Zavarovanje za gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Robert77
Naddesetnik

Zavarovanje za gumenjaka

OdgovorNapisal/-a Robert77 » To Maj 29, 2018 19:53

Živjo zanima me!sam imam maestrala 50f trdi podn.kako je z zavarovanjem ce je coln na hrvaskem stalno registriran?Pa se kaka je cena zavarovanj,letos imam prvic coln in sm se laik kar se tega tice!HVALA VSEM ZA ODGOVOR!!
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

Re: Zavarovanje za gumenjaka

OdgovorNapisal/-a plagiator » To Maj 29, 2018 20:00

Še imam SACS-a ter 40/60 Mercury motor, plačam zavarovanja 56€. Zavarovanje je sklanjeno pri nas, za hrvaške razmere pa ne vem. Je pa sigurno kakor pri nas odvisno od čolna ter motorja.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Sr Maj 30, 2018 23:13

Tukaj imaš informativni izračun zavarovanja pri eni izmed hrvaških zavarovalnic.
https://webshop.crosig.hr/ipplovila/Odg ... ovila.aspx
wilier
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wilier » To Jun 12, 2018 22:32

plagiator napisal/-a:Še imam SACS-a ter 40/60 Mercury motor, plačam zavarovanja 56€. Zavarovanje je sklanjeno pri nas, za hrvaške razmere pa ne vem. Je pa sigurno kakor pri nas odvisno od čolna ter motorja.

na kateri zavarovlanici?
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Sr Jun 13, 2018 07:29

Adriatic
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jun 13, 2018 09:47

Do 15kW nič potem imaš na tej strani tabelo, ki je precej podobna pri vseh zavarovalnicah.

http://www.generali.hr/osiguranja/fizic ... ca-i-jahti
sealine
Kapitan

OdgovorNapisal/-a sealine » Sr Jun 27, 2018 08:35

Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Jun 27, 2018 08:48

sealine napisal/-a:Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?

Nemška zastava gumenjak in tohatsu 18ks....24 eur... grawe pula
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Sr Jun 27, 2018 11:58

mravla74 napisal/-a:Tukaj imaš informativni izračun zavarovanja pri eni izmed hrvaških zavarovalnic.
https://webshop.crosig.hr/ipplovila/Odg ... ovila.aspx

A to dejansko lahko zavaruješ preko spleta, sprintaš in si že na morju... Recimo, da ti to precej olajša pot, parkiranje, stanje v vrstah....
Kaj pa kasko? Se običajno plovila zavarujejo kasko?
Majk-L
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Majk-L » Sr Jun 27, 2018 12:30

sealine napisal/-a:Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?

Obvezno (osnovno) zavarovanje NE, lahko samo kasko
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 27, 2018 13:20

Majk-L napisal/-a:

NI RES!!
Allianz in Croatia zavarujejo vse, ker sem sam in moji kolegi zavarovali vse, obvezn+kasko+transport na nemško in slovensko registracijo
če kdo rabi kontakt na ZS
Majk-L
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Majk-L » Sr Jun 27, 2018 13:31

MareC napisal/-a:
Majk-L napisal/-a:

NI RES!!
Allianz in Croatia zavarujejo vse, ker sem sam in moji kolegi zavarovali vse, obvezn+kasko+transport na nemško in slovensko registracijo

Hmmmm, zanimivo... ko sem jaz pred nekaj leti zavaroval plovilo na HR (kapetanija) in želel prekiniti zavarovanje, ki sem ga imel pri Adriaticu v Sloveniji, so želeli za prekinitev zavarovanja imeti potrdilo o izpisu plovila iz registra Slo.
Na kaptaniji v Izoli so mi razložili, da moram imeti osnovno zavarovanje sklenjeno v Sloveniji v kolikor želim imeti registracijo pod slovensko zastavo, za dodatna zavarovanja pa lahko kjerkoli.
Tisto leto sem imel plovilo tako zavarovano pač dvojno (HR + SLO). Možno, da se je v tem času, od vstopa Hrvaške v EU kaj spremenilo, s čimer pa nisem seznanjen, ker sem vmes naredil prepis na HR zastavo.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 27, 2018 13:44

Majk-L napisal/-a:
MareC napisal/-a:
Majk-L napisal/-a:

NI RES!!

Hmmmm, zanimivo... ko sem jaz pred nekaj leti zavaroval plovilo na HR (kapetanija) in želel prekiniti zavarovanje, ki sem ga imel pri Adriaticu v Sloveniji, so želeli za prekinitev zavarovanja imeti potrdilo o izpisu plovila iz registra Slo.
Na kaptaniji v Izoli so mi razložili, da moram imeti osnovno zavarovanje sklenjeno v Sloveniji v kolikor želim imeti registracijo pod slovensko zastavo, za dodatna zavarovanja pa lahko kjerkoli.
Tisto leto sem imel plovilo tako zavarovano pač dvojno (HR + SLO). Možno, da se je v tem času, od vstopa Hrvaške v EU kaj spremenilo, s čimer pa nisem seznanjen, ker sem vmes naredil prepis na HR zastavo.

podatek, ki sem ga podal je iz 15.4.2018
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Jun 27, 2018 14:06

Kot sem že pisal v drugih temah, je z letošnjim letom bila sprememba pri zavarovanju čolnov, vpisanih v SLO vpisnik, ki zimujejo na kopnem in so v uporabi le v poletni sezoni, saj le ti ne potrebujejo več celoletnega zavarovanja :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
dizel
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dizel » Sr Jul 11, 2018 07:25

Letos sem na novo registriral gumenjak,ki sem ga uvozil iz Italije.Ob registraciji ni bilo potrebno imeti zavarovanja.V kapetaniji so mi povedali ,da zavarovanje ob registraciji za njih ni potrebno.Je pa vseeno vpisal številko police zavarovanja v svoj rač.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost