Zavarovanje za gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Zavarovanje za gumenjaka
Živjo zanima me!sam imam maestrala 50f trdi podn.kako je z zavarovanjem ce je coln na hrvaskem stalno registriran?Pa se kaka je cena zavarovanj,letos imam prvic coln in sm se laik kar se tega tice!HVALA VSEM ZA ODGOVOR!!
Re: Zavarovanje za gumenjaka
Še imam SACS-a ter 40/60 Mercury motor, plačam zavarovanja 56€. Zavarovanje je sklanjeno pri nas, za hrvaške razmere pa ne vem. Je pa sigurno kakor pri nas odvisno od čolna ter motorja.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Tukaj imaš informativni izračun zavarovanja pri eni izmed hrvaških zavarovalnic.
https://webshop.crosig.hr/ipplovila/Odg ... ovila.aspx
plagiator napisal/-a:Še imam SACS-a ter 40/60 Mercury motor, plačam zavarovanja 56€. Zavarovanje je sklanjeno pri nas, za hrvaške razmere pa ne vem. Je pa sigurno kakor pri nas odvisno od čolna ter motorja.
na kateri zavarovlanici?
Do 15kW nič potem imaš na tej strani tabelo, ki je precej podobna pri vseh zavarovalnicah.
http://www.generali.hr/osiguranja/fizic ... ca-i-jahti
http://www.generali.hr/osiguranja/fizic ... ca-i-jahti
Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?
sealine napisal/-a:Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?
Nemška zastava gumenjak in tohatsu 18ks....24 eur... grawe pula
mravla74 napisal/-a:Tukaj imaš informativni izračun zavarovanja pri eni izmed hrvaških zavarovalnic.
A to dejansko lahko zavaruješ preko spleta, sprintaš in si že na morju... Recimo, da ti to precej olajša pot, parkiranje, stanje v vrstah....
Kaj pa kasko? Se običajno plovila zavarujejo kasko?
sealine napisal/-a:Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?
Obvezno (osnovno) zavarovanje NE, lahko samo kasko
Majk-L napisal/-a:sealine napisal/-a:Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?
NI RES!!
Allianz in Croatia zavarujejo vse, ker sem sam in moji kolegi zavarovali vse, obvezn+kasko+transport na nemško in slovensko registracijo
če kdo rabi kontakt na ZS
MareC napisal/-a:Majk-L napisal/-a:sealine napisal/-a:Ali je možno zavarovati na Hr. zavarovalnici, če je plovilo registrirano v Sloveniji?
NI RES!!
Allianz in Croatia zavarujejo vse, ker sem sam in moji kolegi zavarovali vse, obvezn+kasko+transport na nemško in slovensko registracijo
Hmmmm, zanimivo... ko sem jaz pred nekaj leti zavaroval plovilo na HR (kapetanija) in želel prekiniti zavarovanje, ki sem ga imel pri Adriaticu v Sloveniji, so želeli za prekinitev zavarovanja imeti potrdilo o izpisu plovila iz registra Slo.
Na kaptaniji v Izoli so mi razložili, da moram imeti osnovno zavarovanje sklenjeno v Sloveniji v kolikor želim imeti registracijo pod slovensko zastavo, za dodatna zavarovanja pa lahko kjerkoli.
Tisto leto sem imel plovilo tako zavarovano pač dvojno (HR + SLO). Možno, da se je v tem času, od vstopa Hrvaške v EU kaj spremenilo, s čimer pa nisem seznanjen, ker sem vmes naredil prepis na HR zastavo.
Majk-L napisal/-a:MareC napisal/-a:Majk-L napisal/-a:
NI RES!!
Hmmmm, zanimivo... ko sem jaz pred nekaj leti zavaroval plovilo na HR (kapetanija) in želel prekiniti zavarovanje, ki sem ga imel pri Adriaticu v Sloveniji, so želeli za prekinitev zavarovanja imeti potrdilo o izpisu plovila iz registra Slo.
Na kaptaniji v Izoli so mi razložili, da moram imeti osnovno zavarovanje sklenjeno v Sloveniji v kolikor želim imeti registracijo pod slovensko zastavo, za dodatna zavarovanja pa lahko kjerkoli.
Tisto leto sem imel plovilo tako zavarovano pač dvojno (HR + SLO). Možno, da se je v tem času, od vstopa Hrvaške v EU kaj spremenilo, s čimer pa nisem seznanjen, ker sem vmes naredil prepis na HR zastavo.
podatek, ki sem ga podal je iz 15.4.2018
Kot sem že pisal v drugih temah, je z letošnjim letom bila sprememba pri zavarovanju čolnov, vpisanih v SLO vpisnik, ki zimujejo na kopnem in so v uporabi le v poletni sezoni, saj le ti ne potrebujejo več celoletnega zavarovanja 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Letos sem na novo registriral gumenjak,ki sem ga uvozil iz Italije.Ob registraciji ni bilo potrebno imeti zavarovanja.V kapetaniji so mi povedali ,da zavarovanje ob registraciji za njih ni potrebno.Je pa vseeno vpisal številko police zavarovanja v svoj rač.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost