špricanje
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
špricanje
Pozdrav,
Včeraj sem končno testiral "nov" čoln. Zodiac Futura 380 in Tohatsu 9.8.
Vse ok. Hitrost 16 vozlov. Zame dovolj.
Moti me edino spricanje vode okoli motorja. Gor, levo, desno. Na prejšnjih dveh gumonih tega nisem poznal.
Ima kdo idejo zakaj tako šprica in morda kak nasvet kako bi se temu izognil.
Hvala,
P
Včeraj sem končno testiral "nov" čoln. Zodiac Futura 380 in Tohatsu 9.8.
Vse ok. Hitrost 16 vozlov. Zame dovolj.
Moti me edino spricanje vode okoli motorja. Gor, levo, desno. Na prejšnjih dveh gumonih tega nisem poznal.
Ima kdo idejo zakaj tako šprica in morda kak nasvet kako bi se temu izognil.
Hvala,
P
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 11:52, skupaj popravljeno 1 krat.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Bom probal vse kar mi svetujete.
Zdi pa se mi, da šprica zaradi noge same(moje laično mnenje).
Pri Yamahi 8 in Yamahi 50, ki ju poznam, je noga(gledano v liniji gladine morja) nekako zaobljena(če gledam prečni prerez le- te) na tisti strani, ki gleda proti krmni steni.
Pri tem Tohatsuju pa temu ni tako. Zaradi šipke, ki služi prestavljanju v vzvratno vožnjo noga na tem mestu(linija gladine) ni zaobljena ampak je(če spet gledam prečni prerez) široka kakih 8- 10 cm in vzporedna s krmno ploščo. Teh 8 cm ravne površine noge je torej pravokotnih na smer vožnje in posledično večji upor. In zdi se mi, da je to vzrok špricanju.
Če je tole kdo razumel….
Še to- kako pa motor pritrdim z dodatnimi vijaki???
P
Zdi pa se mi, da šprica zaradi noge same(moje laično mnenje).
Pri Yamahi 8 in Yamahi 50, ki ju poznam, je noga(gledano v liniji gladine morja) nekako zaobljena(če gledam prečni prerez le- te) na tisti strani, ki gleda proti krmni steni.
Pri tem Tohatsuju pa temu ni tako. Zaradi šipke, ki služi prestavljanju v vzvratno vožnjo noga na tem mestu(linija gladine) ni zaobljena ampak je(če spet gledam prečni prerez) široka kakih 8- 10 cm in vzporedna s krmno ploščo. Teh 8 cm ravne površine noge je torej pravokotnih na smer vožnje in posledično večji upor. In zdi se mi, da je to vzrok špricanju.
Če je tole kdo razumel….
Še to- kako pa motor pritrdim z dodatnimi vijaki???
P
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov