Pozdravljeni,
nabavil sem 5 m dolgega gumenjaka. Tehtam kakšno konjenico kupiti. Niham med 2T in 4T motorjem iz Italije.
Kolega mi prodaja 2T Mercury 60 tam okoli letnika 95. Druga možnost je 4T motor iz Italije.
Prosim za nasvet kaj bi bilo boljše? Kolegov motor poznam, tistega iz Italije pač ne? Kakšna je razlika v porabi? Ali je 60 KS dovolj za 4 člansko družino - maksimum na čolnu je 75 KS?
Že vnaprej hvala in lp, Luka
Gumenjak 5 m - motor 2T ali 4T
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Če kupuješ 2T stare tehnologije, potem glej Yamahe, pod pogojem da so v odobrem stanju, po nakupu pa jo je potrebno orenk v roke vzet, premenjat oz. se prepričat da so ključni sklopi ok.
Če kupuješ 2T nove tehnologije (D.I.) maš 3 različne izbire, vse so bolj ali manj OK, je pa servis lahko zelo drag.
Če je možnost se potrudi in vseeno raje glej po 4T.
Če kupuješ 2T nove tehnologije (D.I.) maš 3 različne izbire, vse so bolj ali manj OK, je pa servis lahko zelo drag.
Če je možnost se potrudi in vseeno raje glej po 4T.
Stari dvotaktniki so večni in ne potrebujejo razen sem pa tja novih sveč in olja v peti popolnoma nič. Tankaj - vozi.
Stari štiritaktniki so zdele glih v letih, ko začnejo razne stvari počasi dosegat svoj rok trajanja in so potencialni stroški verjetni.
Novi dvotaktniki so dragi ko hudič in servis zna biti drag, nadomestni deli so nekateri neverjetno dragi. VooDoo ajnšpric tudi lahko gledajo samo izbranci, katerih rokice so po 200€ na uro.
Novi štiritaktniki so ok sam tudi dragi k pes.
Čeprav bo malo več srknil, je stari dvotaktnik sploh če poznaš njegovo zgodovino po moje najboljša izbira.
Poleg tega se boš za razliko med ceno tega kolegovega dvotaktnika in katerega koli FI motorja lahko kril kompleten strošek goriva za par sezon.
Stari štiritaktniki so zdele glih v letih, ko začnejo razne stvari počasi dosegat svoj rok trajanja in so potencialni stroški verjetni.
Novi dvotaktniki so dragi ko hudič in servis zna biti drag, nadomestni deli so nekateri neverjetno dragi. VooDoo ajnšpric tudi lahko gledajo samo izbranci, katerih rokice so po 200€ na uro.
Novi štiritaktniki so ok sam tudi dragi k pes.
Čeprav bo malo več srknil, je stari dvotaktnik sploh če poznaš njegovo zgodovino po moje najboljša izbira.
Poleg tega se boš za razliko med ceno tega kolegovega dvotaktnika in katerega koli FI motorja lahko kril kompleten strošek goriva za par sezon.
AEgir napisal/-a:Stari dvotaktniki so večni in ne potrebujejo razen sem pa tja novih sveč in olja v peti popolnoma nič. Tankaj - vozi.
za 2T bi lahko potrdil napisano,....svečke, olje, impeler in gas,....vedno ko sem že mislil da je crknil je bil kriv banalen vzrok, .....preslab stik na klemah od accuja, pregib na cevi za gorivo, zaprt zrak do tanka,
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov