Tomos ali Parsun

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Nov 03, 2013 15:28

gregor.n napisal/-a:A ni brez vezen dopust, če nč ne crkne.... :lol: zato se pa gremo navtiko ane :wink:

TOMOS JE NAJBOLJŠI MOTOR NA SVETU!!!
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 15:32

Se še ekrat opravičujem vsem gospodom, ki jih je slikica in njeno sporočilo ujezilo. Namen je bil dober, verjetno pa razlogi za takšno reakcijo tičijo kje drugje.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Nov 03, 2013 16:14

kasaudio napisal/-a:Se še ekrat opravičujem vsem gospodom, ki jih je slikica in njeno sporočilo ujezilo. Namen je bil dober, verjetno pa razlogi za takšno reakcijo tičijo kje drugje.

Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:00, skupaj popravljeno 1 krat.
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Ne Nov 03, 2013 17:49

MareC..........................s to izjavo o najbolj nezanesljivem,si cbnu mimo tako kot si dolg in širok.

Pa ne misli,da sem kak nostalgik........................nisem imel in ga nimam Tomosa.

Tomosa zna vsak pola pismen ribič iz bilokaterega otočka v Dalmaciji popravit.Bomo vidli kaj bojo delali s temi sodobnimi z elektroniko.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 18:05

Mare, kaj si na konc sezone naredu? Verjetno si vsaj spral motor z vodo, al pa vse skupaj peljal k mehaniku, ki ti je lepo konzerviral mašino. Zamenjal in pregledal olje v peti, pa filtre, pa sveče itd.... kar je pač treba.

Enega tomosa se je pa običajno fuknilo v kot ko motiko ko z njive prideš in vse težave so se potem reševale na morju. Brez orodja in potrebnega znanja, brez rezervnih delov - izolir band namesto kabelskih čeveljcev, eno pocen 2T olje raje 2% več da je ziher... Med tankom in motorjem nobenega filtra...

Pač tomosi niso nikol bli v enakvrodnem tretmanu proti dražjim in močnejšim tujim proizvodom. In definitivno danes so tehnološko out, leta '75 pa niso bili. Primerjajmo z enakim segmentom tuje proizvodnje... Dajmo malo spoštovat to kar je naše, morda bo tudi to prineslo nekaj pozitivne energije, ki jo še kako potrebujemo.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Nov 03, 2013 18:15

kasaudio napisal/-a:
Enega tomosa se je pa običajno fuknilo v kot ko motiko ko z njive prideš in vse težave so se potem reševale na morju. Brez orodja in potrebnega znanja, brez rezervnih delov - izolir band namesto kabelskih čeveljcev, eno pocen 2T olje raje 2% več da je ziher... Med tankom in motorjem nobenega filtra...

Ja kako, jaz vse "amerikance" tako vzdržujem, pa ni problema, ne glede na letnik !
Aja še v kot ga ne fuknem, ampak mi zadaj na barki visi... pa je ta vikend pripeljal sred noči še dva osla kamor sta se zapičila !

Z tomosom imam pa problem sedaj ko je mraz, mi vžiga v prvo, ampak šele v tretje ugasne ?!
Ko je pa vroče poleti, je vedno na dopustu in noče vžgat do zime ?! Kaj bi lahko bilo narobe ?

PS: fotke sta dobri, pa še oba sta suha na njih, zato je pa tomos zmogel, sedaj bi samo dušo izpustil, ko bi ročko zavrtela...:twisted: :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 18:28

Ajde tex ne ga srat... js pa še sine zraven sva letos lepo glisirala s tomosakijem, ki tut pod razno ni duše spustu.

Nared si uslugo pa mi tega tvojga tomosa za eno flašo ljudskega konjaka daj da bo mir.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Nov 03, 2013 19:21

Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Nov 03, 2013 19:27

Kaj ti pametuješ, a ne moreš dojeti, da nekaterim vžiga v prvo ? :lol: :evil:
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 03, 2013 19:46

Ne ne žvim v letu 1975 in imam ravno tako kot ti sodoben motor (morda še malo sodobnejšega). Tudi js nisem naredu na konc sezone 0 drugega kot spral z vodo, dobro posušu, pregledu in namazal - druzga itak nimaš. Če pa bi slučajno blo kaj za narest, pa bi to tud naredu in to tako kot je treba. Ali sam ali nekdo drug. Pri tomosu pa malokdo razmišlja tako. Pač uporabi se kar je pri roki, v tvojem primeru macola.

Lahko sicer še 100x napišeš da sem bedak in da žvim za časom... pa se pač nikol ne bom strinjal s tem, kar nekateri pišete o tomosu.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Nov 03, 2013 19:56

kasaudio napisal/-a:
Nared si uslugo pa mi tega tvojga tomosa za eno flašo ljudskega konjaka daj da bo mir.

Ej, jaz sem za, vendar,ker je tako odličen oziroma ga tako hvalite. razmišljam, da bi ga raje prodal za 200eu, baje so boste stepli zanj ! :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Nov 03, 2013 20:04

Men se tud dopade, k hvalte ta jajca. Mam še enga T 3,5 doma in vidim, kako mu cena raste. :P

Najbolj sem bil vedno jezen, ko je doma na stojalu vžigal, če si samo prijel za špago. Na morju pa hudič ne, pa ne brez start spraya. :twisted:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Nov 03, 2013 20:07

Nazadnje spremenil MareC, dne Po Nov 04, 2013 05:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Nov 03, 2013 20:09

kr en napisal/-a:
Najbolj sem bil vedno jezen, ko je doma na stojalu vžigal, če si samo prijel za špago. Na morju pa hudič ne, pa ne brez start spraya. :twisted:

haha kar je res je res, zato pa ga imam jaz točno na tem mestu... doma na stojalu :lol:

PS: iščem pa kakega ličarja, ki bi mi ugodno pobarval pokrov, saj mu bo to delo gotovo v čast, ko je pa to tak stroj...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Nov 03, 2013 21:25

MareC napisal/-a:
Piki napisal/-a:Kaj ti pametuješ, a ne moreš dojeti, da nekaterim vžiga v prvo ? :lol: :evil:

sami nakladači, ja vžge v prvo če ga poliješ z benzom in prpališ vžigalico Slika

Tak način vžiga pa sploh ni siguren, kaj pa če piha veter ? :lol: Sem bolj pristaš notranjih eksplozij. :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov