Čigavih 5 konjev?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Čigavih 5 konjev?
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu. Za začetek moram priznati da vas je zanimivo in poučno prebirati.
Po nekaj letih razmišljanja smo se odločili, da kupimo svoje prve 3 metre gumenjaka (honwave T30AE2). Nekaj dileme pa je pri motorju, saj ni bistvenih razlik. Cene so primerljive, je pa razlika v prostornini motorja.
V igri so ostali:
TOHATSU MFS 5 S (123 ccm, 25 kg)
YAMAHA 5 (139 ccm, 27 kg)
HONDA BF 5 (127 ccm, 27 kg)
Čoln bomo uporabljali za "sprehode" v sosednje zalive.
Hvala lepa za kakršno koli mnenje ali nasvet.
LP Boris
Sem nov na forumu. Za začetek moram priznati da vas je zanimivo in poučno prebirati.
Po nekaj letih razmišljanja smo se odločili, da kupimo svoje prve 3 metre gumenjaka (honwave T30AE2). Nekaj dileme pa je pri motorju, saj ni bistvenih razlik. Cene so primerljive, je pa razlika v prostornini motorja.
V igri so ostali:
TOHATSU MFS 5 S (123 ccm, 25 kg)
YAMAHA 5 (139 ccm, 27 kg)
HONDA BF 5 (127 ccm, 27 kg)
Čoln bomo uporabljali za "sprehode" v sosednje zalive.
Hvala lepa za kakršno koli mnenje ali nasvet.
LP Boris
Nazadnje spremenil neznan, dne To Jan 26, 2010 20:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozdravljen neznan!
Čeprav sam kakšnih posebnih izkušenj z omenjenimi motorji nimam, bi sam vseeno gledal v okviru nakupa paketa (in s tem morda še kakšnim % prihranka). Kolikor spremljam drugače, pa je Yamaha5 nekako najnovejši model (vsaj po zunanjem izgledu), Tohatsu najbrž najcenejši, Honda pa najbrž nekoliko dražji.
Morda ni zanemarljiv tudi pogled na možen vgrajen rezervoar in s tem nekaj več prostora v čolnu.
Čeprav sam kakšnih posebnih izkušenj z omenjenimi motorji nimam, bi sam vseeno gledal v okviru nakupa paketa (in s tem morda še kakšnim % prihranka). Kolikor spremljam drugače, pa je Yamaha5 nekako najnovejši model (vsaj po zunanjem izgledu), Tohatsu najbrž najcenejši, Honda pa najbrž nekoliko dražji.
Morda ni zanemarljiv tudi pogled na možen vgrajen rezervoar in s tem nekaj več prostora v čolnu.
pushmycar napisal/-a:Yamaha 5, 4 takte? ta je res nov, prej so imeli le 4konje. Hondo sem imel na svojih prvih treh metrih in je bila v redu, le hrvaški bencin jo je enkrat zamašil. Moj nasvet: kupi nekaj poceni dvotaktnega, ki ga lahko hitro (na servisu) nadgradiš v 6 ali več konjev. Saj bo čez tri leta prekratek...
V mojem primeru je bilo že čez eno leto 5KM premalo.
Aja pa 3m dolžine tudi.
seznam delov je tu: http://www.tohatsu-nissan-parts.com/Par ... 6-4%29.pdf
5 in 6 imata isti propeler, pri 4 pa je drugačen propeler tako, da se pomoje tam predelava iz 4 na 6 ne izplača.
pri 5 in 6 je pa očitno različnen samo vplinjač in še tam se da verjetno zamenjati samo šobo....
5 in 6 imata isti propeler, pri 4 pa je drugačen propeler tako, da se pomoje tam predelava iz 4 na 6 ne izplača.
pri 5 in 6 je pa očitno različnen samo vplinjač in še tam se da verjetno zamenjati samo šobo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti