Podaljšanje DP, tehnični pregled itd...

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
J.S.Archer
Višji vodnik

Podaljšanje DP, tehnični pregled itd...

OdgovorNapisal/-a J.S.Archer » Če Jun 17, 2021 11:15

Pozdravljenj bom na kratkomdelil svojo frustracijo z tem postopkom, ki ga moramo dati skozi lastniki plovil vsake 5 let.
Preden mi je poteklo DP sredi meseca maja sem se zanimal za pregled čolna pri koncesijonarjih znotraj države. Vsi termini razprodani-polni...
Po klicu na upravo ha pomorstvo mi svetujejo naj opravim pregled čolna tam kjer je registriran v Piranu torej...

Pa tko moram še navršti tale moj čoln je kupljen predvsem za uporabo na celinskih vodah, morje me ne veseli... Na dopustu na jezerih itd... Zaradi omejevanja motorjev z notranjim izgorevanjem sem si nabavil tudi el.motor za potešitev apetitov eko teroristov.
V kleti počiva benzinski outbord, ki dvomim, da ga bom uporabljal...
Za sam pregled sem čoln očistil, pregledal ter spakiral v avto, da bi za odpeljal v Piran na pregled odgovorni osebi.
Na internetu kličem telefonske številke za Piransko ispostavo pa nobena številka ne odgovarja. Kličem upravo za pomorstvo, prevezavo na Piransko izpostavo... Nič....
Ma po domače to je za popizdit...a sam kafetkaji v času uradnih ur, koji kurac mi davkoplačevalci plačujemo, da ti pofukani birokrati drkajo kurac v času delovnih ur...

V Kopru sem imel zelo pozitivno iskušnjo, ko sem imel birokratske opravke... A tile v Piranu... Pa še razmišljam za ta jeben pregled se moram peljati več kot 200 kilometrov, mu tam čoln napihnati, pokazat opremo, motor... Da se model mal okol sprehodi... Mah...
Uporabniški avatar
J.S.Archer
Višji vodnik

Re: Podaljšanje DP, tehnični pregled itd...

OdgovorNapisal/-a J.S.Archer » Če Jun 17, 2021 11:25

Končno dobil termin ...

Jezus Crist....
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jun 17, 2021 11:31

Pomoje si se malo narobe lotil stvari...

Na tem forumu vsako leto kdo objavi termine pregledov po državi. Recimo za LJ vem da je bil objavljen pregled pri Luxury Marine, so pa seveda tudi drugod... Tehnični pregled se na tak način pač najlažje opravi. Vse ostale poti so daljše in težje.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Jun 17, 2021 12:07

in zakaj nisi prej vprasal?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 17, 2021 13:48

Ni fora, da mora državljan za uslugo javne uprave brskat po forumih in iskat neke nasvete mimo uradnih informacij.
Take stvari morajo v današnjem času funkcionirat, tako kot tehnični pregled in registracija avtomobila.
In človek je spraševal na upravo za pomorstvo, pa so mu suhoparno odgovorili "odpelji tja, kjer imaš registrirano", kljub temu da so vedeli, da obstaja nekaj pooblaščencev, ki to izvajajo po državi.
Skratka, "ne nam težit, pejdi drugam". Stara šola :roll:
Sem kar alergičen na take uradnike, ki jih je na srečo vse manj. V bistvu še največ na upravi za pomorstvo, kjer so še vedno prisotni nekateri šerifi, ki jim nihče nič ne more.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Pe Jun 18, 2021 10:10

imas prav sam sem odnesel dokumente gospodu državnemu uradniku ki je sedel v lepi novi zgradbi in prazni pisarni čakal sem pred pisarno ko se je slisalo da po tel ureja privat stvari,ker nisem bil prej najavljen sem moral pustiti dokumente in priti drugi dan spet pred prazno pisarno ko sem vljudno čakal na hodniku je sledilo osorno zakaj ne stopite naprej,ok imajo 1+ in to je zastonj parkiranje,
damo
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a damo » Pe Jun 18, 2021 11:49

Obstaja tudi firma, ki ti naredi pregled na domu. Morda malo več košta (ampak če sešteješ vse srtroške, je ceneje), nimaš pa nobenega jebanja, vožnje, tratenja dopusta itd...

Po prejemu zapisnika o pregledu sem vse papirje poslal v Piran in čez 2 dni dobil podaljšane papirje.
entrenous71
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a entrenous71 » Po Jun 21, 2021 09:48

damo napisal/-a:Obstaja tudi firma, ki ti naredi pregled na domu..

Katera je ta firma? (Lahko tudi na pm)
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Jun 21, 2021 12:23

entrenous71 napisal/-a:
damo napisal/-a:Obstaja tudi firma, ki ti naredi pregled na domu..

Katera je ta firma? (Lahko tudi na pm)

pri luxury marine
www.luxurymarine.si
damo
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a damo » Po Jun 21, 2021 15:21

Bureau Veritas ( BVQI )

Ce rabi kdo kontakt, na ZS.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Če Jun 24, 2021 10:59

Saj vem, da se ponavljam....

Rešitev:

Slika
Hvala na razumevanju
jedujedu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a jedujedu » Če Jun 24, 2021 15:17

Da si malo izposodim temo ...

5. junija sem bil v LJ na pregledu za registracijo. Vse štimalo, v roku 14 dni bi moral prejeti po pošti vpisni list. Fino.
Zdaj je 3 tedne mimo in nič od nič. Malo zatežim izvajalcu v ponedeljek, pravijo da bo ta teden. Žal do danes nič, bojda imajo na kapitaniji tako gužvo.

Problem je samo ta, ker gremo v nedeljo na HR, pa mi je malo bedno, da ga imam zaradi tega na suhem. Stric sicer pravi, da če imam zavarovanje urejeno (kar seveda imam), da bo šlo. Samo hrvati mi najbrž ne bodo dali tiste dovolilnice brez vpisnega lista? Kakšna ideja kako uredit, da se vseeno lahko vozim in da ne bankrotiram, če me ustavijo modri angeli?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jun 24, 2021 15:26

Brez vpisnega lista lahko v najboljšem primeru en nasmeh pričakuješ.
Xilinx Vivado HLx trainee

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost