Tenda

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

faunder
Desetnik

Tenda

OdgovorNapisal/-a faunder » Pe Mar 31, 2017 12:29

Pozdravljeni.

Kje se da kupiti tenda imam gumenjaka dolžine 300cm in kaj bi še potreboval. Kakšna ugodna varianta.Pa kako se to pritrdi na čoln obstajajo eni čepi in pa katero lepilo. :idea: :idea: :idea:

Lep dan
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Tenda

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Mar 31, 2017 13:36

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:45, skupaj popravljeno 1 krat.
faunder
Desetnik

OdgovorNapisal/-a faunder » So Apr 15, 2017 20:04

Pozdravljeni.
Katera dimenzija tende bi bila taprava za gumenjaka Honwave T30

130/180/110 ali
150/180/110

lp
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Apr 15, 2017 20:13

palco odrež na mero pa probi..
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Apr 16, 2017 09:50

Vzami širšo, če pa bo preširoka, pa naredi tako kot sem jaz na svojem gumenjaku...na tubo sem na pravo širino nalepil nosilec za vesla in vanj vtaknil nosilec biminija...več sence je le več sence

Slika
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Po Apr 17, 2017 08:04

Moje mnenje o tendi:
to je popolna navlaka na čolnu! Skazi izgled, omejuje gibanje, čudno se gunca med vožnjo...prišel na morje pa se skrivat v senci?:shock:
Jo imam original za T40 honwave...original zapakirano.

Razumem samo tiste, ki imajo majhne otroke in pa ribiče.
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Po Apr 17, 2017 09:10

Kazi izgled - pogojno, navlaka - občasno, čudno se gunca - OK, prišel na morje se skrivat na čolnu - priporočljivo glede na razmere. Sam sem si mislil glej bedake gredo na čoln pa v prepihu nosijo kape ter klobuke, oblečeni v majice z kratkimi rokavi, dokler nisem iz dvourne vožnje prišel v app. kot pečenka. S tem, da sem tendo imel v gumenjaku, zmanjkalo je alojever, oljčnega olja in vseh drugih stvari, pa od morja naslednjih 5. dni nisem imel nič. Tenda na gumenjaku ob odkrivanju lepot je po moje priporočljivo!
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Apr 17, 2017 09:16

Pa še zame-plešca, je tenda življenjskega pomena..Če pa partnerko opeče po kakih določenih conah..pol je pa tko dopust fuč...pa morda letošen in naslednji..,tko da jaz absolutno priporočam tendo...za izgled se je treba pa mal potrudet.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Apr 17, 2017 09:25

Se kar strinjam z Tyson-om. Sploh pri majhnem gumenjaku.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Apr 17, 2017 09:30

Ma, s tendo na taki gajbi ne boš pridobil skoraj nič. Če se hočeš po čolnu premikat, mora biti visoka, če je visoka, je senca po Murphiju, vedno na morju in ne na čolnu. Pogojno imaš samo glavo v senci.
Uporabnost je res zgolj pogojna.,..svojo vlogo bolje opravijo majica, kapa, očala in krema. Vec urnih tur s tem itak ne boš delal, ker se prej naveličaš, kot kam prideš., če nimaš vsaj 10 konjev. Ko so valovi bo s tendo prava veselica., sploh, če je zložljiva.
Priporočam majico, na lokaciji pa na obalo v borovo senco.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Po Apr 17, 2017 09:59

Na morje se najbrž pride že s kako barvno podlago na koži... res je samomor pridet na morje bel ko jogurt...zato pa, če lahko, preden prideš na morje, greš v predsezoni večkrat na kak izlet, lahko si doma na balkonu, štihaš njivo, kosiš travao, goniš bicikl, vedno zgoraj brez majice, za kake pol ure do ure na soncu in na morju te potem sigurno ne opeče ko pohanga pšanca.
Vsaj midva tako...čim je prilika, joške kazat :lol:
Uporabniški avatar
WSurfer
Kapitan
Kraj: Domžale - Novigrad

OdgovorNapisal/-a WSurfer » Po Apr 17, 2017 22:20

Dokaj podobno mnenje sem imel sam z razlogom ker tende kazilo izgled, predvsem gliserjev, pa gumenjakom krajšim in daljšim itd...

No potem pa sva si z mojo sposodila eno leseno barkačo s 5KM zadaj, ki je imela tendo... zadeva grda ko pancer ampak tako zelo uporabno, da niti ne pomislim ne, da bi se sedaj s svojim čolnom še peljal kam brez odprte tende.

Je že res, da kdaj sonce sveti tako, da je le pol čolna v senci pod tendo ampak je vsaj tam. Da pa punce sončijo joške je pa dovolj prostora na premcu in zadaj...
faunder
Desetnik

OdgovorNapisal/-a faunder » To Apr 18, 2017 17:05

Se pravi da boljš vzeti 150 cm kot 130 cm. Ja potrebujem tendo zaradi otroka,da bo v senci prej smo imeli bolj po češko sončna marela :lol:
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Apr 18, 2017 21:24

Na tvojem 3 metrskem čolnu bi ta dolžina 180 cm res čudno zgledala, pa tudi širina 150, pri prejšnjem odgovoru nisem bil pozoren, da imaš T30, s tem se strinjam z ostalimi...ampak glede na to, da imaš otroka, jaz brez tende ne bi bil...ker na vodi te lahko opeče tudi v roku pol ure...jaz ljudi s čolni prevažam tudi po Dravi in jim vedno na začetku spusta dam kremo, pa jih vseeno speče včasih, kljub temu, da nismo non stop na soncu...

Drugače je moj čoln zgledal s tendo ( velikost ravno ta 150x180x110 ) takole, je bil pa 430 cm, pa tudi glisiranje s kakimi 13-15 vozli ni bil problem

Slika
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 19, 2017 07:51

faunder napisal/-a:Se pravi da boljš vzeti 150 cm kot 130 cm. Ja potrebujem tendo zaradi otroka,da bo v senci prej smo imeli bolj po češko sončna marela :lol:

Jaz imam že več let tudi iz boka zaprto tendo, da je potem senca sigurno tam, kjer jo želim, ko sem zasidran. Enostavno lahko kako rjuho po meri vrežeš in zarobiš ter jo potem s kljukicami zapneš na okvir tende in na vrvi, ki držijo tendo. Ta močnejše in malo večje kljukice pa lahko dobiš skoraj kjerkoli, dobre so tudi tiste pisarniške za papir.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti