Rezervoar za gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Rezervoar za gumenjaka
Sem nov član na tem forumu in tudi začetnik v navtiki. Letos sem kupil maestrala z yamaho 25 in je 2t. To je moj pri čoln, imam pa težavo z rezervoarjem za gorivo je plastičen 25 l. Zanima me če mora bit mali črni vijak na števcu za gorivo odvit ali privit ko se voziš.
dobrodošel med morjeplovci.vijaček mora biti med plovbo odvit, da ti lahko prihaja zrak v rezervoar.pri transportu naj bo zavit/zaprt, če je gorivo v rezervoarju.če boš puščal razervoar na čolnu tudi izven plovbe-čez noč-pusti malce a ne preveč vijaček odvit, ker ti sonce zjutraj ali dopoldan, odvisno do kdaj boš poležaval, kar fino napihne zadevo in če je vijaček zaprt izgleda rezervoar kot napihnjen balon, se človek ustraši, da ga ne raztrga.
Rezervoar za gumenjaka
Najbolje pa je, da vijak za zrak malo pred pristajanjem vedno zapreš, tako, da motor porabi gorivo iz vplinjača in nisem imel potem nikoli težav s ponovnim vžigom motorja
LP
LP
no rain, no rainbow
Sicer off topic, ampak če med vožnjo za nekaj časa zapreš ta ventilček in v sistemu nastane podtlak, je to kar dober dokaz da s tesnenjem dovoda goriva vse štima. In to, da zadeva dihta, je ključni faktor da motor dobro laufa pri vseh obratih.
Sicer pa tako kot so ostali napisali; med vožnjo mora biti odvit, čez noč pa zelo blago privit, da preveč ne nabuhne rezervoarja.
Sicer pa tako kot so ostali napisali; med vožnjo mora biti odvit, čez noč pa zelo blago privit, da preveč ne nabuhne rezervoarja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov