glisiranje?

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » So Jan 28, 2017 18:56

no, hvala za obrazložitev glede gumona 4 m in motorja 10 KS.
po bolj grobem morju ne mislim glisirati. če pa bom moker ne bo konec sveta. sem tudi dosti po površino. s puško.
tudi jaz nisem(več) človek, ki bi vstajal ob petih, da bi morda enega zubatca ujel.
prav tako pa nisem človek, ki bi lovil z nedovoljenim orodjem in to 90% ponoči(če pa je to hec pa vsa čast za duhovitost!).
kakorkoli. hvala za odgovore, ki se nanašajo na vprašanje oz. temo in mirno morje

P
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Jan 28, 2017 19:01

...
Nazadnje spremenil kr3mn1, dne Ne Jan 29, 2017 11:23, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Jan 28, 2017 22:39

kr3mn1 napisal/-a:tako bom rekel, na Pagu imam vikend, 1x na leto grem na Korčulo (Vis, Lastovo bolj poredko) za 1 teden se potapljat (september), vedno z motorjem.

Od opreme imej vsaj svoj regulator, niso dragi, pa vsaj ne more te zajebat pod vodo. Je pa res, da zadnje leta ribe bolj iščemo, kot pa gledamo, vsako leto je morje bolj prazno. Da naletiš na jastoga normalne velikosti ali kako 5kg+ hobotnico, jato zubatcev....so povečini samo še želje. Sem pa tja te kak večji luc al pa kaka kirnja pride pogledat, pa v kšni globeli še najdeš po meter velike leščurje. Drugače je pa vse izlovljeno pa s kočami preorano :(

o čem ti govoriš
loviš s flašami :twisted: :roll:
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Ne Jan 29, 2017 10:44

ti lahko kar jaz povem, o čem govori:

o tem, da je pod vodo bolj malo rib...sploh večjih...moraš imet res srečo, da pod vodo kaj spodobnega vidiš...
lovit s flašami je pa za moj okus nepošteno... greš na 20m pod vodo in imaš časa-zraka za cca 1uro... vse ribe so firbčne...ti ležiš na dnu, ribe ne vidiš, one pa vedo da si tam...od velikih do malih...riba nima šans...zato se lovi na dah...tisti, ki obvladajo so lahko na dah po 4 minute in so uspešni...ampak v Jadranu vsako leto manj...ker so velike ribe redkost.

Leta nazaj je bilo drugače pod vodo.
Žal je danes tako kot je.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Jan 29, 2017 11:18

tyson napisal/-a:Žal je danes tako kot je.

Mi je en izkušen domačin povedal, da je do avgusta polno rib, potem pa Italijani vse ven poravbajo! :lol: :lol: :lol:
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Jan 29, 2017 11:19

nikjer nisem napisal da lovim na flašah, še manj pa na finte ala modra galica. Da je ost prepovedana, mi je pa tudi novo. Kar se pa kavlja tiče, si vi ribe za tiča zatlačte?

ampak lepo, da ste me takoj obtožili vsega slabega.

V naslednjem prispevku me bo še eden napadel da se na črno potapljam in vlečem amfore iz jadrana pa prodajam v italijo.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Jan 29, 2017 11:37

kr3mn1 napisal/-a: Kar se pa kavlja tiče, si vi ribe za tiča zatlačte?

To pravi BISKA in ne jaz:
Ne za, ampak NA. Škarpene in pauki so menda najbolj iskana roba.
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Ne Jan 29, 2017 12:33

tyson napisal/-a:ti lahko kar jaz povem, o čem govori:

o tem, da je pod vodo bolj malo rib...sploh večjih...moraš imet res srečo, da pod vodo kaj spodobnega vidiš...
lovit s flašami je pa za moj okus nepošteno... greš na 20m pod vodo in imaš časa-zraka za cca 1uro... vse ribe so firbčne...ti ležiš na dnu, ribe ne vidiš, one pa vedo da si tam...od velikih do malih...riba nima šans...zato se lovi na dah...tisti, ki obvladajo so lahko na dah po 4 minute in so uspešni...ampak v Jadranu vsako leto manj...ker so velike ribe redkost.

Leta nazaj je bilo drugače pod vodo.
Žal je danes tako kot je.

mislim, da je MareC vprašal retorično. po mojem vse zgoraj napisano dobro ve. in kot vem se ne zanaša na srečo. niti na flaše.
pod vodo sicer ni 4 minute. to je vseeno malo preveč za "čakanje na 20 m globine. pač pa dovolj, da ujame tudi velike zubatce. še so velike ribe v Jadranu. res pa jih je vse manj. zaradi lova s kočami, ... nočnega lova, lova s flašami(na mnogih hrvaških otokih mnogi živijo od lova s puško pozimi s flašami. pa ne samo pozimi), nočnega lova s flašami, lova z dinamitom......

kr3mn1- nikjer nisi napisal, da ne loviš s flašami. in to je verjetno MareC verjetno povezal. namreč, da si v istem postu pisal o flašah, pa nočnem lovu, pa osti, pa hobotnicah...
da pa loviš na črno pa ti je verjetno jasno. upam.
po mojem gledajo Hrvati na tak način lova tako, kot mi gledamo na Italjane, ki po naših hostah nabirajo kostanj pa gobe. ni nam všeč, ane.

še enkrat- če si se le hecal ti čestitam za natego.

P
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jan 29, 2017 12:47

Saj ni nujno da se heca, ampak kot vedno se zadeva drugače bere kot piše in na prvo žogo je res vse pomešano- sem tudi jaz prebral podobno kot marec ampak nisem hotel drkat, ker nisem neki podvodni lovec.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Jan 29, 2017 12:49

piko,

se pravi če izrecno ne napišem da ne lovim na jeklenke, potem lovim na jeklenke?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jan 29, 2017 12:56

S flašam ali brez ,z harpuno ali brez..nima veze..važn je da GLISIRAMO
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Jan 29, 2017 13:02

kocka napisal/-a:Saj ni nujno da se heca, ampak kot vedno se zadeva drugače bere kot piše in na prvo žogo je res vse pomešano- sem tudi jaz prebral podobno kot marec ampak nisem hotel drkat, ker nisem neki podvodni lovec.

krnekim1 se globoko opravičujem, če sem te dal v isti koš, kot druge flašarje, ki lovijo s puško, ostmi, kljukami ali roko
če se potaplajaš z avtonomno opremo (beri flašami) NE smeš nič od tega prakticirat
iz tvojih zapisov, ki si jih strahopetno izbrisal sem začutil ravno to, da loviš oz nabiraš s flašami
to me je blazno zmotilo, ker sem sam podvodni ribolovec točno 39 let , začel sem z devetimi (lok in puščica iz šprikl od marele/dežnika), ko sem dopolnil 16 sem lahko lovil "uradno" in ko so se začele gonje z dovolilnicami-sem jih začel redno kupovati. Najbolj mi grejo na klinac flašarji, ki lovijo vse preko , zato sem povezal tvoje pisanje. Imam pa malo grenak priokus, da se hočeš na nek način izmotat iz tega kar si pisal. Itak pa sam veš na kateri strani zakona si :?
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Ne Jan 29, 2017 13:26

kr3mn1 napisal/-a:piko,

se pravi če izrecno ne napišem da ne lovim na jeklenke, potem lovim na jeklenke?

hja, midva z MareCom sva že tako razumela. pa kocka očitno tudi.
nekako ne verjamem, da nekdo ki se podnevi potaplja s flašami gre in si ponoči(kar je prepovedano ravno tko kot lov s flašami) privošči nočni lov na dah. ne gre mi skupaj. zakaj neki bi podnevi uporabljal flaše za nočni krivolov pa le svoja pljuča. zaradi etike???

počni kar hočeš. čisto tvoja stvar.
kot je napisal polanc- tema je povsem druga.

P
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Jan 29, 2017 13:28

halo mare,

ne gre se za izmotavanje, pogrelo me je to, da me je avtor teme napadel brez utemeljitve. Zbrisal sem pa prispevke, ki so edini na 4h straneh podrobneje opisovale obnašanje čolna 4 metrov dolžine z 10mi konji z alu podnicami v primerjavi dolga/kratka noga. Mislim da dokaj podrobno.

Ostali so pisali o vsem drugem.

In naj te pomirim, na flaše sem dvignil od živalskega carstva mogoče kako odmrlo školko, drugače pa povečini sidra in ketne od morjeplovcev. Pri tem, da sem investiral par tisoč evrov in kar nekaj živcev in časa v to, da se lahko legalno, kot tuj državljan na hrvaškem, avtonomno potapljam. Za enega junaka tu s foruma še vem da je isto naredil, ostali so pa vsi na šverc. In napisano je bilo na začetku prispevka, da se gre za tehnikalije, kdor se potaplja, ve o čem je govora.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Jan 29, 2017 13:30

piko napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:piko,

hja, midva z MareCom sva že tako razumela. pa kocka očitno tudi.
nekako ne verjamem, da nekdo ki se podnevi potaplja s flašami gre in si ponoči(kar je prepovedano ravno tko kot lov s flašami) privošči nočni lov na dah. ne gre mi skupaj. zakaj neki bi podnevi uporabljal flaše za nočni krivolov pa le svoja pljuča. zaradi etike???

počni kar hočeš. čisto tvoja stvar.
kot je napisal polanc- tema je povsem druga.

P

Prav imaš. Pa še z dinamitom in vršami, če ne gre drugače.

Po tvoji logiki smo vsi scubaši krivolovci? Se pravi, če se čez dan tehnično potapljam (globine večje od 40 metrov) ne smem ponoči šnorklat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti