Vnaprej se opravičujem za novo temo o nakupu gumenjaka, vendar imam par vprašanj in upam, da mi boste lahko pomagali. Pri tem bi povedal, da nimam popolnoma nobenih iskušenj na to temo razen prebiranja forumov in ostalega materiala na internetu.
Iščem gumenjak, ki bi ga uporabljal isključno za ribolov na morju. Hodim večinoma sam, za en dan, zato potrebujem nekaj, kar je enostavno za sestavit in spravit v morje ter nazaj v avto, kolikor sem prebral mislim, da to nebi smel biti problem pri večini gumenjakov do 3m. Me pa zanima če je kakšna bistvena razlika v tem pogledu med lesenim, aluminijastim dnom, ali obstaja kakšen model, ki je posebej enostaven...
Drugo vprašanje je klasika, kaj kupiti. Po prebiranju tega in Hrvaških forumov, pregledu različnih internetnih oglasnikov mi ni več nič jasno. 20 let star maestral 300e in dlje, nov parsun 360e, vse kar ni Kitajska znamka pa od 500e naprej.
Po forumih sodeč, Parsun in podobna Kitajska roba raspade v eni sezoni, podobno pravijo glede Yamahinih preden jih je začel izdelovat Zodiac, prav tako za veliko drugih firm. Ni mi jasno, kako lahko 20let stari maestrali brez problema furajo naprej, vse kar je novega pa ti lahko raspade pod ritjo, v čem je fora?
Sprva sem imel v mislih novejši čoln in novejši motor v rangu do 900e, sedaj pa imam nekako občutek, da bi ravno tako dobro prišel skozi, če bi kupil maestrala z tomosom za 400...
Sprva sem imel v mislih nekaj takšnega;
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=92969
http://www.parsun.si/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=22&lang=sl
Kar bi prišlo skupaj okoli 810e, ampak me je minilo, ker je škoda finega motorja, če bi ga moral tavhat, ko bi gumenjak raspadel
Po drugi strani bi lahko kupil dražji gumenjak in tomosa, in bi vrjetno veslal kar mi prav tako ne diši, yamaha motor in kolikor toliko spodoben gumenjak pa staneta toliko, da bi se sicer vozil ampak bi se mi milo rečeno zdelo bedasto vsakič ko bi se usedel vanj.
Kaj torej storiti, kupiti maestral/tomos kombo in upati na najboljše, kupiti cenenega gumenjaka z novejšim motorjem, kupiti boljši gumenjak z tomosom ali boljši gumenjak z yamaho ?!
Vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet.