MOTORIZACIJA
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
MOTORIZACIJA
Pozdravljeni!
Ker bo ostal gumenjak doma, me zanima kje bi lahko izvedel kolika
je dovoljena najvišja moč motorja na gumenjak. Na ploščici kjer je št. trupa ne piše, na papirjih ki sem jih dobil zraven tudi ne. Ali ima še kdo v posesti tega Lomaca 430 ok sive barve letnik 1997. Sedaj imam 2T. Yamaho 25/35 pa bi zamenjal z 4T malo močnejšo če bi šlo brez dodatnih ojačitev.
Ker bo ostal gumenjak doma, me zanima kje bi lahko izvedel kolika
je dovoljena najvišja moč motorja na gumenjak. Na ploščici kjer je št. trupa ne piše, na papirjih ki sem jih dobil zraven tudi ne. Ali ima še kdo v posesti tega Lomaca 430 ok sive barve letnik 1997. Sedaj imam 2T. Yamaho 25/35 pa bi zamenjal z 4T malo močnejšo če bi šlo brez dodatnih ojačitev.
-
Daki
Hvala za odgovore, sedaj sem v dilemi glede na to, da bom ga še sedaj uporabljal 2-3 leta ne vem če mi je racionalno kupiti drugi motor. Ob nabavi novega kompleta mi bo motor premalo močan. Imam možnost spusta, zimovanja ter hrambe do 5 m čolna gratis na hrvaškem, kar pa bi imel novi motor premalo moči za drugega gumenjaka.
Bom verjetno kar počakal, do nabave drugega gumenjaka, mogoče pa sploh ne bo toliko časa trajalo, mogoče pa se bo prej pokazala ugodna prilika. Če pa kdo kaj zve pa se priporočam.
Bom verjetno kar počakal, do nabave drugega gumenjaka, mogoče pa sploh ne bo toliko časa trajalo, mogoče pa se bo prej pokazala ugodna prilika. Če pa kdo kaj zve pa se priporočam.
-
Daki
-
Daki
Yamaha 25/35 ne obstaja, ker Yamaha nikoli ni imela 35 konjev. Ti imaš verjetno 25/30, ali pa mogoče 25/40. Teža 25/30 je okoli 65 kil. 4T Yamaha 40/60 pa ima okoli 110 kil.
Menjati bi moral števce in pa komande (na teh nimaš trima), žice komand pa ni potrebno. Saj dobiš vse zraven pri motorju, menjava pa tudi ni zahtevna.
Menjati bi moral števce in pa komande (na teh nimaš trima), žice komand pa ni potrebno. Saj dobiš vse zraven pri motorju, menjava pa tudi ni zahtevna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta