Zdaj vidim, da nisem pogledal vseh slik.
Domneval sem, da je to gumenjak s trdim dnom (Rigid Inflatable Boat) in iz tega tudi na težo - pa SeaEagle SR sodeč po izdelovalčevih straneh (povezava pod sliko) ni RIB.

Če se je kdo od morjeplovcev vozil s čim s takim dnom, bo lahko napisal, kako se obnese tudi, ko morje ni čisto mirno (popoldanski maestral, recimo).
Na zgornji povezavi omenjajo, da 3m + valovi za čoln niso problem - ampak jaz bi rad prebral, kako vožnjo po vsaj zmerno valovitem s takimle prenese kakšna meni znana hrbtenica...
V glavnem, če je z napihljivo kobilico, je praviloma bolj za ob obali od zalivčka do zalivčka, in če - oziroma dokler - rabiš samo za to, mogoče OK.
Še nekaj... Na zgornji povezavi omenja posebej ojačen material tubusov (in še kaj), ampak nikjer
nisem našel, iz česa je - in če je iz česa dobrega, se po navadi s tem pohvalijo. Piše 1100 Decitex Reinforced, ampak decitex je mera za gramaturo tkanine, ne vrsta materiala, tako da je težko kaj reči o trajnosti - in po oglasu je čoln iz 2006, torej 6+ let star.
Glede na to, da (v PDF) zraven za $19 izdelovalec ponuja 303 Protectant, ki je sredstvo za zaščito pred UV, je verjetno material tubusov UV občutljivi PVC. 6 let je (odvisno od uporabe) potem lahko veliko ali pa ne tako veliko, ampak jaz ne bi znal ugotoviti ali eno ali drugo.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...