Nakup manjše gumice

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Killa
Desetnik

Nakup manjše gumice

OdgovorNapisal/-a Killa » So Jun 15, 2013 19:12

Zdravo, že lani sem imel idejo o manjši gumici, letos pa je tudi finančno izvedljiva.

Gledam nekaj do 2000€, manj bi bilo seveda boljše. Zagledal sem se v tega:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=149537, vendar se ne spoznam kaj preveč na te zadeve in me malo prpa stiska :) Niti ne toliko za denar kot za to, da bi obstal nekje sredi ničesar s pokvarjenim motorjem :lol:

Nimam pa ravno nekih okvirjev izbranih, odločil sem se edino, da mora bit moč motorja vsaj kakih 10ps, da se da normalno peljat in da ne rabim 1 uro za par kilometrov :lol:

Uporaba pa bo v 90% za podvodni ribolov in transport od ene do druge lokacije.

Lahko je tudi na prikolici, vendar raje vidim, da ne, ker bi moral potem še kljuko zmontirat na avto (dodatnih 400€).

Ima kdo kaj podobnega naprodaj, ali mi lahko svetuje in predlaga kakšnega?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: Nakup manjše gumice

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jun 16, 2013 07:45

Killa napisal/-a:...
Slika
...

Lahko je tudi na prikolici, vendar raje vidim, da ne, ker bi moral potem še kljuko zmontirat na avto (dodatnih 400€).

...

Tale bo šel že težko brez prikolice (ni sicer podatka o teži, ampak to ima trdno dno, pa konzola - kar najbrž že kar lepo pelje po vodi, ampak ni nekaj primernega za razstavljat in v avtu vozit spuščenega, za dviganje sestavljenega na streho je pa najbrž precej pretežak).

Če pogledaš oglas, boš videl, da pri temle ni zraven prikolice, tako da najbrž ne bi rabil samo kljuke ampak tudi finance za prikolico, tako da tale najbrž tudi s tem preseže finančni okvir, ki si si ga postavil.

Če - oziroma dokler - res ne gre brez prikolice, boš najbrž moral gledati za precej manjšega in lažjega.

Ti pa imajo slabše plovne lastnosti itn. itn., tako da ti bo tak prej ali slej premajhen in takrat boš vseeno rabil kljuko.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Ne Jun 16, 2013 08:53

Slika

V takem stanju je čoln, glede na slike. Sicer pa ga jaz ne bi velikokrat prevažal v avtu. Predvidoma 1-2x na morje in nazaj, drugače bi bil v kampu v vodi ali ko mene ni na pomožnih kolesih ob prikolici.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jun 16, 2013 10:24

Zdaj vidim, da nisem pogledal vseh slik.

Domneval sem, da je to gumenjak s trdim dnom (Rigid Inflatable Boat) in iz tega tudi na težo - pa SeaEagle SR sodeč po izdelovalčevih straneh (povezava pod sliko) ni RIB.

SlikaSlika

Če se je kdo od morjeplovcev vozil s čim s takim dnom, bo lahko napisal, kako se obnese tudi, ko morje ni čisto mirno (popoldanski maestral, recimo).

Na zgornji povezavi omenjajo, da 3m + valovi za čoln niso problem - ampak jaz bi rad prebral, kako vožnjo po vsaj zmerno valovitem s takimle prenese kakšna meni znana hrbtenica...

V glavnem, če je z napihljivo kobilico, je praviloma bolj za ob obali od zalivčka do zalivčka, in če - oziroma dokler - rabiš samo za to, mogoče OK.

Še nekaj... Na zgornji povezavi omenja posebej ojačen material tubusov (in še kaj), ampak nikjer nisem našel, iz česa je - in če je iz česa dobrega, se po navadi s tem pohvalijo. Piše 1100 Decitex Reinforced, ampak decitex je mera za gramaturo tkanine, ne vrsta materiala, tako da je težko kaj reči o trajnosti - in po oglasu je čoln iz 2006, torej 6+ let star.

Glede na to, da (v PDF) zraven za $19 izdelovalec ponuja 303 Protectant, ki je sredstvo za zaščito pred UV, je verjetno material tubusov UV občutljivi PVC. 6 let je (odvisno od uporabe) potem lahko veliko ali pa ne tako veliko, ampak jaz ne bi znal ugotoviti ali eno ali drugo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Ne Jun 16, 2013 19:51

kaj pa potem čist nek drug "ekstrem"

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=154645

Baje z motorjem, prikolico in registracijo do 2016
mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » Ne Jun 16, 2013 20:22

Za moje pojme zagotovo boljša varianta, saj je iz hypalona, pa še neuničljiv moped ima.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 17, 2013 15:27

Je iz hypalona, ampak ta je že 30 let star :?

Vsekakor boš moral tako kot pri ohceti iti pogledat in preizkusit, ker slike same precej zavajajo in ne veš kdaj so bile posnete. Prvi je zložljiv in ima sestavljivo trdo dno, drugi pa je v osnovi s trdim poliestrskim dnom in pa s prikolico. Drugi ima bistveno boljše plovne sposobnosti je pa odvisno v kakšnem stanju je.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 17, 2013 15:33

Pardon sem pogledal vpisnik in videl da je čoln 2001 in motor 1983 tako da je star 11-12 let, kar pa za hypalon ni problema(20-30let). Motor tukaj pri ceni ne igra neke hude vloge, ga pa prodaj in zamenjaj z novejšim.
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Sr Jun 26, 2013 14:46

grem ga danes gledat, lastnik je bil že po telefonu odkrit glede stanja samega čolna.

Je pa tako, da je bil ta čoln barvan iz oranžne na sivo in se ponekod lušči barva (se da popravit), kar me v bistvu ne moti.

Prikolica je ok, sam čoln tudi.

Težava pa je v motorju, ki sicer dela, ampak ne tako kot bi bilo treba, torej ne da od sebe deklariranih 25 konjev. Glede na to, da dela, verjetno nekaj hujšega ne more bit, upam, da bo en temeljit servis zadevo rešil. Ker menjava motorja potegne spet vse sorte za sabo, tud novo registracijo itd.
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Sr Jun 26, 2013 16:46

grem ga danes gledat, lastnik je bil že po telefonu odkrit glede stanja samega čolna.

Je pa tako, da je bil ta čoln barvan iz oranžne na sivo in se ponekod lušči barva (se da popravit), kar me v bistvu ne moti.

Prikolica je ok, sam čoln tudi.

Težava pa je v motorju, ki sicer dela, ampak ne tako kot bi bilo treba, torej ne da od sebe deklariranih 25 konjev. Glede na to, da dela, verjetno nekaj hujšega ne more bit, upam, da bo en temeljit servis zadevo rešil. Ker menjava motorja potegne spet vse sorte za sabo, tud novo registracijo itd.
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » Če Jun 27, 2013 08:29

Zdravo,

Sem maestrala tudi sam šel gledata cca 1 mesec nazaj, sporoči kako se ti zdi, no jaz ga nisem kupil...

lp
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Če Jun 27, 2013 09:09

kaj pa te je odvrnilo?
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » Če Jun 27, 2013 09:25

ma za moje oči bi bilo potrebno preveč časa za obnovo tub in dna (poliranje, barvanje...)

drugače pa možakar pove tako kot je, nič ne skriva...

lp
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Če Jun 27, 2013 09:38

Ker se ne spoznam preveč.. je omenil, da se barva lušči dol, a misliš, da se jo da lepo dol zluščit v celoti? Potem bi ga prebarval s tistim, new gum za oranžne gumice.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jun 27, 2013 09:46

Katera pa je to barva new gum za oranžne gumice?
Imaš kakšen link do tega izdelka? :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov