Pozdravljeni MORJEPLOVCI !
Kupil sem zložljiv gumenjak 4 m (hon way) in pripadajoči motor HONDA 20.Vse štima ko urca,le ko zglisira občasno prične motor spodvijati (kot bi hotel iti globje pa ga zopet dvigne-to se občasno ponavlja).Poskušal sem z spremembo kota motorja,pa ni to to.Motor in čoln sta v kompletu kupljena pri hondi-dolžina pete naj bi bila primerna.
Kako bi se ta težava dala odpravit ali pač to dela zaradi napihljive kobilice in ni pomoči ???
Hvala za odgovore in MIRNO MORJE
Težava-gumenjak spodvija
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Pri glisiranju se verjetno čoln zaganja, ker en čas glisira samo po zadnjem delu nato pa premec malo pade in kobilica zagrabi vodo zato vse skupaj malo zaustavi in posledično verjetno zvije gumenjak oz. pod. Dobiš pa občutek da kot da bi hotelo vse skupaj zariti v vodo. Verjetno posledica zložljivega podna. Preveri malo koliko je kavitacijska plošča poravnana z dnom, ker pišeš da bi naj dolžina pete ustrezala. Drugača pa bo težko kaj rešiti samo tako.
Guma je guma, zaenkrat.
LP
Tudi sam imam 4 m gumenjak ( nič kvalitetnega, nekaj cenejšega, ULYZ 750 ), zadaj pa Yamaho 25. Imel sem podoben problem ( Yamaha ima 78 kg ), čoln mi je v valovih zelo zvijalo, ena deska je celo popokala, stvar sem izboljšal tako, da sem vzdolžne letve pomaknil max v zadnji položaj, vso težo pa razporedil tako, da so bili spoji desk kar najbolj obremenjeni ( rezervoar na spojih, težje torbe tudi...), posebej srednja dva ( imam 5 desk ). Ko nas je bilo na čolnu 7 ( vsi skupaj slabih 500 kg ), sem čoln še dodatno napihnil, praktično več ni šlo, zvijanja je bilo precej manj. Nimam manometra, ampak po občutku. Poleg tega sem na deskah za sedet premaknil nosilce na manjšo razdaljo ( cca 3 cm so bolj skupaj), tako, da mi sedaj deske tubuse malo potegnejo skupaj. Čoln je morda pridobil kak cm v dolžino
Primož PINOSAT
Tudi sam imam 4 m gumenjak ( nič kvalitetnega, nekaj cenejšega, ULYZ 750 ), zadaj pa Yamaho 25. Imel sem podoben problem ( Yamaha ima 78 kg ), čoln mi je v valovih zelo zvijalo, ena deska je celo popokala, stvar sem izboljšal tako, da sem vzdolžne letve pomaknil max v zadnji položaj, vso težo pa razporedil tako, da so bili spoji desk kar najbolj obremenjeni ( rezervoar na spojih, težje torbe tudi...), posebej srednja dva ( imam 5 desk ). Ko nas je bilo na čolnu 7 ( vsi skupaj slabih 500 kg ), sem čoln še dodatno napihnil, praktično več ni šlo, zvijanja je bilo precej manj. Nimam manometra, ampak po občutku. Poleg tega sem na deskah za sedet premaknil nosilce na manjšo razdaljo ( cca 3 cm so bolj skupaj), tako, da mi sedaj deske tubuse malo potegnejo skupaj. Čoln je morda pridobil kak cm v dolžino
Primož PINOSAT
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Težava-gumenjak spodvija
Spomnim se iste težave enega naših Morjeplovce in ko nič drugega ni pomagalo, je prvi dve deski dna vzel ven in ju zamenjal z eno, točno istih dimenzij kot originalni dve (brez vmesne letvice).
Važno je pa seveda, kako je antikavitacijska plošča poravnana z dnom
Zgoraj navedeno rešitev je možno najti z funkcijo "išči"
LP
Važno je pa seveda, kako je antikavitacijska plošča poravnana z dnom
Zgoraj navedeno rešitev je možno najti z funkcijo "išči"
LP
no rain, no rainbow
Težava-gumenjak spodvija
Ko si omenil manometer mi je kapnilo, da je mogoče v napihljivi kobilici premalo tlaka. Jaz sem imel podoben problem, ko sem pa ugotovil, da mi na šivu pušča kobilica. Mogoče ideja več
LP
LP
no rain, no rainbow
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti