Wakeboard stolp

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Alzy
Naddesetnik

Wakeboard stolp

OdgovorNapisal/-a Alzy » Sr Dec 16, 2015 09:06

Zdravo, na naš gumenjak Novomar 430, bi rad montiral. Wakeboard stolp, da bo točka pričvrstitve vrvi višja ( ta dopušča boljše in lažje wejkanje. Do sedaj sem smučal in smo vrvi imeli priključene kar spodaj na nosilcu za motor. Ker na gumi ni tako veliko točk kot na plastiki me zanima če je že kdo improviziral, na to temo.
Če pritrdim stolp zadaj na nosilec motorja se bojim da bo vse skup počlo. Kot je tukaj http://www.atlantictowers.com/images/co ... t-prod.jpg Rad bi podobno rešitev kot je tukaj na plastiki.
https://i.ytimg.com/vi/FuI4PKad8to/maxresdefault.jpg
Naš čoln pa je takšen http://www.njuskalo.hr/image-bigger/gum ... 785941.jpg
Vsak nasvet je dobrodošel. LpA
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Dec 16, 2015 09:57

No go!
To bo zvijal zrcalo. Pomoje edina varjanta je podobna konstrukcija kot na plastiki, sam da zaviješ/pritrdiš v podn gumice.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Dec 16, 2015 14:15

Če je tole trdo dno kar mislim da je, sem jaz lepo zadaj dal dve rinke levo desno na katere sem dal s karabinoma kalamar ki se uporablja za vleko na ta kalamar dll cca 30 m plavajočeka štrika in vse ok.
Evo.
Tle je obala dosti blizu tako da smo morali počasi pluti

https://www.youtube.com/watch?v=bYiQDGVdeYQ
Alzy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Alzy » Sr Dec 16, 2015 14:41

Imam isto zadevo kot ti "cibro", ampak je sistem vpenjanja prenizko ( štrik zadeva ob vodo, ne moreš delat trikov itd...)
Idealno bi bilo, če bi lahko vrv pripel zgoraj na rollbar, če bi ga imel. http://www.novomar.si/colni/430.jpg
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Dec 16, 2015 15:18

Se bojim da ti bo rolr preveč zvijalo in stem tudi steno, sila bo prevelika sploh ko padeš dol in cukne.
Morda bi bil bolj primern manjši trikotni nosilec tik nad motorjem
ali kotni L na levi in desni privijačen v tla ko kretno in v steno, da ni obremenjena samo stena, temveč tudi poden.
Ja se strinjam štrik udarja in ga moraš visoko držat.
Ampak wejkat je pa zakon:)
330i
Kontraadmiral

Wakeboard

OdgovorNapisal/-a 330i » Če Dec 17, 2015 21:20

Mi smo lani montirali Turboswing, ki je prav super zadeva.
Pri nas ga prodaja Vrtinc navtika.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Jan 05, 2016 22:10

tale turboswing sploh ni tolk napak zadeva!

sam cena je pa oho! Če bi bil še kak interesent jo naredim, za eno se mi pa skor ne da :( mam pa 90KS Yamaho
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 05, 2016 23:33

turboswing je ze super zadeva, samo za namen, kot sprasuje avtor teme še vseeno ni. Je prenizko.

Za to, kar sprasujes tudi tvoj coln ni najbolj primeren. Prelahek, preslabo drzi smer.

Če pa ze pa razmisli v tej smeri.

http://www.xsribs.com/xs-accessories-options/tow-posts/

Tretja in cetrta slika.

Osebno bi dodal se eno vpetje naprej, ki je lahko tudi zajla, da jo enostavno snameš, ko ne potrebujes.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jan 06, 2016 09:10

Ja XS ribs... To je tank od čolna, tukaj se te stvari res lahko greš po mili volji.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jan 07, 2016 08:48

Človek ma gumico za dopust tole ni lih dopustniška gumica
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jan 07, 2016 08:51

Človek ma gumico za dopust tole ni lih dopustniška gumica

Točno tako.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Jan 07, 2016 09:30

Vzami v račun da z višjo točko vpetja vrvi boš dost težje štartal ker ti bo krmo tiščalo pod vodo, ko bo wejker u štric čolna pa bo čoln zelo vleklo na stran. Za tiste nosilce ki jih imajo proji so tud čolni 5+m in motorizacija ki z lahkoto požene čez 50knts...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 07, 2016 11:49

cibro napisal/-a:Človek ma gumico za dopust tole ni lih dopustniška gumica

Jaz sem dal ta link zaradi slik resitve dviga vpetja vrvi, ne zaradi čolna!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
330i
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a 330i » Če Jan 07, 2016 20:43

Marcel_Mastnak napisal/-a:Vzami v račun da z višjo točko vpetja vrvi boš dost težje štartal ker ti bo krmo tiščalo pod vodo, ko bo wejker u štric čolna pa bo čoln zelo vleklo na stran. Za tiste nosilce ki jih imajo proji so tud čolni 5+m in motorizacija ki z lahkoto požene čez 50knts...

Turboswing sicer nima visokega vpetja, zato za wake mogoce ni najboljsa resitev, tudi najcenejsi ni... sem imel sam podobne misli, da bi ga evtl. dal narediti.
Resi pa vecino problemov glede vlecenja vstran, nerodnega vpenjanja vrvi v trikotnik ipd. Hkrati pa sluzi se kot zascita motorjev.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Jan 07, 2016 23:13

330i napisal/-a:
Marcel_Mastnak napisal/-a:Vzami v račun da z višjo točko vpetja vrvi boš dost težje štartal ker ti bo krmo tiščalo pod vodo, ko bo wejker u štric čolna pa bo čoln zelo vleklo na stran. Za tiste nosilce ki jih imajo proji so tud čolni 5+m in motorizacija ki z lahkoto požene čez 50knts...

Turboswing sicer nima visokega vpetja, zato za wake mogoce ni najboljsa resitev, tudi najcenejsi ni... sem imel sam podobne misli, da bi ga evtl. dal narediti.
Resi pa vecino problemov glede vlecenja vstran, nerodnega vpenjanja vrvi v trikotnik ipd. Hkrati pa sluzi se kot zascita motorjev.

Bo držalo 😏

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti