registracija
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
registracija
Zdravo vsem skupaj. Ogledal sem si gumico yam330, ki bi jo kupil ker je lepo ohranjena. Sedanji lastnik je ni imel registrirane in motor je imel 4km. Zanima me če je dovolj da narediva kupoprodajno pogodbo in grem z njo registrirat, ali potrebujem še kakšen dokument ker drugih dokumentov nima. ima samo kupoprodajno ko je on kupil gumico. Motor bom kupil posebej z papirji od 10- 15km. Hvala za morebitno pomoč. lp Andrej
Uživaj v glisiranju in vodnih radostih. Pazi le, da ti ne postane morjeplovstvo nočna mora saj si trenutno v prekršku. Na vodi ni čisto nič drugače kot na cesti. Uporabljaš prevozno sredstvo, ki ni ne zavarovano ne registrirano. Vsaj tako sem razbral iz tistega kar si napisal. Sprašujem te, če bi se takim vozilom vozil po cesti. Policija pa ni nič drugačna in tudi pravila in zakoni ne. Če že kršiš pravila glede registracije upam, da imaš vsaj izpit saj te v nasprotnem primeru ta gumica lahko drago stane.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Se pridružujem Pozejdonu. Mene so namreč letos že dvakrat ustavili in preverjali dokumentacijo, enkrat pa sem naredil prekršek (prehitra vožnja v zalivu ter preblizu kopališča) in so se za mano spustili s sireno in rotacijskimi lučkami. Povem vam, da ni prijeten občutek. Letošnjo leto imajo zelo, zelo poostren nadzor na morju, saj je patrulja navzoča in vidna prav vsak dan plutja, predvsem na relaciji Poreč-Rovinj (2x sem bil zaustavljen v Vrsarju, prav pogosto pa so tudi na območju Limskega kanala), zato bodite previdni...
Dimen napisal/-a:Če prav razumem rabiš za prvi vpis čolna v SLO register račun/kupoprodajno pogodbo in CE certifikat. Ali je CE certifikat ploščica, prinetana na krmni steni čolna??? Hvala
To so vse papirji. ploščica ali vtisnjena št. na trupu ni dovolj.
Slimoz
PrispevekObjavljeno: Čet Jul 25, 2013 09:26 Naslov sporočila:
Sedaj si v prekršku saj rabiš za gumico nad 3m vinjeto,zavarovanje in seveda gumo registrirano.Brez računa jo ne boš mogel registrirati,razen če že ni bila.
lp
Morda ima "srečo" in se nahaja v Istri.
Do Funtane Vrsar SLO registracije ne potrebujejo vinjete zaradi Osimskega sporazuma.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Dimen napisal/-a:Torej je CE certifikat nek dokument, papir. Prosim vas za tocen podatek o dokumentaciji, ki jo rabim za vpis, ker grem jutri na ogled. Hvala za razumevanje.
Dokumenti, ki so potrebni za registracijo čolna
Zahtevo za vpis čolna vloži lastnik čolna pri Upravi RS za pomorstvo, njeni izpostavi oziroma upravni enoti. Zahtevi je potrebno priložiti listino, ki dokazuje lastništvo čolna in motorja. Listine so:
račun za čoln oziroma za motor,
overjena kupoprodajna pogodba (vzorec kupoprodajne pogodbe) za čoln oziroma motor,
carinska deklaracija za čoln oziroma motor, ki je bil nabavljen v tujini,
spričevalo (certificate of conformity) o gradni čolna, ki ga izda priznani klasifikacijski zavod,
listina (document of conformity) o ustreznosti gradnje, ki jo izda proizvajalec.
potrdilo o izbrisu čolna iz drugega vpisnika,
dokazilo o sklenjeni pogodbi o zavarovanju (več ->).
Vse se najde TUKAJ!
pajer 1
Dimen napisal/-a:Super, hvala Pajer
Mislim, da bi blo dobr tole vpisat v bazo znanja!
Ja je res, da so to službene info.
V bazo znanja jih jaz ne bi pisal, ker je to stalno dosegljiva stran ministrstva. Na tej strani so tudi ažurirani podatki, tako, da ne bo kdo zaveden, če se kaj spremeni. Morda samo osnovno stran.
Me veseli ker sem ti pomagal.
LP
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti