Maestral HF50
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
Lothar von Arnauld
- Višji štabni praporščak
Maestral HF50
Pozdravljeni. Sem nov na forumu in imam nekaj vprašanj glede gumenjakov. Verjamem, da so bila podobna ali cello enaka vprašanja že postavljena ampak glede na število člankov je te informacije težko pridobiti še posebej, ker stran nima iskalnega okna(ali pa ga jaz ne najdem) Zelo bi bil hvaležen, če bi mi kdo pomagal. Hvala že vnaprej.
1. Kdo proizvaja Maestral čolne?
2. Ali je Maestral HF50 v redu napram ostalim čolnom te dolžine in starosti?
3. Iz katerega matereiala je narejen Maestral HF 50?
4. Prejšnji teden sem klical v podjetje Gumar in povprašal koliko stane zamenjava tubusov. Rekel je 500€ za meter. Sedaj pa me zanima ali to pomeni za 4 metrski čoln 2000€ ali 4000€?
5. Na koncu pa bi še povprašal ali so zamenjani tubusi kot, da bi imel nov čoln ali imaš kaj problemov (recimo puščanje vode)
6. Kaj so prednosti in slabosti, če je čoln trajno registriran na HR?
Lp
4. Prejšnji teden sem klical v podjetje Gumar in povprašal koliko stane zamenjava tubusov. Rekel je 500€ za meter. Sedaj pa me zanima ali to pomeni za 4 metrski čoln 2000€ ali 4000€?
5. Na koncu pa bi še povprašal ali so zamenjani tubusi kot, da bi imel nov čoln ali imaš kaj problemov (recimo puščanje vode)
Lp
Stran ima iskalno okno v zgornji vrstici - v kvadratku je lupa poleg pa piše Išči...
upam, da sem ti kaj pomagal
trajna registracija v RH je OK... ti ni treba vsakih pet let na "tehnični" in prišparaš cca 500 HRK...
Drugega pa ne vem.. edino to da so Maetrali po moje dobri čolni.. za 5 m pa boš potrebaval najmanj 70 konjski štiritaktni motor, da bo prav letelo. Tudi z manj bo šlo a če bodo štirje + še nekaj opreme bo bolj matranje..
trajna registracija v RH je OK... ti ni treba vsakih pet let na "tehnični" in prišparaš cca 500 HRK...
Drugega pa ne vem.. edino to da so Maetrali po moje dobri čolni.. za 5 m pa boš potrebaval najmanj 70 konjski štiritaktni motor, da bo prav letelo. Tudi z manj bo šlo a če bodo štirje + še nekaj opreme bo bolj matranje..
-
Lothar von Arnauld
Hvala Aleks. Ne bom napisal kako se počutim, ko si mi napisal kje je iskalno okno 😒.
Glede HR registracije sem včeraj govoril z enim uporabnikom( me je kontaktiral preko ZS. Hvala tudi njemu.) in mi malo razložil stvari glede vseh mojih vprašanj.
Aleks, čoln ima 4.20m. A misliš, da je 40KM potem v redu za to dolžino?
Kar mi še ni čisto jasno je to, da ne vem ali bi rabil pri prepisu čolna v Zadru tudi jaz OIB in naslov Hrvata glede na to, da je čoln že trajno registriran na HR.
Hvala še enkrat obema, ki sta se javila.
Lp
Glede HR registracije sem včeraj govoril z enim uporabnikom( me je kontaktiral preko ZS. Hvala tudi njemu.) in mi malo razložil stvari glede vseh mojih vprašanj.
Aleks, čoln ima 4.20m. A misliš, da je 40KM potem v redu za to dolžino?
Kar mi še ni čisto jasno je to, da ne vem ali bi rabil pri prepisu čolna v Zadru tudi jaz OIB in naslov Hrvata glede na to, da je čoln že trajno registriran na HR.
Hvala še enkrat obema, ki sta se javila.
Lp
Re: Maestral HF50
Lothar von Arnauld napisal/-a:Pozdravljeni. Sem nov na forumu in imam nekaj vprašanj glede gumenjakov. Verjamem, da so bila podobna ali cello enaka vprašanja že postavljena ampak glede na število člankov je te informacije težko pridobiti še posebej, ker stran nima iskalnega okna(ali pa ga jaz ne najdem) Zelo bi bil hvaležen, če bi mi kdo pomagal. Hvala že vnaprej.
Lp
1.) Nekoč jih je delal RIS Zagreb, sedaj čolne pod tem imenom delata RIS Marine in Ris Sportnautik Gradačac.
2.) Sam ga nisem nikoli imel, so pa ti gumenjaki veljali za kvalitetne.
3.) Hypalon ali neopren, odvisno od letnika in modela.
4.) Najbolje, da vprašaš njih.
5.) Kar se tiče gumijastega dela bi moral biti kot nov, na spojih sigurno ne bi smel puščati, lahko pa pušča plastično dno, če ni v dobrem stanju.
6.) So ti že odgovorili, na forumu imaš veliko odprtih tem o registraciji na HR, poišči.
-
Lothar von Arnauld
Ups.. jaz sem pa mislil da je dolžina 5 m.. dobro nič za to.. torej 4,2 pa 30 KM motor pa recimo štiri osebe gor z malo pijače in malim prigrizkom ter rezervnimi kopalkami in z vsak po eno brisačo + obvezna oprema.. no to bi kar šlo do bližnjih zalivov oz. otokov... Prijatelj + žena + tri otroci cca 4,6,8 let so šli pred leti z Gumarjem 4.0 m + 20 KM štiritaktnim motorjem (brez volana-konzole) iz Červarja pa vse do Rovinja (seveda po bolj mirnem morju) in je rekel, da je letelo. Moraš pa stvar nato prilagajati iz dneva v dan in po potrebi to stopnjevati (daljavo, višino valov), zraven pa spremljati porabo tako, da boš npr. po nekaj dneh upal malo dlje in dlje..
oj,sam sem imel maestrala 4,20 m s 2 t tohatsujem 40 km let.03 in smo brez problemov vlakli še tubo zraven.aja smo pa 4 čl. družina (jest 85,žena 55,otroci pa po 50 in 25 kg).letu je k šus.mi je kr mau žal da sem ga prodal,zdej iščem mal večjeg pa ni nič pametnega.
Kar se pa tiče čolna in kvalitete nimam pripomb.Edino prostora je premalo-premalo predalov,...
Kar se pa tiče čolna in kvalitete nimam pripomb.Edino prostora je premalo-premalo predalov,...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov