Zabava na vodi

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Jan 15, 2016 16:51

boss napisal/-a: Pri takšni hitrosti je voda kot beton, pa si predstavljaj, če padeš iz avta pri 40, 45 na uro...

Se mi zdi še huje kot beton, ker ti pri premetavanju roko potwgne not v vodo, ven je pa ne izpusti in te celega lomi. Brez ene same modrice si kot bi te vlak povozil!

In še ena bolj kruta:
Znancu iz Zagreba se je pred leti ponesrečil nedolžen skok. Ker res ni bilo nič posebnega, ni oblekel zaščitnih hlač in se je zalomilo. Zaradi notranjih poškodb so mu odvzeli 2/3 črevesja in iz do takrat enega najperspektivnejših jugo smučarjev, je po enem skoku nastal amaterski slikar!
boca001
Poročnik bojne ladje
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a boca001 » Ne Jan 17, 2016 21:38

Daki napisal/-a:No, če ti je takoj spustila, so ti jo že morali zamenjati pod garancijo. Jaz imam Yamahino tubo par let, pa zaenkrat nobenih problemov.

Rabli so 2 mesca. No kasneje sem dobil novo tak da sedaj imam 2. Jobe in yamaha
8)
https://youtu.be/0WYStyG0mSo
Enih par padcev iz tube lani ;) pravijo kolegi da ni udobno past :twisted:

Yamaha 40, Lomac 2000e in jobe tuba
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Po Jan 18, 2016 06:06

Ti rekviziti so zagotovilo, da bodo naši ortopedi imeli dovolj dela tudi v prihodje.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jan 18, 2016 08:07

Tud ortopedi morajo od nečesa živet :wink:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jan 18, 2016 20:00

Roberth1 napisal/-a:Ti rekviziti so zagotovilo, da bodo naši ortopedi imeli dovolj dela tudi v prihodje.

Lej. Obstajajo knjižnice in muzeji za eno sorto in take pizdarije za drugo sorto. :wink:
Če se samo spomnim, da smo sredi poletja "smučali" po mestnih ulicah (vlekli smo se z avtom :roll: ), so take igračke relativno varne. :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 18, 2016 20:23

Tudi jaz se ne strinjam, da je to nekaj strašnega. Ob približno pametni uporabi kaj hujšega ne more biti. Pustimo Murphyja, če je on te tud med sexom pobere.
Glede letećih tub sem jaz saledil poškodbe zaradi strmoglavjanja tube. Tisti, ki je bil na tubi se ni spustil in tuba ga je potegnila dol. Seveda z glavo naprej in padec na tubo je tisti, ki je nevaren.
In pa nasploh precej tvegano je tubanje dveh ali več na isti tubi.

Pri smučanju pa se mi je nahjujse zgodilo, ko me je dila pritegnila v piščal...

To je moj pogled...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Jan 19, 2016 04:02

No ... mi, ki nismo bili normalni, smo Jobovo tubo (ta okroglo za enega člana) nekajkrat celo vlekli z cca 30 do 35 vozli.. seveda samo po mirnem morju in naravnost v brazdi za čolnom Trimarin TM 600 z notranjim motorjem Mercruiser 3.0 (140 KM). Res da sta bila to samo dva junaka (otroka) oz. en junak in ena junakinja, ki sta upala še kazati kazalec gor pri taki oz. full hitrosti. Sta pa oba čepela v tubi in tako preverjeno ni bilo nevarnosti, da bi ju tudi nenamerno lahko skipali v morje. Drugače pa smo se bolj zagnali naravnost in nato pluli v krogih oz. na hitro spremenili smer tako, da si ustvaril vsaj nekaj valov, istočasno pa je tubo odneslo iz brazde levo ali desno in čez valove. Ko se je posrečilo si "tubaša" poslal točno čez valove in ga skipal v vodo, saj se tubo na valovih tako premetalo, da se ni na njej uspelo obdržati prav nobenemu. Vsakemu - tudi meni - je bilo dvakratno "letenje" iz tube in pristanek ter potapljanje v vodo dovolj. Mene je enkrat zabilo cca do 2 m globoko. Seveda smo imeli med zabavo na sebi vsi rešilni jopič, ki te sam potegne iz vode, saj se v tistem trenutku, ko te zabije pod gladino sploh ne znajdeš v prostoru in ne veš kam izplavati. Vsi otroci so imeli tudi neoprenske obleke, nekateri pa zaradi škropljenja vode še očala ali maske. Mi bolj "stari junci" pa le kopalke in posledično polne riti vode. Hitrost pri plutju v krogih in pri spreminjanju smeri so bile verjetno tam med 15 in 20 vozli, pri ostrem zavijanju pa tudi samo 10 vozlov ali manj (povedano po občutku), saj se je tudi plulo po občutku in je bil zato pogled na števec hitrosti ta zadnja stvar, ki nas je takrat brigala. Več je bilo potrebno skrbeti za varnost in zabavo.. se pravi gledati kje pluješ, da ti kdo ali ti komu ne prekrižaš poti, da koga ne povoziš, da te ne "odnese preblizu obale, da ne priletiš v kakšen večji val... zaradi stalnega nadzora nad tubo pa sva bila na čolnu najmanj dva odrasla, saj je bil cilj da tubaša skipaš v morje in ga nato čimprej potegneš iz morja in je zato potreben vsaj še en starejši član, da lahko bolj oceni vse okoliščine padca, morebitne poškodbe, zna odreagirati in usmerjati, da ne pride štrik kam pod eliso in seveda da se z prej dogovorjenimi znaki sporazumeva s tubašem in to prenaša "kapitanu". Ja... tudi znake smo imeli dogovorjene (palec in roka visoko gor je pomenilo, da je vse OK in se hitrost lahko poveča ter nadaljuje z vragolijami, mahanje levo desno, pa da je dovolj).
Naj dodam, da smo pred tubanjem tudi prepluli približno območje "norenja" in vizuelno pregledali oz. polagali pozornost na kakšne nevarne plavajoče predmete (veje, hlodi, ..). Vse za varnost. In zabava je trajala dokler je bilo interesentov in seveda dokler je števec kazal še dovolj goriva, saj je poraba med tubanjem zrasla tako za enih 200 %. Nekaj malega smo se tubali tudi z Campion Allante 645, a bolj počasi in previdno ter večkrat naravnost proti Vrsarju ali Umagu.
Tubanje in ostale podobne zabave so res lepo doživetje a le če se tako lepo tudi konča. In zato je potrebno imeti res trezno glavo in računati na to, da je tubaš na štriku dolžine cca 20 m ter to tudi računati pri obračanju, da ga ne "vržeš" na obalo/čeri ali pod/v kakšno plovilo, da z njim ne "povoziš" kakšnega plavalca in da si zaradi glisiranja oddaljen od obale najmanj tistih minimalnio potrebnih zakonskih metrov.
Aja... poškodbe nismo imeli niti ene.. smeha in straha pa tudi ni manjkalo.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Jan 19, 2016 05:59

Obstajajo adrenalinski športi/zabave, ki imajo neko "dodano vrednost" in tisti, kjer tega ni. V druge bi dal tubanje, vožnjo z vlakcom smrti,.... kjer bolj, kot ne skušaš svoj strah. Lahko rečemo, da so ti tudi izkaz zaupanja (tistemu za krmilom).Vsekakor pa sam ne moreš narediti veliko in kot bi rekli na BBC, si passinger. Če je to doseg nekoga, tudi prav.

Potem je tu recimo smučanje na vodi, wake,..., kjer je pa potrebno izkazati določeno znanje.

Če ostanemo pri morju, so pa dejavnosti, ki zahtevajo od nekoga še nekaj več in so potencialno nevarna. Npr. skoki v vodo (višine 10 - 17 m). Ti se mi zdijo ustrezna kombinacija znanja, razsodnosti, adrenalina,....ker, če stopiš čez meje svojih sposobnosti, so posledice hude.

Vse, kar sem hotel povedati je, da vse kar se da s tubanjem dokazati je, da ti oseba, ki jo vlečeš zaupa. Izkaz zaupanja na ta način gre na relaciji žena možu in otroci očetu. Skratka kapitan je zvezda. Seveda vsi niso vredni zaupanja in prihaja do precej hudih poškodb (recimo hrbtenice). Vse kar me moti pri tem je, da se nikoli ne poškoduje tisti, ki je nezgodo
povzročil! Če bi bila klasična "naravna selekcija", komu mar, kajti čiščenje nam ne bi škodilo.
Hja, če pa na to gledamo kot naravna selekcija 2.0 (version express), pa dejansko iz prometa izločimo nosilce tega istega genetskega zapisa!

Veselo tubanje še naprej. Se opravičujem, ne vem kaj mi je bilo (par postov nazaj)??
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jan 19, 2016 06:11

To imaš popolnoma prav. Jaz bi temu rekel pasivni adrenalinski odvisniki in aktivni (tuba vs mono-ski npr.).
Jao, jao! :oops: Če se samo spomnim 15 in več let nazaj, ko smo tubanje pripeljali tako daleč, da nihče k nikomur ni hotel več sesti v tubo. :( Ravno iz razlogov, ki jih je navedel Roberth1. (poškodbe, podplutbe,...) na koncu smo sprejeli hitrostni limit (25 ameriških milj/uro) in zopet je bilo veliko zabave. :P

Drugače pa, kaj poje Jasmin Stavros v refrenu svoje pesmi?
"JER TI LJUDI NORMALNI, TAKO SU MI DOSADNI...." :lol: :lol: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti