Honwave, Brig, Grand ...

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Venturer
Kapitan korvete

Re: Honwave, Brig, Grand ...

OdgovorNapisal/-a Venturer » Po Jun 04, 2018 12:04

Uff cel kup opreme in štrikov in ostalega. Malo.me mede, ker ne vem kam naj mamestim luči in dnevne oznake, ne vem če sem že videl kak.mali gumenjak z vsem tem? Ali veste ali je enako.na Hrvaškem? lp
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Po Jun 04, 2018 13:55

V Kammu dobiš 360* belo svetilko na vakumsko pripetje...sam jo dam na pokrov motorja.
Je pa res, da sem si to nabavil, ker z ženo znava kje zabluzit in ni druge kot ponoči domov. Načeloma pa sva doma pred nočjo.

Mislim, da se ti to ne bo dogajalo in lahko preskočiš ta strošek. Navadno baterijo pa vseeno imej pri sebi...za vsak ziher.
Kar rabiš so bokobrani, 3 komadi...en na špico, 2 za bok, 2 stranski vrvi (nabavi take da plavajo, ni nujno, 2x 7m je dovolj).
Vse ostalo je nujno orodje, rez.svečke, kak elastičen "pajek", da pritrdiš kako kanto, hladilno skrinjo...
Sam boš to sezono spoznal, kaj je odveč in kaj ti manjka...opazuj ostale, kaj imajo, koga vprašaj...
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Po Jun 04, 2018 15:54

Hvala Tyson. Po zakonu rabim tudi dnevne oznake, kako to zgleda na gumenjaku (krogla, trikotnik itd), res mislite da bodo to gledali :o , za lučke pa sem prebral da če je čoln hitrejši od 7kn rabiš še zeleno/rdečo luč, je to res in ali to tudi obstaja v enem ohišju, da se prisesa npr. na motor? Sprašujem zato ker imam kmalu pregled za registacijo čolna in tam naj bi bila vsa obvezna oprema zraven, pa me zanima koliko so zahtevni.
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Po Jun 04, 2018 17:44

Meni je zahteval rdečo, zeleno in belo. Dobi se rdeča in zelena skupaj in bela 360° vakumska. Vse dobiš v kammu.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Po Jun 04, 2018 18:11

če nimaš rollbara, potem nimaš kam montirat...to je rekel moj znanec in strinjali so se. Sam pa sem kupil rabljenega, registriranega, slo reg., pa teh luči ni bilo zraven, prodajalec pa pedanten, kot le kaj. Jaz jih nimam.
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Po Jun 04, 2018 23:06

Sem se oglasil v Kammu v Šenčurju in so mi prijazne punce pripravile vse kar potrebno, bela led luč ki se prisesa, rdeča in zelena skupaj z nekim sicer čudnim navojnim sistemom za montažo, vse na baterije, in 30M 8mm vrvi, 4kg maček in 22m 8mm vrvi za privez, pa korec. Vedro bom pa doma tamali zmaknil:). Za dnevne oznake pa sploh nisem vprašal. Poleg sem pa vzel še tri bokobrane 45cm, zdaj pa upam da je to to :shock:
Vesla sem dobil zraven čolna in sicer nimajo trikotnih ročajev temveč navaden ročaj, ampak če se bodo pa v to vtaknili pa tudi ne vem.

Zdaj pa rabim še motor, in se nagibam, kljub namenu zapravit čimmanj, k Tohatsu mfs 20 EFI , ki ima 43 kg in elektronski vbrizg, pa zgleda na papirju res huda stvar in ga kar hvalijo :shock: . Mnenja dobrodošla.
kac6
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a kac6 » To Jun 05, 2018 10:46

Pozdravljeni,

sem še začetnik v navtiki, ampak forum spremljam že kar nekaj časa in bi se vsem zahvalil za informacije ki jih delite. Do zdaj sem informacije samo črpal, tukaj pa ti lahko povem še svojo iskušnjo.

Ker imam sam podobno situacijo kot ti (2 odrasla + 2 otroka) in enak čoln T-35 z motorjem 15hp, bi ti svetoval, da ne šparaj pri motorju! Sam sem začel z 3m in 5hp (predvsem zaradi tega, ker nisem rabil registrirat) in je blo ok, smo se lepo vozli ampak nebi več šel nazaj na to.
Pri opremi bi te opozoril, da ne pozabi na rešilne jopiče za otroke. So zakonsko obvezni, še bolj pa zaradi varnosti. Z 15 hp že kar lepo pičiš po vodi, čoln je mali in ko te vrže čez kak val lahko hitro pristane kdo v vodi...
Potem je še plovno območje. Jaz imam registriranega na HR in so mi dali C/III (ima kdo kake iskušnje, če se da za tak mali čoln to sploh povečat?) in z tem lahko pluješ bolj ali manj samo ob obali. Zdaj me vedno malo stiska, ko grem na ribolov proti kakemu bolj oddaljenemu otoku in pol poti razmišlam kaj bom razlagal policiji če me ustavi...
Če se boš odločil za 15/20 hp motor razmisli o privezu ali boji. Sam si težko predstavljam, da bi to dnevno prestavljal v vodo in nazaj do hiše. Motor postane težki, če ga dnevno dajaš dol iz čolna, razen če iščeš alternativo za fitnes...:)

Drugače pa ti želim mirno morje in uživajte!!!

Lp,
Aleš
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Jun 05, 2018 11:24

Zdravo Kac6, take izkušnje, sploh pa z enakim čolnom mi zelo pomagajo. Rešilni jopiči za otroke pa itak obvezno. Ravno to dnevno premikanje čolna v morje in nazaj me najbolj skrbi, vendar si kar ne upam čez noč pustiti vsega na morju. Je pa res da sem velik in težjega kalibra tako da upam, da bi vseeno zmogel (Imam zložljiv voziček za motor za ločeno pot) za čoln bom dal pa koleščka.
Ali imaš ti zavarovan čoln oz. kako varnostno rešitev na čolnu(npr. priklenjen motor), da lažje spiš. Če imaš zavarovan koliko je okvirno (kasko varijanta) za eno leto (vsaj prvo leto bi ga zavaroval proti kraji, potopu itd.seveda če ni predrago)).

Pa še eno,a na bojo se ga veže samo direkt, ali se poleg boje še sidra?

Pa mirno morje tudi vam :!:
kac6
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a kac6 » To Jun 05, 2018 13:12

Ko sem ga prvič pustil čez noč v morju, so mi šle enake misli po glavi (kraja, burja,...). Čez čas sem se navadil, tak da zdaj upam na najboljše. Če je napoved za orkansko burjo vzamem čoln ven, pa ko nisem na dospustu ga tudi vzamem iz vode. Zavarovanja nisem sklenil, tak da nevem kak je z tem... Na motorju imam edino obešanko, tlko da če bi ponoči mladina dobla kake čudne ideje, da jim malo otežim delo...

Na boji se ne sidraš zraven, ker se čolni obračajo z vetrom...

lp
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Če Jun 07, 2018 07:41

Kaj pravite na Suzuki df15a ali Tohatsu MFS 20 ES - oba sta EFI in tehtata znosnih (upam za ročno prenašanje) cca 43kg. in oba staneta cca 2700EUR?

hvala
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Jun 07, 2018 08:26

Močnejšega!!! :wink:
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Če Jun 07, 2018 18:38

razumem :)
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Jun 08, 2018 07:24

Na mestu voooljnooo! :mrgreen:
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Po Jun 18, 2018 22:26

Sem bil precej dejaven na navtičnem področju zadnja dva tedna in je uspelo :D Čoln Honwave T35, motor Toh 20EFI sta doma in krmna kolesa so zmontirana.Vpisni list ter zavarovanje je pa tudi urejeno. Zdaj še nalimam reg. oznake in gremo na testno vožno, komaj čakam 8)

Imam pa še nekaj vprašanj:
Kupil sem tendo 150x140cm in poleg gumijaste nosilce tende (Osculati), ki se nalepijo na gumenjak.
Slika

Prodajalec je rekel, da lahko za pritrditev uporabim kar lepilo, ki je v setu za popravilo gumenjaka, no to sem storil , ampak ni prijelo :twisted: , zato sem, da sem zakril kroga fi cca 7cm od lepila na čisto novih tubusih, odrezal okrogle flike istega premera iste barve iz seta za popravilo in jih nalepil čez, da je zdaj čoln spet lep(in porabil pol tube lepila). Zdaj pa me zanima če mi lahko kdo priporoči točno oznako lepila, ki bi močno prilepilo nosilce na pvc honwave, če to sploh obstaja in kje se da kupiti v malih količinah? Če ne bom dobil lepila bom pa kar fiksiral na nosilce vesel, samo potem vesel ne morem uporabljati na tečajih, če je razumljivo. :? kar mi pa tudi ne diši preveč, pa še luknjo v plastičnih nosilcih tende moram povečati za nekaj mm in potem odpade montaža na gumijaste nosilce.

Nalepke za reg. sem pa kupil samo se bojim da bodo po nekaj zlaganjih čolna odstopile, ampak bomo videli.

Aja pa še eno vprašanje zanima me koliko min fi morajo biti ušesa za vleko tube oz wakeboarda, sam se razmišljal, da bi vzel ušesa z fi 6mm navojem in veliko podložko, je to dovolj, ker raje vidim, da utrga vijak/uho kot pa krmno steno? Montiral bi jih pa na krmno steno na mesto kot sem označil na sliki z modrima pikama :oops: . Prosim za info ali je to optimalno mesto in kje jih imate ostali. hvala.
Slika
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Po Jun 18, 2018 23:12

Venturer napisal/-a:Sem bil precej dejaven na navtičnem področju zadnja dva tedna in je uspelo :D Čoln Honwave T35, motor Toh 20EFI sta doma in krmna kolesa so zmontirana.Vpisni list ter zavarovanje je pa tudi urejeno. Zdaj še nalimam reg. oznake in gremo na testno vožno, komaj čakam 8)

Imam pa še nekaj vprašanj:
Kupil sem tendo 150x140cm in poleg gumijaste nosilce tende (Osculati), ki se nalepijo na gumenjak.
Slika

Prodajalec je rekel, da lahko za pritrditev uporabim kar lepilo, ki je v setu za popravilo gumenjaka, no to sem storil , ampak ni prijelo :twisted: , zato sem, da sem zakril kroga fi cca 7cm od lepila na čisto novih tubusih, odrezal okrogle flike istega premera iste barve iz seta za popravilo in jih nalepil čez, da je zdaj čoln spet lep(in porabil pol tube lepila). Zdaj pa me zanima če mi lahko kdo priporoči točno oznako lepila, ki bi močno prilepilo nosilce na pvc honwave, če to sploh obstaja in kje se da kupiti v malih količinah? Če ne bom dobil lepila bom pa kar fiksiral na nosilce vesel, samo potem vesel ne morem uporabljati na tečajih, če je razumljivo. :? kar mi pa tudi ne diši preveč, pa še luknjo v plastičnih nosilcih tende moram povečati za nekaj mm in potem odpade montaža na gumijaste nosilce.

Nalepke za reg. sem pa kupil samo se bojim da bodo po nekaj zlaganjih čolna odstopile, ampak bomo videli.

Aja pa še eno vprašanje zanima me koliko min fi morajo biti ušesa za vleko tube oz wakeboarda, sam se razmišljal, da bi vzel ušesa z fi 6mm navojem in veliko podložko, je to dovolj, ker raje vidim, da utrga vijak/uho kot pa krmno steno? Montiral bi jih pa na krmno steno na mesto kot sem označil na sliki z modrima pikama :oops: . Prosim za info ali je to optimalno mesto in kje jih imate ostali. hvala.
Slika

imaš zs....lp Franci

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost