Tomos ali Parsun

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Sep 03, 2013 13:09

tomos je pač legenda :"došao je tiho i upao u legendu"

za hondo obstaja izrek:"ni važno če je črna ali bionda važno da je Honda"
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Sep 03, 2013 16:42

Tex, napisal si - brez posebnih argumentov - da je tomos sranje in da pač lastniki cvilijo. Jaz nisem lastnik, sem pa napisal, zakaj jaz 'pocvilim', čeprav nisem lastnik in malo zakaj menim, da ni vsak tomos sranje.

Tex napisal/-a:Marjan Tomki hvala za prosti spis, govora je o Tomosu na vodi, ne Tomosu vsepovprek... :):);)

Nobenega predsodka nimam, Tomos je pač kanta,ki je bila najlažje dosegljiva vsem, zato smo jih tudi toliko imeli oz jih toliko je, lepo je nekdo navedel številke pri nakupu, ne vem pa koliko bi bilo razmerje, če bi bila vrednost ostalih znamk enaka in enako dostopna, dvomim da bi še vedno prevladoval na balkanu tomos ;)

Nisem preverjal, ali to drži, ampak v mojem 'prostem spisu' je prenešeno tole
# Tomos je s svojimi izvenkrmnimi motorji motoriziral celoten jadran in hkrati 80% svojih izvenkrmnih motorjev izvozil. Še danes veljajo za ene najzanesljivejših.
# Tomosovi izvenkrmni motorji so uvedli pomembne izboljšave (krmilna ročica, hlajenje motorne gredi in izpušnega sistema) za katere so prejeli mednarodne nagrade, a ker patentov niso zaščitili so jih kmalu kopirali vsi največji svetovni proizvajalci.

Kar zadeva dosegljivost v Yu kot edino merilo - kot si dal vtis v tem, kar si napisal - 80% proizvodnje v tistem času izvožene... Če je res, misliš, da bi 4x toliko, kolikor so jih pokupili v Yu, lahko prodali drugje, če bi bilo tako sranje? Ali pa imaš mogoče kak podatek, da je teh 80% izvoženih nakladanje?

Ko omenjaš 'kante', mislim da je nekoč nekdo Stenmarku rekel, zakaj vozi Elanovo sranje. Anekdota pravi, da je odgovoril, da je potem vsaka smučka sranje in da je bila takrat Elanova smučka najboljše sranje, kar ga je bilo na izbiro. Podobno kaže, da je bil pač tomos 4 takrat ena od boljših kant za tisto ceno.

Tex napisal/-a:Pustimo Admina, nekoč je napisal, da je Tomos najboljši motor vseh časov, vendar saj tudi misli, da je Dekovc najboljši avto vseh časov :lol: :lol: ;)

Dekavc...
Slika
...
Auto Union tip D je leta 1937 na dolgi ciljni ravnini na dirkališču Avus v Berlinu dosegel hitrost kar 380 km/h!

Admin najbrž ni imel v mislih ravno tega, ampak štirje krogi tudi niso od včeraj :wink: .
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Sep 03, 2013 17:03

No tukaj pa spet prodajaš buče :

kasaudio je napisal/a:

Če primerjam tehnologijo tomosa proti kakšnemu podobnemu ameriškemu izdelku iz tiste dobe, je tomos po materialih, zdržljivosti in enostavnosti rang višje.

No, če si se že tako izrazil, tudi tvoje trditve glede tomosov so prodajanje zelenjave.

Daj mi že šenkaj svojo 4ko ko je tako govno. Lahko tudi za nov let, ker je sezone itak konec.

Pač je stara tehnologija dostopna vsem bebcem tega sveta in posledično kakšen tut zajebava. Ampak tehnično je pa dobro rešena. V smislu materialov, designa in enostavnosti.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » To Sep 03, 2013 21:26

Če drugega ne bi možak lahko pokazal vsaj kanček spoštovanja do Tomosa saj nas je kar nekaj, ki nas je prav Tomos popeljal v svet navtike!
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » Sr Sep 04, 2013 00:35

A Gdo mogoče ve kje se da kupit od TOMOSA licenca ker vidm da je to hit. Pa še prodajalci rezervnih delov bi služili :shock:
L.P Sundancer
anto
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a anto » So Nov 02, 2013 17:40

Dejansports!

jst mama gumico 2,70m pa mam gor tomos 4 in leti k pes tkoda tep priporočam tomos 4 al pa če maš raj kej hitrejšga yamaho 4
anto
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a anto » So Nov 02, 2013 17:43

sundanker!

pomoje bi blo dobr če pogledaš na bolho.si ker majo tm najcenej nevem pa če ma tm kdo tega.

L.P
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Nov 02, 2013 17:46

TOMOS JE NAJBOLJŠI MOTOR NA SVETU!!! SlikaSlikaSlika
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 14:23

Sem malo gledal stare albume in našel tole:

Slika

Slikano leta 1986. So pa bli tole moji navtični začetki, tale tomosek pa mislim da še vedno deluje. Vsaj po vpisniku sodeč.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Nov 03, 2013 14:54

Še ena starejša, poletje 1981, slikano nekje med Moščeničko Drago in Brsečem:

Slika
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 15:05

:D

Dobra, ampak moja nosi sporočilo - vzdržuj in nebo težav, kar danes še marsikateremu staremu kozlu ni jasno.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Nov 03, 2013 15:18

kasaudio napisal/-a::D

Dobra, ampak moja nosi sporočilo - vzdržuj in nebo težav, kar danes še marsikateremu staremu kozlu ni jasno.

Tudi ta Tomos s slike (letnik 1978) še deluje in je še vedno v družini. "Delavniške slike" pa žal nimam. :D
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Nov 03, 2013 15:21

TOMOS JE NAJBOLJŠI MOTOR NA SVETU!!!
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Nov 03, 2013 15:26

A ni brez vezen dopust, če nč ne crkne.... :lol: zato se pa gremo navtiko ane :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 15:26

Ja tomos = zakon.

Uglavnem, nobenemu nočem 0 hudega in tudi slikica ki sem jo nalimal je nedeljska, bolj za šalo kot zares, ampak tako je bilo takrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov