stajerc
Sam imam
Honwave T30 AE in sem izredno zadovoljen. Z lahkoto ga spravim na 2. vrsto sedežev v svojega hatchback Focusa. Tudi motor gre v 2. vrsto. Tako da nama s punco ostane še cel prtljažnik za ostalo prtljago.
Tukaj "vsi" takoj pišejo kot da so edini primerni čolni 7m+ plastika in ne vem še kaj vse.
Pač nimamo vsi enakih možnosti / potreb....
Sam zase vem, da bom ostal pri zložljivih gumenjakih, ker mi to za teh 14 dni dopusta na morju zadošča.
Nezložljiva plovila definitivno takoj s sabo prinesejo večje stroške, obveznosti in skrbi, hkrati pa nekatere pozitivne lastnosti.
Vsak pač da na tehtnico kaj potrebuje in se potem odloči.
Tako, da res ne razumem zakaj nekateri človeku apriori vsiljujete svoje potrebe kot edino prave.
V glavnem, prvo sezono (letos) sem imel z mojim gumenjakom Yamaho 4 (odprto na 6 KM), kar je bilo za vožnjo do sosednje zalivčka čisto OK, za daljše izlete pa je šlo prepočasi.
Tako da sem sedaj nabavil nov motor - Suzuki 9.9 (odprt na 20 KM). S temle bodo tudi daljši izleti (40 km in več) postali izvedljivi - seveda ob lepem vremenu. V vremenu v katerem pa tudi drugače ne bi šel na plažo, pa s tem čolnom ne mislim riniti na morje.
V glavnem... Mali čoln, male skrbi