Nasvet glede motorja

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak
Kraj: murska sobota

Nasvet glede motorja

OdgovorNapisal/-a robibencec » Pe Jul 05, 2013 12:16

Pozdravljeni!

Ker sem v dilemi kaj naj naredim prosim za nasvete. Imam namreč Yamaho 9.9 in ker zaradi zagona novega podjetja letos na žalost ne bo vidla slane vode ne vem kaj je bolje ali jo pustim tako kot je ali pa naj jo zaženem za nekaj minut in opravim menjavo olja. Olje sem menjal lansko leto pred sezono, po sezoni pa sem motor opral s sladko vodo, neke posebne konzervacije pa nisem delal.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Jul 05, 2013 12:36

O katerem olju govoriš, v peti ali v motorju ?
Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a robibencec » Pe Jul 05, 2013 12:48

Zanima me za olje v motorju, predvsem pa ali ga je bolje zagnati ali pa ga še do naslednje sezone pustiti tako kot sem ga lansko leto pospravil.
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Pe Jul 05, 2013 14:43

mislim, da olja ni potrebno menjavati, saj olje ne izgubi svoje viskoznosti tko hitro. naj me kdo popravi, če se motim.

Pa uspešno z novim podjetjem želim.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Jul 05, 2013 15:02

Odvisno koliko se je vozil med sezono. Jaz bi ga vžgal in konzerviral, glede na to, da bo stal še eno leto.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jul 05, 2013 21:36

Piki ima prav. Najbolje zanj bo, če ga malo prelaufaš s sladko vodo. Konzervacija pa je zanj itak balzam. Drugaće pa, le da ni slan. Kot pravi mitjaP, tudi kosilnic ne konzerviramo preko zime, pa je vse OK.

Pa veliko sreče v novem poslu. Posebno v teh časih jo boš potreboval.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a robibencec » Po Jul 08, 2013 10:19

Hvala za nasvete in lepe želje glede posla. Tudi sam sem se nagibal k temu, da ga malo prelaufam, tako, da bom v kratkem to tudi naredil.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 08, 2013 19:20

Jaz sem (bil?) podobnega mnenja, kot blacknero - bi samo kot pri konzervaciji odvil svečke in nekajkrat na roko obrnil obrnil motorno gred - in tam, kamor je pri konzervaciji treba, po potrebi še enkrat pihnil malo Crowna ali česa podobnega.

Spiranje s sladko vodo za odstranitev soli ni potrebno, če je bila sprana že pri prejšnji konzervaciji.

Zanima me, kakšen bi bil razlog, da bi motor bilo motor treba pognati oziroma zanima me, kaj in kje bi lahko zezalo, če motor samo obrneš, ne pa tudi poženeš.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov