Najem gumenjaka na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Najem gumenjaka na Hrvaškem
Pozdravljeni!
Zanimajo me ponudniki gumenjakov za najem na področju S Dalmacije (Pag-Šibenik), predvsem me zanimajo manjši in s tem cenejši gumenjaki (do 50 KM, do 5m).
Našel sem nekaj ponudbe v SLO, vendar gumenjaka ne bi rad vozil na prikolici, prav tako pa ne bi bil rad vezan na čas vrnitve v SLO (na HRV pa lahko čoln oddam in nadaljujem dopust).
Zanimivo se mi zdi, da ni ponudbe (vsaj jaz je na internetu nisem našel) "manjših" gumenjakov s trdim dnom in volanom po nekih normalnih cenah (cca. 500€/teden). Če je nabavna cena takšnega čolna cca. 10000€ se investicija ponudniku hitro povrne, hkrati pa bi bili konkurenčni tudi nakupu gumenjaka, saj je najudobnejše prevzeti in oddati čoln na vodi v kraju dopustovanja (oz. bližini).
Zanimajo me ponudniki gumenjakov za najem na področju S Dalmacije (Pag-Šibenik), predvsem me zanimajo manjši in s tem cenejši gumenjaki (do 50 KM, do 5m).
Našel sem nekaj ponudbe v SLO, vendar gumenjaka ne bi rad vozil na prikolici, prav tako pa ne bi bil rad vezan na čas vrnitve v SLO (na HRV pa lahko čoln oddam in nadaljujem dopust).
Zanimivo se mi zdi, da ni ponudbe (vsaj jaz je na internetu nisem našel) "manjših" gumenjakov s trdim dnom in volanom po nekih normalnih cenah (cca. 500€/teden). Če je nabavna cena takšnega čolna cca. 10000€ se investicija ponudniku hitro povrne, hkrati pa bi bili konkurenčni tudi nakupu gumenjaka, saj je najudobnejše prevzeti in oddati čoln na vodi v kraju dopustovanja (oz. bližini).
No ker bo kmalu novo leto in nato še hitreje poletje me zanima, če kdo pozna kakšnega zasebnika ali firmo, ki renta gumenjake po pametni ceni. (nekje do 5m in cca 50KM)
Gledam mal po googlo in se pojavljajo sam ene 3 firme. Je pa noro, kako cena poskoči med sezono 330€ na 590€ naprimer....
lep pozdrav!
Gledam mal po googlo in se pojavljajo sam ene 3 firme. Je pa noro, kako cena poskoči med sezono 330€ na 590€ naprimer....
lep pozdrav!
-
koki koruza
- Poročnik fregate
Takšne gumice so bile letos na Rabu po cca 150€/dan, rentajo jih pa v kampu, kjer izposojajo tudi banjce s 5 KM motorji. Verjetno bi dali za daljši najem še kaj popusta, ker pretiranega povpraševanja ni bilo. Po mojem jih lahko dobiš v vsakem malo večjem kraju na Jadranu, je pa na žalost tudi cena temu primerna.
Adrian, če bi moj post podrobno prebral bi opazil naslednje:
In za cca. 10.000€ se dobijo "manjši" gumenjaki s trdim dnom in volanom (seveda pa ne ravno 5m in 50KM)
Iz mornarja:
SOL-Marine RIB 420 + TOHATSU 30 (novo) 6.375€
Marinar S400 + Yamaha 30 (2009) 10.600€
Brig FALCON RIDER 450 L + honda 50Km (novo) 11.900€
incenejši gumenjaki (do 50 KM, do 5m)
"manjših" gumenjakov s trdim dnom in volanom po nekih normalnih cenah (cca. 500€/teden). Če je nabavna cena takšnega čolna cca. 10000€
In za cca. 10.000€ se dobijo "manjši" gumenjaki s trdim dnom in volanom (seveda pa ne ravno 5m in 50KM)
Iz mornarja:
SOL-Marine RIB 420 + TOHATSU 30 (novo) 6.375€
Marinar S400 + Yamaha 30 (2009) 10.600€
Brig FALCON RIDER 450 L + honda 50Km (novo) 11.900€
Kolikor sem v letu 2009 spremljal oddaje plovil v najem se ne spominjam, da bi kdaj zasledil, da bi kdo oddajal v najem plovilo izpod 5m, razen če ne gre za klasičen čoln in motor 4 KS, ki ga dobiš že skoraj na vsaki plaži.
Seveda pa pri ceni najema ne smeš računati samo, koliko plovilo stane in v kakšnem času je izplačano. Tukaj velja nekoliko drugačna matematika. Nekdo, ki se ukvarja z oddajanjem čolna v najem, si mora v določenem času povrniti investicijo v nakup čolna, potem mora to plovilo kupiti novo plovilo (v mislih imam enostavno ali pa razširjeno reprodukcijo v ekonomskem smislu), nekaj mora lastnik tudi zaslužiti, plačati dajatve,... Seveda pa so potem tukaj še stalni stroški, kot so kasko in obvezno zavarovanje, vzdrževanje čolna, servisi in popravila motorja, registracija, plovno dovoljenje, privezi preko celega leta... pa še kaj bi se našlo. Ko zadevo pogledaš s te plati, ti je jasno zakaj malo resnejšega plovila dimenzij in jakosti, ki si si ga zamislil skoraj ne moreš dobiti.
Seveda pa pri ceni najema ne smeš računati samo, koliko plovilo stane in v kakšnem času je izplačano. Tukaj velja nekoliko drugačna matematika. Nekdo, ki se ukvarja z oddajanjem čolna v najem, si mora v določenem času povrniti investicijo v nakup čolna, potem mora to plovilo kupiti novo plovilo (v mislih imam enostavno ali pa razširjeno reprodukcijo v ekonomskem smislu), nekaj mora lastnik tudi zaslužiti, plačati dajatve,... Seveda pa so potem tukaj še stalni stroški, kot so kasko in obvezno zavarovanje, vzdrževanje čolna, servisi in popravila motorja, registracija, plovno dovoljenje, privezi preko celega leta... pa še kaj bi se našlo. Ko zadevo pogledaš s te plati, ti je jasno zakaj malo resnejšega plovila dimenzij in jakosti, ki si si ga zamislil skoraj ne moreš dobiti.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Poglej tukaj
Lahko pogledas, malo na http://najemi.net/ mas nekaj ponudbe tudi za hrvasko 
Re: Najem gumenjaka na Hrvaškem
Obujam staro temo. Je kdo letos najel gumenjaka na Hrvaškem, koliko ste kaj plačali in za kakšnega gumenjaka? Tudi za kak kontakt za ugoden najem se priporočam.
Gumenjak 5,3m, Yamaha 100. Krk, Crikvenica, Selce. 120-150€/dan. Tel. št: 0955104469
drgač pa njuskalo.hr in vpiši rent a boat
https://www.happycharter.com/en/boat/ma ... 100-224657
akraka napisal/-a:Gumenjak 5,3m, Yamaha 100. Krk, Crikvenica, Selce. 120-150€/dan. Tel. št: 0955104469
Pasara istrijanka, honda 8km 4T, mesto Pašman, 70 eur in 100 rezervacije (če kaj ušpičimo), lahko smo se vozili samo od pašmana pa do Biograda, ko smo rekli da bi šli na drugo stran je človek skoraj ponorel, tako da smo bili pač v bližini. Pokvaril so se nam sajle, tako da ni več šlo naprej in nazaj, vendar človek na koncu ni nič kompliciral, samo zahvalil se je da smo mu povedali (je verjetno vedel že)
lp
se opravičujem ker istrijanka ni gumenjak, sem navedel samo izkušnjo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta