Hitrost gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Hitrost gumenjaka
Prosim za nasvet, saj nimam izkušenj z njimi :
Gumenjak (ne plastično dno), recimo Yamaha 270 (2.7 m) , kolikšno hitrost doseže z motorjem z 5 KM oz 10 Km ? Kaj že zglisira ?
Gumenjak (ne plastično dno), recimo Yamaha 270 (2.7 m) , kolikšno hitrost doseže z motorjem z 5 KM oz 10 Km ? Kaj že zglisira ?
Nazadnje spremenil skiathos, dne Pe Jan 29, 2016 21:47, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
MareC napisal/-a:kocka napisal/-a:S 5KM glisira z eno osebo, 10KM z dvemi. Hitrost nekje od 15 do 17vozlov.
ah daj ga lomit
s 5KS NIKOLI
10vozlov max
Občutek je pa kot 20 na taki gumici
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Jaz sem mel metzeler robyn s 310 in gor yamaho 5 in je glisiral brez najmanjšega problema. Potem se je razkrojil in sem kupil maestrala 8 in je z istim motorjem tud glisiral ampak res pa ni bil tak hiter kot prejšnji. Naj pa dodam da če imaš 80kg+ potem bo vse skupaj le rinlo vodo. Johnson 6ps (2cyl) pa je brez večjih težav glisiral tudi z dvema.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Morjeplovec 5 HP
Zares je to takole poštiman Parsun 5 HP. Prej je bil - če pomnim prav - skupaj z gumenjakom ta kupljen zanemarjen in so ga najprej nameravali zamenjati z drugim, potem pa je bil poštiman in za zdaj ne kaže, da bi bila v načrtu kaka zamenjava.

Zares je to takole poštiman Parsun 5 HP. Prej je bil - če pomnim prav - skupaj z gumenjakom ta kupljen zanemarjen in so ga najprej nameravali zamenjati z drugim, potem pa je bil poštiman in za zdaj ne kaže, da bi bila v načrtu kaka zamenjava.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ni ideja, da je to kaj optimalnega, top...
Ideja je le, da se - ne glede na teorije - v praksi da glisirati s 5HP.
Lahko pa predlagamo NT-ju še, naj povabi še kakega uglaševalca glasbil, naj da kak nasvet za naslednjo optimizacijo

Ideja je le, da se - ne glede na teorije - v praksi da glisirati s 5HP.
Lahko pa predlagamo NT-ju še, naj povabi še kakega uglaševalca glasbil, naj da kak nasvet za naslednjo optimizacijo
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Jan 26, 2016 18:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
https://youtu.be/q9hLqVK_4Pc
Mel in mam 90kg. Tudi sinek se je lahko zraven peljal, pa sma glisirala. Danes nebi več, ker je že konkreten momak.
Mel in mam 90kg. Tudi sinek se je lahko zraven peljal, pa sma glisirala. Danes nebi več, ker je že konkreten momak.
-
matejofski
- Viceadmiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov