ČIŠČENJE DNA GUMICE
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
ČIŠČENJE DNA GUMICE
Pozdravljeni vsi skupaj. Ker ne vem, če je bilo na to temo že kaj predebatiranega, se na vas obračam z naslednjim vprašanjem. Gumico sem imel v vodi cca. 2 meseca, pri čemer dna (plastično dno, gumica dolžine 4,8 m) nisem namazal z antifoulingom. Sicer sem dno sproti nekaj poskušal čistiti, ampak se je kljub temu gor nabralo kr nekaj školjk. Slednje sem sicer odstranil s štrajfiksom, ampak je gor ostala, kako bi rekel, njihova baza (noga), ki nikakor ne gre stran. Poleg tega na zadnjem delu tubusov ven nisem dobil roba, ki je sedaj v obliki dokaj grde črne barve in se vidi. Nekje sem slišal, da naj bi se plastično dno školjk in ostalega živeža dobro sčistilo s kombinacijo kisline in vode. Glede tega vas vljudno naprošam za informacijo, kako je kaj s tem, za katero kislino gre, kakšno je razmerje mešanja z vodo, kako se nanaša in nato čisti, itd. oziroma, ali obstoji kakšno drugo čistilo. Če ima kdo še kakšno idejo glede čiščenja spodnjega roba tubusov (torej tam, kjer so bili v vodi), mi naj prosim sporoči.
Se opravičujem, če je bilo že na to temo kaj rečenega. V tem primeru me prosim preusmerite na ustrezno temo. Hvala vsem
Se opravičujem, če je bilo že na to temo kaj rečenega. V tem primeru me prosim preusmerite na ustrezno temo. Hvala vsem
polanc napisal/-a:Čoln na kloce,se tudi laže dela,pa pol ga speri z dosti mila ali šampona,da nevtralizira kislino.Če nimaš boljše variante in ne prevelik čoln, lahko dvigneš in narediš to pri meni,Ko je pa prikola zunaj,pa še njo porihtaš,če je kaj potrebno narest na njej,
LP Iztok
daj nehaj no, to bom jaz
Zdravo
men bi pa prav prišlo mal pomoči nekoga z izkušnjami.
Kupil sem gumenjaka jolly 520 let.95 in ga je potrebno porihtat.
Ko prebiraš forume zgleda popravilo veliko enostavneje kot v resnici.
Problem ki ga nisem videl je čist banalno kako spraviti 300-400kg čoln
na klocne.Pobarvati moram dno čolna.Dela je za dva dni trajalo bo pa dva
meseca .he he.
Čoln je v dol.toplicah
l.p.
men bi pa prav prišlo mal pomoči nekoga z izkušnjami.
Kupil sem gumenjaka jolly 520 let.95 in ga je potrebno porihtat.
Ko prebiraš forume zgleda popravilo veliko enostavneje kot v resnici.
Problem ki ga nisem videl je čist banalno kako spraviti 300-400kg čoln
na klocne.Pobarvati moram dno čolna.Dela je za dva dni trajalo bo pa dva
meseca .he he.
Čoln je v dol.toplicah
l.p.
Jaz sem svojega prejšnjega (resda je bil dolžine zgolj 3,6 m) spravil s prikolice s pomočjo dveh kolegov (na prikolici imaš verjetno valjčke in se čoln potegne dol), podstavil pa sem avtomobilske gume, na vsako stran po 4 gume (dane ena na drugo). Gume sem podstavil pod tube, toliko da je bil dostop do dna prost in toliko dvignjen, da sem prišel pod trup. Zadevo sem delal prvič in ne morem rečt, da se tako pravilno in z najmanjšim naporom dela, saj takrat nisem imel druge ideje, pri tem pa je bilo lažje, saj je bil čoln dokaj majhen (posledično lažji). Verjetno ti bodo kolegi s foruma bolje svetovali, jaz samo delim svojo izkušnjo. lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov