Nakup gumenjaka do 6m - pomoč

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

gregorc
Naddesetnik

Nakup gumenjaka do 6m - pomoč

OdgovorNapisal/-a gregorc » Če Maj 23, 2013 13:55

Zdravo,

sem čist sveži na tem forumu in ker vidim, da vas kar nekaj obvlada zadeve, bi vas prosil sa skromno mnenje o naslednjih gumenjakih:

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=154537

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=154500

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=150777

Se priporočam tudi za kak namig na podoben gumenjak.

Hvala!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Maj 23, 2013 14:58

Najboljša izbira bi bil prvi, seveda, najdaljši in najmočnejši motor. :lol: Motorju edino po slikah se mi zdi, da mu manjka del pete.
Drugi ima skoraj sigurno preslab motor, edino če se bosta samo dva vedno furala.
Tretji pa je že precej kratek napram prvemu za isto ceno, razlika v vožnji pa bo vsekakor velika.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Maj 23, 2013 15:34

Ravnokar sem izvedel, da Urke85 prodaja njegovega Sacsa. Definitivno dober nakup.
Ja pa kvelitetno (in žal tudi cenovno) rang višje, kot gledaš.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
gregorc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a gregorc » Pe Maj 24, 2013 07:51

Hvala za nasvete ;)
od urke85 pa je res en skok višje na žalost :)
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Maj 24, 2013 08:46

janadino napisal/-a:Najboljša izbira bi bil prvi, seveda, najdaljši in najmočnejši motor. :lol: Motorju edino po slikah se mi zdi, da mu manjka del pete.
Drugi ima skoraj sigurno preslab motor, edino če se bosta samo dva vedno furala.
Tretji pa je že precej kratek napram prvemu za isto ceno, razlika v vožnji pa bo vsekakor velika.

manjka mu kar velik del pete, ne vem, če je to ok ?
jaz mislim, da ni :?
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Pe Maj 24, 2013 08:56

Vsekakor prvega. Tisti del pete pa lepo zasvasas pa je zadeva narejena. Pa se ceno lahko malo zbijes.
gregorc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a gregorc » Pe Maj 24, 2013 09:01

Ok, švasal ne vem če bi glih, ker ne verjamem da lahko tak antančno zašvasaš da je to optimalno hidrodinamično. samo ugibam.

kaj pa ta?
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=153982
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Pe Maj 24, 2013 09:06

Zelo podoben zgoraj omenjenemu. Je kvalitetnejsi vendar 2.000 drazji. Konjenica pa ? Ima 45KM manj od unega. Bo pa najbrz tudi poraba bistveno manjsa in uzitek tudi.
bats
Kapitan
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a bats » Pe Maj 24, 2013 11:04

švasanje aluminija sploh ni problem, odlomljen del se zavari na pozicijo kot je bil in hidrodinamika ne bo prav nič trpela.Površinsko se zvar še lepotno obdela (zbrusi, pokita in polakira) in bo kot novo.Samo da najdeš človerka v bližini ki ima znanje in naprane za varjenje aluminija.Ceno se pa da na račun te hibe fino zglihat.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Pe Maj 24, 2013 11:06

bats napisal/-a:švasanje aluminija sploh ni problem, odlomljen del se zavari na pozicijo kot je bil in hidrodinamika ne bo prav nič trpela.Površinsko se zvar še lepotno obdela (zbrusi, pokita in polakira) in bo kot novo.Samo da najdeš človerka v bližini ki ima znanje in naprane za varjenje aluminija.Ceno se pa da na račun te hibe fino zglihat.

No jest sem jo tudi svasal, pa je bilo vse OK. Potreben je samo varilec, ki svasa aluminij.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Maj 24, 2013 11:31

Definitivno so motor fino prtegnl u skalo. Če je problem samo zašvasat, verjamem da se da lepo rešit. Drugo je, če je motor ob takem trku fasal še druge poškodbe... npr trim, gearcase, noga.

Js bi vsekakor bil previden.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Pe Maj 24, 2013 12:19

kasaudio imaš popolnoma prav, meni se tudi zdi, da bodo tudi po morebitnem švasanju problemi eden za drugim kot verižna reakcija, kajti nihče ne ve kaj je še vse v resnici poškodovano :wink:
Za rezervne dele bo tak motor kar primeren :!: :idea:
no rain, no rainbow
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Maj 24, 2013 22:54

Pa vari SKRČIJO materiale in pol adijo pravilne tolerance za ležaje...če ne misliš kupit drugega dela pete,beži stran od tega.
LP Iztok
PS Sacs od roka je bil preko zime na suhem,čistem,toplem...Tko da tud to nekaj pomeni..Je veliko čolna za ta denar in opreme je tudi ohoho...
LP Iztok
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gorki » So Maj 25, 2013 07:11

Tole z varjenjem bi tudi mene zelo skrbelo, ker je odletel konkreten del "plavutke", kar pomeni:
a) že zelo debel presek, ki ga je potrebno prevariti => ogromno toplote => velike deformacije ali vsaj notranje napetosti v materialu
b) zelo blizu torpeda, kjer so pa ležaji, zobniki,...

Če bi manjkal manjši kos kot npr. tule:
Slika

bi si še rekel ajde, bomo probal zvarit. Tako pa se strinjam s polancem + pomisleki od kasaudio.

Na drugi strani ti pa garantiram, da gre ta čoln s 115 Ficht-ramom z ustreznim propelerjem 45 kn+. Prostora je kar precej, po valovih se pelje zelo OK. Jaz imam Stilmar SM55, od katerega si je Novomar sposodil plastiko za svoj čoln 530.

Tukaj imaš test:
http://www.burzanautike.com/testovi/novomar-nm-530
Ne vem kaj so počeli z višino motorja in propelerjem, ker meni gre ta kombinacija ~42kn. Z dvema osebama in nekaj krame.

Kot je že rekel polanc, probaj najt peto motorja. Mogoče pa še prej pokliči lastnika, da ti pove kaj je čaral, da je šla cela "plavutka" na nogi.

Vem, da je tale mož imel prej Ocena Runnerja 90 od Johnsona gor, ki je pa zaribal:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=151704
Ta motor se verjetno valja kje v garaži in mogoče ti paše gor noga.

Aja, pa 70Hp 2T ne vem, če bo kaj manj pil, ker ga boš moral ob večji obremenitvi bolj priganjat, takrat pa te zgodbe pijejo... 115 pa bo na potovaki v rangu 3000 rpm, kjer je pa Fich ram precej ekonomičen...

Pozdrav
gregorc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a gregorc » Po Maj 27, 2013 08:14

Hvala za pomoč. Bom se podal v Vrhniko in preiskusil pogajalsko žilico :))

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta