Letos poleti sem se odločil za nakup gumenjaka velikosti od 4,5m do 5,5m. Po iskanju informacij na forumu, pregledovanju domačih oglasov sem prišel do ugotovitve, da je ponudba pri nas slaba oziroma so cene kar navite. Tako sem se odločil, da čoln pripeljem iz Italije, kjer je na prvi pogled ponudba zelo velika, ko pa nastaviš filtre iskanja in se omejiš na severni del Italije tam nekje do Firenc pa tudi na Subito.it ne ostane več veliko dobrih čolnov.
Med iskanjem in prebiranjem foruma sem naletel in tudi kontaktiral forumaša MareC kateri mi je s svojim znanjem in izkušnjami svatoval in pomagal tudi pri pregledu oglasov. Tako sva celotno ponudbo zreducirala na dva čolna. Eden se je nahajal v Torinu vendar ga Italjan ni hotel prodati tujcu, tako da mi je ostal samo še čoln v Porto Viru.
Na tem mestu moram res pohvaliti in se zahvaliti MareC saj se je zavzel na polno, mi posredoval vse informacije, kupoprodajne pogodbe, razložil katere dokumente moram pridobiti, v bazi pogledal motor če je vse OK in se tudi z mano odpravil v Italijo na ogled čolna.
Po pregledu čolna in Maretovi potrditvi, da je čoln OK smo z Italijanom podpisali pogodbo za čoln in motor ter drugo pogodbo za prikolico. Odpravili smo se na nek "prometni urad" kjer je Italijan odjavil prikolico iz prometa (odjava traja nekaj dni) in potem še na "upravno enoto", kjer so nam ovirili podpisa na pogodbi. Ko smo uredili vso birokracijo mi je italijan izročil vse originalne dokumete jaz pa sem njemu dal dogovorjeno aro. Z Maretom sva se tako odpeljala nazaj proti Ljubljani.
Teden po tem, ko je Italijan prejel odjavljeno prometno od prikolice pa sva se s punco odpeljala še enkrat v Italijo, plačala preostanek, zapela prikolico in se z nasmehom na ustih s čolnom odpeljala nazaj v Ljubljano.
V nadajljevanju nekaj fotk čolna SACS S490 in Marcury 40/60 in še ekrat hvala MareC za vso pomoč pri iskanju, nakupu in tudi sedaj, ko si mi na voljo za vsa moja vprašanja in težave.
Dobrodošel kakšen komentar ali vprašanje.