Pozdravljeni!
Ker sem v dilemi kaj naj naredim prosim za nasvete. Imam namreč Yamaho 9.9 in ker zaradi zagona novega podjetja letos na žalost ne bo vidla slane vode ne vem kaj je bolje ali jo pustim tako kot je ali pa naj jo zaženem za nekaj minut in opravim menjavo olja. Olje sem menjal lansko leto pred sezono, po sezoni pa sem motor opral s sladko vodo, neke posebne konzervacije pa nisem delal.
Nasvet glede motorja
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
- robibencec
- Štabni praporščak
- Kraj: murska sobota
- robibencec
- Štabni praporščak
Piki ima prav. Najbolje zanj bo, če ga malo prelaufaš s sladko vodo. Konzervacija pa je zanj itak balzam. Drugaće pa, le da ni slan. Kot pravi mitjaP, tudi kosilnic ne konzerviramo preko zime, pa je vse OK.
Pa veliko sreče v novem poslu. Posebno v teh časih jo boš potreboval.
Pa veliko sreče v novem poslu. Posebno v teh časih jo boš potreboval.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- robibencec
- Štabni praporščak
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem (bil?) podobnega mnenja, kot blacknero - bi samo kot pri konzervaciji odvil svečke in nekajkrat na roko obrnil obrnil motorno gred - in tam, kamor je pri konzervaciji treba, po potrebi še enkrat pihnil malo Crowna ali česa podobnega.
Spiranje s sladko vodo za odstranitev soli ni potrebno, če je bila sprana že pri prejšnji konzervaciji.
Zanima me, kakšen bi bil razlog, da bi motor bilo motor treba pognati oziroma zanima me, kaj in kje bi lahko zezalo, če motor samo obrneš, ne pa tudi poženeš.
Spiranje s sladko vodo za odstranitev soli ni potrebno, če je bila sprana že pri prejšnji konzervaciji.
Zanima me, kakšen bi bil razlog, da bi motor bilo motor treba pognati oziroma zanima me, kaj in kje bi lahko zezalo, če motor samo obrneš, ne pa tudi poženeš.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov