Napihljiva kobilica za Maestral - več vprašanj

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

Napihljiva kobilica za Maestral - več vprašanj

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Apr 02, 2013 12:57

Bom strnil svoja vprašanja v eno temo, da ne bom spraševal v desetih drugih. Iščem kobilico za Maestrala 5 in imam nekaj vparšanj.

Na mojem maestralu 5 (dolžina 2,8m) je očitno kobilica od enega manjšega maestrala. Je krajša in manjša od originala (spredaj se zapne na čep in ventil se ujame z luknjo v podnici, samo ni dovolj dolga), a za silo bi bila dobra, če ne bi spuščala na šivu oz. spoju. Original kobilica bi morala biti dolga 160cm.
Ker čolna nisem imel v Lj in nisem mogel izmeriti, sem se malo zaletel in dobil drugo kobilico, a se je izkazalo, da je očitno od Maestrala 18 - dolžina je 2m, široka oz. debela pa tudi precej in preveč.

Torej imam več možnosti:

- Da najdem original kobilico dolžine 160cm.
- Da mogoče paše kobilica še od drugega modela. Koliko je dolga pri M9?
- Da dam zakrpati obstoječo. Pušča samo na šivu oz. lepljenem spoju. Kje bi mi to lahko popravili?

In pa: prodam kobilico za M18, dolžine 2m, ne pušča. :D

Mimogrede pa kupim še pleksi steklo za M5-9, če se komu valja še doma.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Apr 02, 2013 15:59

Mojmu kolegu je počila na spoju, je rekel, da bo flikal, itak se me zdela misija nemogoče, ampak je zalimal, tipu drži, lani celo sezono, od junija ko mu je počila do konca septembra pa je vsak vikend na vodi ker je na morju doma, ga bom vprašal s čim in kako.
lp
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Apr 02, 2013 16:08

Ok, bom vesel vsake informacije. Pušča pa vsaj na dveh koncih ob spoju, zato sem malo v dvomu s flikanjem. Jo moram še potunkati v banjo, da vidim, če pušča še kje drugje in če je ventil ok.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Apr 03, 2013 12:33

Jaz sem take zadeve preizkušal na Livadi v Ljubljanici.
V banjo težko to zbašeš:)
LP
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Apr 03, 2013 14:28

Ma ta je tako kratka, da ni panike, po polovico pomočiš in gre. Ker je dolga samo okoli 140cm ali nekaj podobnega.
Od M18 je pa 2m dolga in bolj debela, tisto pa že težko kam spraviš.

Če ima še kdo kakšen nasvet se pa priporočam.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Maj 15, 2013 15:53

Ok, stvar je takale. Danes sem se oglasil pri gospodu Gorniku v Marinarju in mi je pogledal kobilico. Ugotovil je, da pušča na 100 mestih, vključno z ventilom, ki bi ga bilo potrebno menjati, in se jo finančno ne splača popravljat. Pušča namreč na spoju na ene 4 koncih, pa na vogalu, pa še na posameznih mestih je "porozna".

Glede na to, da rabljene ne dobim primerne, mi je dal g. Gornik idejo, da jo naredim iz lesa, tako kot ima BG Sport narejeno, kar verjetno ni slaba ideja. Izrežem pač dilo v dimenzijah obstojelče kobilice, zaoblim spodnji rob in bi moral špilat. Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Kako je to narejeno pri BG Sport, ali je kaj fiksirana ali jo itak drži napeto platno? Ali je kobilica ravna dila, ali je narejena v T obliki? Priporočam se za kako sliko.

Druga varjanta, ki mi je padla na pamet, je pa nafilat puščajočo kobilico z nečim, da bo držalo obliko. Purpen? Če jo ne razgoni.. Še kakšen drug tog, a lahek material?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 15, 2013 16:11

Navaden purpen pije vodo, obstaja pravi za ta namen in smo že nekje pisali o njem na forumu. Drugo, kaj me skrbi pri purpenu je to, da se bo vsaka udrtina poznala in ne bo več izginila in bo sčasoma verjetno vse skupaj neuporabno. Pa zložiti jo bo verjetno bolj hudo. :lol:
Saj ima kdo na forumu leseno pa ti jo naj poslika in bo mogoče res najboljša rešitev.

A ti Marinar ne more nove narediti ali je predrago in se ne splača?
Guma je guma, zaenkrat.
drsitar
Višji vodnik

Re: Napihljiva kobilica za Maestral - več vprašanj

OdgovorNapisal/-a drsitar » Sr Maj 15, 2013 16:12

hrošč napisal/-a:Bom strnil svoja vprašanja v eno temo, da ne bom spraševal v desetih drugih. Iščem kobilico za Maestrala 5 in imam nekaj vparšanj.

Na mojem maestralu 5 (dolžina 2,8m) je očitno kobilica od enega manjšega maestrala. Je krajša in manjša od originala (spredaj se zapne na čep in ventil se ujame z luknjo v podnici, samo ni dovolj dolga), a za silo bi bila dobra, če ne bi spuščala na šivu oz. spoju. Original kobilica bi morala biti dolga 160cm.
Ker čolna nisem imel v Lj in nisem mogel izmeriti, sem se malo zaletel in dobil drugo kobilico, a se je izkazalo, da je očitno od Maestrala 18 - dolžina je 2m, široka oz. debela pa tudi precej in preveč.

Torej imam več možnosti:

- Da najdem original kobilico dolžine 160cm.
- Da mogoče paše kobilica še od drugega modela. Koliko je dolga pri M9?
- Da dam zakrpati obstoječo. Pušča samo na šivu oz. lepljenem spoju. Kje bi mi to lahko popravili?

In pa: prodam kobilico za M18, dolžine 2m, ne pušča. :D

Mimogrede pa kupim še pleksi steklo za M5-9, če se komu valja še doma.

Imam prav tako že dve leti je napihnjena pa nič ni spustila dam za male pare, če še rabiš...

lp d
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Maj 15, 2013 16:40

janadino napisal/-a:Navaden purpen pije vodo, obstaja pravi za ta namen in smo že nekje pisali o njem na forumu. Drugo, kaj me skrbi pri purpenu je to, da se bo vsaka udrtina poznala in ne bo več izginila in bo sčasoma verjetno vse skupaj neuporabno. Pa zložiti jo bo verjetno bolj hudo. :lol:
Saj ima kdo na forumu leseno pa ti jo naj poslika in bo mogoče res najboljša rešitev.

A ti Marinar ne more nove narediti ali je predrago in se ne splača?

Predrago in se ne splača. Lesena bi bila verjetno varianta. Purpen torej odpade, res pa da lahko zanemarimo vidik zlaganja :lol: Imaš pa prav, če se purpen stisne, ko se čoln položi na tla, to ni najboljša ideja.

@drsitar: Imaš ZS.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Maj 24, 2013 16:53

Da poročam: drsitar mi je za male pare prodal eno kobilico. Sicer ni original za moj čoln, saj se spredaj ne zatakne za knof (oz. knof in ventil se ne ujameta z luknjo v podnjici), dolžina pa je po celoti prava. Sem pa naciljal na luknjo in zadeva špila, naredi kar lepo linijo na platnu.
Imela je sicer zarezo na gumi pri ventilu (drugje ne pušča), ampak sem jo pomoje uspešno saniral: z lepilom prav za gumo, ki ima tudi ko se strdi, občutek gume. Namazal z eno plastjo, ob drugem premazu dal na zarezo kos kolesarske zračnice, potem pa še ene parkrat premazal čez. Mislim, da bi moralo držat.

Takole zgleda kobilica
Slika

In pa celoten čoln, namazan še z New Gum premazom iz lotos marina, ki malo poživi barvo in naredi tube prijetno gladke
Slika
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Pe Maj 24, 2013 17:20

Zdravo, Hrošč kje pa si dobil tole lepilo?
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Maj 24, 2013 18:56

Lepilo je Rema Tip Top Cement SC2000. Sem potem videl, da je že bilo nekaj govora o njem na forumu in da so ga hvalili. Iskanje lepila na googlu mi je namreč ven vrglo tole temo: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 2988fd4f5a

Njihove strani od Reme mi trenutno ne odpre, sam sem ga pa dobil od kolega, ki ima na firmi neke veze, sicer pa ne vem kje se ga kupi, lahko se pa pozanimam, če ne boš našel informacij na netu.

Lepilo je pa tole, dvokomponentno:
Slika

Sicer sem pa za NewGum zvedel oz. ga videl v tvoji temi o obnovi maestrala. Res lepo gumo naredi. Kaj drugega pa moj čoln ne potrebuje k sreči, je kar lepo ohranjen.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Maj 24, 2013 19:00

Kupi se ga na parmovi v lj za bivšo poslovno stavbo lesnine so, nka avtopralnica je tam zadaj in ene barake.
Drži kot vrag za večje količine s splača edino ružne sive barv je tako je treba zelo pazit da ne gre preko.
lp
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Maj 24, 2013 19:04

Ja, meni je šlo tam melo čez na koncu tubusa (se vidi na sliki), pa sem potem z navadnim prozornim lepilom čez nalepil še en trakec flike, da je prekril. Tako da je res treba pazit, da ti ne gre na gumo.. Razen na kobilici, tam ni lepotnih težav, ker je pod podnicami :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov