Pozdravljeni,
sicer imam Istranko z motorjem Tohatsu5, ki služi namenu, je pa precej počasna (do 5 vozlov), zato bi rad nekaj hitrejšega in takega kar lahko pospravim v hišo. Poleg tega dostopa do hiše z avtom nimam, kar še malce oža izbor. Čoln je mišljen za trgovino (cca 4 km) ali kopanje malo dlje ob obali otoka.
V oko mi je padel spodnji čoln in me zanima vaše mnenje. Prav tako sem opazil, da je že flikan in me zanima kaj to pomeni.
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 04800.-EUR
Vsako mnenje šteje.
Mnenje o rabljenem čolnu
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Mnenje o rabljenem čolnu
Meni deluje zadeva lepo vzdrževana in skoraj kot nova, vsaj po fotkah. Glede flike, očitno je kam zahaklal, ni konec sveta, če je bilo pravilno lepljeno.
Poglej dno, včasih se najdejo mojstri, ki čoln redno parkirajonna plažo in se tam na šudru in kamenju čoln cel dan gunca. Takega sam ne bi rad imel.
Je pa to čoln z mehkim.dnom in to mu prinaša vsem.znane plovne lastnosti, ki jih na valovitem morju načeloma ni za prehvalit.
Ta ti čolnov sicer vecina ljudi po letu ali dveh menja, ker vidi prednosti plastičnega dna, taka velikost pa itak nima prednosti zaradi zlaganja, ker ga itak imaš na prikolici.
Glede na letnik in ohranjenost, kolikor je videt, tudi cena zgleda ok.
Poglej dno, včasih se najdejo mojstri, ki čoln redno parkirajonna plažo in se tam na šudru in kamenju čoln cel dan gunca. Takega sam ne bi rad imel.
Je pa to čoln z mehkim.dnom in to mu prinaša vsem.znane plovne lastnosti, ki jih na valovitem morju načeloma ni za prehvalit.
Ta ti čolnov sicer vecina ljudi po letu ali dveh menja, ker vidi prednosti plastičnega dna, taka velikost pa itak nima prednosti zaradi zlaganja, ker ga itak imaš na prikolici.
Glede na letnik in ohranjenost, kolikor je videt, tudi cena zgleda ok.
Hvala za mnenje, ni v planu, da bi kaj kmalu menjal. Vsaj enkrat, morda dvakrat si bom sposodil kaj večjega. 14 dni je pa malo, no morda v penziji.
Saj to glede menjave čolna je bilo mišljeno, da se pač relativno novi in malo rabljeni prodajajo. Če spadaš v tisto skupino ljudi, ki jim ta tip colna paše, glej take, ni nič narobe z njimi, samo da veš, da nimajo takih plovnih lastnosti, kot podobni s plastičnim dnom. Kar sem sam gledal take čolne med plovbo, lahko rečem, da jim kak močnejši maestral zna delati težave, kaka priobalna plovba, sploh v zavetju otokov ali zalivov je pa za te čolne kot naročena. So pa tudi lahki in je z njimi rokovanje dosti preprosto. Ta na linku ima celo dodatna kolesa za spust brez prikolice, kar je še dodaten plus.
Pred nakupom vseeno svetujem, da si ogledaš vsaj par podobnih čolnov, če ne drugega, da si ustvariš neko sliko ponudbe, cen, ohranjenosti itd.
Pred nakupom vseeno svetujem, da si ogledaš vsaj par podobnih čolnov, če ne drugega, da si ustvariš neko sliko ponudbe, cen, ohranjenosti itd.
Hvala ponovno, prevetrim ponudbo, si ogledam nekaj iz ožjega izbora in upam, da nabavim v oktobru.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov