Nakup - izvenkrmni motor 15hp
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Nakup - izvenkrmni motor 15hp
Sem nov na forumu in verjamem, da se skriva na njem kar nekaj strokovnjakov, ki mi lahko pomagajo.
Leto nazaj sem kupil manjši gumenjak Suzumar (3,20m), ki pa je brez motorja. Nanj sem pritrdil Tomosa 4,5, ki mi še vedno zvesto sluzi, vendar sem si obljubil, da bom do svojega 30 leta zglisiral:) Ker sem to letnico nedavno ze dopolnil, je napočil trenutek za nakup.
Sedaj pa k vprašanju:
Katero znamko motorja naj kupim?
Pogoji:
- Mora imeti 15 konjskih moči ( to je max kar gre na moj gumenjak )
- kratka noga
Zelo pomembno mi je:
- da je zanesljiv ( kupujem ga za naslednjih 10 let) in,da me ne pusti na vodi
- v primeru okvare, da je servis dostopen vzdolz Hrvaske obale, optimalno bi bilo tudi, da je blizu ljubljane
Cena ni pomembna.
Razmisljal sem o Mercuriju, Yamahi, morda Tohatsu (v dalmaciji jih je vecino opremljena z njimi), ali pa kaksna druga znamka, ki je nisem omenil.
Zelo vesel bom vasih nasvetov, mnenj in izkušenj.
Lp
Ziga
Leto nazaj sem kupil manjši gumenjak Suzumar (3,20m), ki pa je brez motorja. Nanj sem pritrdil Tomosa 4,5, ki mi še vedno zvesto sluzi, vendar sem si obljubil, da bom do svojega 30 leta zglisiral:) Ker sem to letnico nedavno ze dopolnil, je napočil trenutek za nakup.
Sedaj pa k vprašanju:
Katero znamko motorja naj kupim?
Pogoji:
- Mora imeti 15 konjskih moči ( to je max kar gre na moj gumenjak )
- kratka noga
Zelo pomembno mi je:
- da je zanesljiv ( kupujem ga za naslednjih 10 let) in,da me ne pusti na vodi
- v primeru okvare, da je servis dostopen vzdolz Hrvaske obale, optimalno bi bilo tudi, da je blizu ljubljane
Cena ni pomembna.
Razmisljal sem o Mercuriju, Yamahi, morda Tohatsu (v dalmaciji jih je vecino opremljena z njimi), ali pa kaksna druga znamka, ki je nisem omenil.
Zelo vesel bom vasih nasvetov, mnenj in izkušenj.
Lp
Ziga
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Culi napisal/-a:Vsem hvala za odgovore, pricakoval sem bolj konkretne odgovore, vendar kakor kaze skoraj ne morem zgresiti, na glede na to, kaj kupim?
...
V tej temi našteti oziroma priporočeni izdelovalci imajo zdaj vsi precej ustaljeno kakovost, saj ne želijo izgubiti doslej pridobljenega dobrega imena, in zato bo med njimi najbrž karkoli - kar bo ustrezalo tvojemu načinu uporabe - OK.
Med 'kitajci' ipd. pa mislim da so izkušnje take, da zadeve še niso ustaljene in je loterija, v kateri zadeneš kar pač zadeneš, in čeprav včasih med novinci zadeneš kako terno, vnaprej tega ne moreš napovedati. Ker je vse prevečkrat tako, kot pri večini loterijskih srečk - pri katerih večina nima sreče in ne zadene nič - tukaj naši takih tudi niso priporočali.
Recimo, ko bo "prototip"gotov, agregat ne bo ne mercury, ne honda, ne yamaha, ne tohatsu, bo pa skoraj gotovo vrhunski...
Tega pa pač ne moreš ravno z zanesljivostjo pričakovati od vsakega poceni izdelka, za katerega ime prvič slišimo, ki 'prileti' mimo.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
G. Marjan, zahvaljujem se vam za izčrpen odgovor, je vsekakor v pomoc. Verjetno bo sedaj samo še prevagalo stevilo servisov ob hrvaski obali in prijazen prodajalec (malo se hecam).
Nagibam se k Yamahi, ravnokar pa si grem ogledati še Hondo v Trzin. Pri Mercuryu pa so mi dali misliti s 5-letno garancijo, tako da ga tudi še nisem izlocil. Sej vem da malo kompliciram, vendar si kupujem tako stvarco, ki mi veliko pomeni in se veselje imam z njo.
Nagibam se k Yamahi, ravnokar pa si grem ogledati še Hondo v Trzin. Pri Mercuryu pa so mi dali misliti s 5-letno garancijo, tako da ga tudi še nisem izlocil. Sej vem da malo kompliciram, vendar si kupujem tako stvarco, ki mi veliko pomeni in se veselje imam z njo.
Yamaha ali Honda
Nekako po vseh raziskavah sem fokus usmeril v Yamaho in Hondo.
Ima morda kdo kakšne izkušnje?
Ima morda kdo kakšne izkušnje?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov