nakup prvega gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
- tomazgabrovsek
- Praporščak
- Kraj: LUBLANA
nakup prvega gumenjaka
Lep pozdrav vsem na forumu. Odločam se za nakup manjše gumice z zložjivim dnom in pa motorjem tohatsu 9,8 hp 2t. Prodajalca sem že kontaktiral in se zmenil za ogled me pa zanima kje se naredi z lastnikom prepis plovila ker mi je rekel da ja on to nazadnje urejal v izoli?! mogoče v LJ obstaja kakšna izpostava? link: http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=149426
Die Volksmusik geht nie kaputt
Prepis narediš v Ljubljani, registracijo pa v Izoli, oziroma tam kjer je registriran. Enkrat ali dvakrat letno pridejo iz kapitanije tudi v Lj in lahko pregled in registracijo opraviš tudi tako. Pri prepisu pa potrebuješ le kupoprodajno pogodbo, overjeno seveda in vpisni list prejšnjega lastnika. Nato si urediš zavarovanje in greš z vsem skupaj na registracijo.
V8 + Jet drive
- tomazgabrovsek
- Praporščak
Janadino, avtohiše nočejo delat prepisov plovil, ker ni cestno vozilo, vsaj tako so meni rekli. Enostavno kupiš kupoprodajno pogodbo ali jo sprintaš, mislim da je nekje na forumu word datoteka. Izpolneta podatke in gresta do notarja overit podpis. Porodajalec ti da vpisni list, ti njemu kopijo pogodbe, da bo lahko odjavil zavarovanje, ostalo pa že veš. Glede registracije v Ljubljani, pa poglej na spletno stran uprave za pomorstvo, mislim da tam napišejo termine kdaj bodo v Ljubljani. Ponavadi je bilo nekje junija.
V8 + Jet drive
tomazgabrovsek napisal/-a:Mike hvala za odgovor samo mogoče se sliši bedasto sam res ne vem kje v LJ se naredi prepis plovil? sem še zelenec na čolnarskem področju namreč
Ti greš na upravno enoto. V Lj imaš recimo Tobačno. Ampak to ureja prodajalec. Ti moraš imet overovljeno kupoprodajno pogodbo. Čoln je registriran do 14.6.2013, zato bo najbolje, da potem ko bo lepše vreme naložiš čoln v avto in ga pelješ pokazat v Izolo (podaljšat registracijo), pa še malo izkoristiš in se pelješ naokoli. Pazi le to, da boš pred tem pri svoji zavarovalnici sklenil zavarovalno polico, drugače ti podaljšanja ne bodo naredili.
Mike napisal/-a:Janadino, avtohiše nočejo delat prepisov plovil, ker ni cestno vozilo, vsaj tako so meni rekli. Enostavno kupiš kupoprodajno pogodbo ali jo sprintaš, mislim da je nekje na forumu word datoteka. Izpolneta podatke in gresta do notarja overit podpis. Porodajalec ti da vpisni list, ti njemu kopijo pogodbe, da bo lahko odjavil zavarovanje, ostalo pa že veš. Glede registracije v Ljubljani, pa poglej na spletno stran uprave za pomorstvo, mislim da tam napišejo termine kdaj bodo v Ljubljani. Ponavadi je bilo nekje junija.
Pri nas kjerkoli naredijo prepis, samo da je posel, se zavedajo, pa čeprav je samo 10 EUR. Pogodba pa naj bo obvezno overjena s strani prodajalca na UE.
Na spletni strani Uprave za pomorstvo pa bo, ko bo, objavljeno kje in kdaj se bo lahko delal pregled čolnov v Ljubljani in Mariboru, pa še kje.
Spremljamo, ker tudi poteče registracija.
Guma je guma, zaenkrat.
- tomazgabrovsek
- Praporščak
Vidim da bo čolnu poteklo plovno dovoljenje(6.2013) in registracija, torej bo potrebno čoln prej zavarovati pri eni od zavarovalnic, čoln zavaruješ in s potrdilom o zavarovanju greš v Izolo in narediš podaljšanje.(Seveda z veljavno kupoprodajno pogodbo) Če boš predolgo čakal boš delal vse ponovno, sedaj lahko še urediš po pošti.
- tomazgabrovsek
- Praporščak
- tomazgabrovsek
- Praporščak
Pa zavarovalno polico še rabiš, pa kopijo osebnega dokumenta se mi zdi. Najboljše je, da pokličeš in ti bojo prijazno vse odgovorili kako in kaj.
http://www.up.gov.si/si/o_upravi/
http://www.up.gov.si/si/o_upravi/
Guma je guma, zaenkrat.
- tomazgabrovsek
- Praporščak
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti