Tomos ali Parsun
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tex, napisal si - brez posebnih argumentov - da je tomos sranje in da pač lastniki cvilijo. Jaz nisem lastnik, sem pa napisal, zakaj jaz 'pocvilim', čeprav nisem lastnik in malo zakaj menim, da ni vsak tomos sranje.
Nisem preverjal, ali to drži, ampak v mojem 'prostem spisu' je prenešeno tole
Kar zadeva dosegljivost v Yu kot edino merilo - kot si dal vtis v tem, kar si napisal - 80% proizvodnje v tistem času izvožene... Če je res, misliš, da bi 4x toliko, kolikor so jih pokupili v Yu, lahko prodali drugje, če bi bilo tako sranje? Ali pa imaš mogoče kak podatek, da je teh 80% izvoženih nakladanje?
Ko omenjaš 'kante', mislim da je nekoč nekdo Stenmarku rekel, zakaj vozi Elanovo sranje. Anekdota pravi, da je odgovoril, da je potem vsaka smučka sranje in da je bila takrat Elanova smučka najboljše sranje, kar ga je bilo na izbiro. Podobno kaže, da je bil pač tomos 4 takrat ena od boljših kant za tisto ceno.
Dekavc...

Admin najbrž ni imel v mislih ravno tega, ampak štirje krogi tudi niso od včeraj
.
Tex napisal/-a:Marjan Tomki hvala za prosti spis, govora je o Tomosu na vodi, ne Tomosu vsepovprek...:);)
Nobenega predsodka nimam, Tomos je pač kanta,ki je bila najlažje dosegljiva vsem, zato smo jih tudi toliko imeli oz jih toliko je, lepo je nekdo navedel številke pri nakupu, ne vem pa koliko bi bilo razmerje, če bi bila vrednost ostalih znamk enaka in enako dostopna, dvomim da bi še vedno prevladoval na balkanu tomos![]()
Nisem preverjal, ali to drži, ampak v mojem 'prostem spisu' je prenešeno tole
# Tomos je s svojimi izvenkrmnimi motorji motoriziral celoten jadran in hkrati 80% svojih izvenkrmnih motorjev izvozil. Še danes veljajo za ene najzanesljivejših.
# Tomosovi izvenkrmni motorji so uvedli pomembne izboljšave (krmilna ročica, hlajenje motorne gredi in izpušnega sistema) za katere so prejeli mednarodne nagrade, a ker patentov niso zaščitili so jih kmalu kopirali vsi največji svetovni proizvajalci.
Kar zadeva dosegljivost v Yu kot edino merilo - kot si dal vtis v tem, kar si napisal - 80% proizvodnje v tistem času izvožene... Če je res, misliš, da bi 4x toliko, kolikor so jih pokupili v Yu, lahko prodali drugje, če bi bilo tako sranje? Ali pa imaš mogoče kak podatek, da je teh 80% izvoženih nakladanje?
Ko omenjaš 'kante', mislim da je nekoč nekdo Stenmarku rekel, zakaj vozi Elanovo sranje. Anekdota pravi, da je odgovoril, da je potem vsaka smučka sranje in da je bila takrat Elanova smučka najboljše sranje, kar ga je bilo na izbiro. Podobno kaže, da je bil pač tomos 4 takrat ena od boljših kant za tisto ceno.
Tex napisal/-a:Pustimo Admina, nekoč je napisal, da je Tomos najboljši motor vseh časov, vendar saj tudi misli, da je Dekovc najboljši avto vseh časov![]()
![]()
![]()
Dekavc...
...
Auto Union tip D je leta 1937 na dolgi ciljni ravnini na dirkališču Avus v Berlinu dosegel hitrost kar 380 km/h!
Admin najbrž ni imel v mislih ravno tega, ampak štirje krogi tudi niso od včeraj
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
No tukaj pa spet prodajaš buče :
kasaudio je napisal/a:
Če primerjam tehnologijo tomosa proti kakšnemu podobnemu ameriškemu izdelku iz tiste dobe, je tomos po materialih, zdržljivosti in enostavnosti rang višje.
No, če si se že tako izrazil, tudi tvoje trditve glede tomosov so prodajanje zelenjave.
Daj mi že šenkaj svojo 4ko ko je tako govno. Lahko tudi za nov let, ker je sezone itak konec.
Pač je stara tehnologija dostopna vsem bebcem tega sveta in posledično kakšen tut zajebava. Ampak tehnično je pa dobro rešena. V smislu materialov, designa in enostavnosti.
TOMOS JE NAJBOLJŠI MOTOR NA SVETU!!! 

Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:04, skupaj popravljeno 1 krat.
TOMOS JE NAJBOLJŠI MOTOR NA SVETU!!!
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov