Čepi za izpust vode
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Čepi za izpust vode
Zanima me, če 2 čepa za izpust vode puščate odprta, ko vam čoln stoji daljše obdobje. Enkrat se mi je zgodilo, da sem imel zaprte čepe in ponoči je bil hud naliv, drugi dan sem prišel do čolna in gumenjak je bil zalit z vodo. Sedaj sem ga pustil 7 dni v morju na Hr. in me skrbi, če sem naredil prav, da sem čepe pustil odprte. Zanima me ali morska voda steka v čoln v tem primeru?Imam čoln dolžine 5,8 m.
Re: Čepi za izpust vode
Če je z odtokom vse ok morajo biti čepi ven, da deževnica odteka.
Če pa kje kaj pušča boš pa imel polnega slane vode.
Lp Miha
Lp Miha
m1ha napisal/-a:Če je z odtokom vse ok morajo biti čepi ven, da deževnica odteka.
Lp Miha
Najbrž je to odvisno od čolna do čolna, pri nekaterih gre voda ven, pri drugih gre noter.. Po moje važna tudi višina čepov v primerjavi z gladino morja..
sealine napisal/-a:m1ha napisal/-a:Če je z odtokom vse ok morajo biti čepi ven, da deževnica odteka.
Lp Miha
Najbrž je to odvisno od čolna do čolna, pri nekaterih gre voda ven, pri drugih gre noter.. Po moje važna tudi višina čepov v primerjavi z gladino morja..
Če so čepi za izpust deževnice in je vse ok ne more pridet morje v čoln, ker so nad nivojem morja. Če je pa čep za izpraznit kalužo ko je čoln na suhem mora bit pa obvezno noter.
Lp Miha
m1ha napisal/-a:sealine napisal/-a:m1ha napisal/-a:Če je z odtokom vse ok morajo biti čepi ven, da deževnica odteka.
Lp Miha
Če so čepi za izpust deževnice in je vse ok ne more pridet morje v čoln, ker so nad nivojem morja. Če je pa čep za izpraznit kalužo ko je čoln na suhem mora bit pa obvezno noter.
Lp Miha
To razumem, je pa od čolna do čolna odvisno po moje, imel sem marinar s550 in če sem bil sam na čolnu gor in čepa odprta se je voda začela kaj hitor nabirati. Jutri grem na čoln in bomo videli kako je v praksi, verjamem, da ne bo dosti vode v čolnu.
Gumenjak je lahko poln vode in se ne potopi...lastne izkušnje, zato nič skrbet, čepke noter in to je to... 
franc5e napisal/-a:Gumenjak je lahko poln vode in se ne potopi...lastne izkušnje, zato nič skrbet, čepke noter in to je to...
Potopi se ne, ti pa zalije akumulator, instalacijo, rezervar če je v dnu...
Lp Miha
m1ha napisal/-a:franc5e napisal/-a:Gumenjak je lahko poln vode in se ne potopi...lastne izkušnje, zato nič skrbet, čepke noter in to je to...
Potopi se ne, ti pa zalije akumulator, instalacijo, rezervar če je v dnu...
Lp Miha
Maš prav, samo tega jaz nisem imel gor...
Voda bo ob odprtih čepih vedno v vaservago zunaj - notri
zdaj če je prav so zunanje luknje nad vodno linijo notranje pa še par cm višje od zunanjih tako da morska voda ne more v čoln. če imaš tako si lahko stalno brez čepov. Kar se natoči v čoln od mokrih kopalk uporabnikov
in deževnice gre vse po logiki vaservage
ven
Če imaš luknje za odtok niže od vodne linije potem boš brez čepov vedno imel malo morske vode v čolnu zdaj koliko pač spet vaservaga princip
kar se bo ob deževju natočilo noter bo odteklo ven. Če pa boš dal čepe pa deževnica ne bo odtekala ven ko je bo dovolj natočeno vemo kaj sledi ...
Tako da če nimaš cerade je sigurno bolj ziher brez čepov
zdaj če je prav so zunanje luknje nad vodno linijo notranje pa še par cm višje od zunanjih tako da morska voda ne more v čoln. če imaš tako si lahko stalno brez čepov. Kar se natoči v čoln od mokrih kopalk uporabnikov
Če imaš luknje za odtok niže od vodne linije potem boš brez čepov vedno imel malo morske vode v čolnu zdaj koliko pač spet vaservaga princip
novinec1 napisal/-a:Voda bo ob odprtih čepih vedno v vaservago zunaj - notri
zdaj če je prav so zunanje luknje nad vodno linijo notranje pa še par cm višje od zunanjih tako da morska voda ne more v čoln. če imaš tako si lahko stalno brez čepov. Kar se natoči v čoln od mokrih kopalk uporabnikovin deževnice gre vse po logiki vaservage
ven
Če imaš luknje za odtok niže od vodne linije potem boš brez čepov vedno imel malo morske vode v čolnu zdaj koliko pač spet vaservaga principkar se bo ob deževju natočilo noter bo odteklo ven. Če pa boš dal čepe pa deževnica ne bo odtekala ven ko je bo dovolj natočeno vemo kaj sledi ...
Hvala za super razlago!Točno to me je zanimalo in odgovoril si mi na vprašanje
tudi sam prakticiram v primerih ko so napovedane res obilne padavine, da odprem čep... posledica, v čolnu kontroliranih 2 cm vode in to je vse.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta