil takga brez chine-wake. Ker potem bomo spet u ri... :lol: :lol:

Tukaj imate eno navtično risanko za pomiritev:
http://www.youtube.com/watch?v=GavNK48x ... re=related
Dobro si poglejte pri 1:42 propeler ventilira na polno :wink:

Saj sem že 100 x napisal,da kupim stvari s katirim sem zadovoljen.

Tam pa nevem kaj ventilira......................kaj vaše gumice gredo tako lepo čez take visoke valove. ? :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 07, 2012 22:00

snake napisal/-a:Sveta se neda spremenit (še nihče ga ni) zato plovi z njim in boš zadovoljen in srečen.

Preberi kaj je ustvaril SR290 nato premisli, ce je tvoja izjava na mestu!

Drugače @snake... Spuscas se v formulacijo teme, ne pa v vsebino. Poanta je v vsebini!

Gonis pa ze 2 strani eno in isto, realno nisi do sedaj povedal še nič pametnega, razen to, da imas izkusnje in da je trimarin najboljsi coln(recimo, da je to pametno).

(moje osebno mnenje je, da je to tudi edini coln s katerim te je tvoj prijatelj peljal).
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Pe Sep 07, 2012 22:11

mamaMicka napisal/-a:
snake napisal/-a:Sveta se neda spremenit (še nihče ga ni) zato plovi z njim in boš zadovoljen in srečen.

Preberi kaj je ustvaril SR290 nato premisli, ce je tvoja izjava na mestu!

Drugače @snake... Spuscas se v formulacijo teme, ne pa v vsebino. Poanta je v vsebini!

Gonis pa ze 2 strani eno in isto, realno nisi do sedaj povedal še nič pametnega, razen to, da imas izkusnje in da je trimarin najboljsi coln(recimo, da je to pametno).

(moje osebno mnenje je, da je to tudi edini coln s katerim te je tvoj prijatelj peljal).

Kaj je SR ustvaril nevem in niti ne komentiram..................komentiram njegovo pisanje in debatiranje.

Nevem kaj je formulacija.................sem pa v vsebini.(pač z mojega videnja stvari)

Da pa gonim isto,je čisto normalno če sem v to stvar prepričan. Da pa ni nič pametnega je pač tvoje razumevanje (in še nekatirih,ne smete pa pozabit,da nekatiri samo berejo in pobirajo informacije )

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost