Nakup gumenjaka za ribolov

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

kasljc
Naddesetnik

Nakup gumenjaka za ribolov

OdgovorNapisal/-a kasljc » Če Okt 28, 2010 17:32

Lep pozdrav.

Vnaprej se opravičujem za novo temo o nakupu gumenjaka, vendar imam par vprašanj in upam, da mi boste lahko pomagali. Pri tem bi povedal, da nimam popolnoma nobenih iskušenj na to temo razen prebiranja forumov in ostalega materiala na internetu.

Iščem gumenjak, ki bi ga uporabljal isključno za ribolov na morju. Hodim večinoma sam, za en dan, zato potrebujem nekaj, kar je enostavno za sestavit in spravit v morje ter nazaj v avto, kolikor sem prebral mislim, da to nebi smel biti problem pri večini gumenjakov do 3m. Me pa zanima če je kakšna bistvena razlika v tem pogledu med lesenim, aluminijastim dnom, ali obstaja kakšen model, ki je posebej enostaven...

Drugo vprašanje je klasika, kaj kupiti. Po prebiranju tega in Hrvaških forumov, pregledu različnih internetnih oglasnikov mi ni več nič jasno. 20 let star maestral 300e in dlje, nov parsun 360e, vse kar ni Kitajska znamka pa od 500e naprej.

Po forumih sodeč, Parsun in podobna Kitajska roba raspade v eni sezoni, podobno pravijo glede Yamahinih preden jih je začel izdelovat Zodiac, prav tako za veliko drugih firm. Ni mi jasno, kako lahko 20let stari maestrali brez problema furajo naprej, vse kar je novega pa ti lahko raspade pod ritjo, v čem je fora?

Sprva sem imel v mislih novejši čoln in novejši motor v rangu do 900e, sedaj pa imam nekako občutek, da bi ravno tako dobro prišel skozi, če bi kupil maestrala z tomosom za 400...

Sprva sem imel v mislih nekaj takšnega;

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=92969
http://www.parsun.si/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=22&lang=sl

Kar bi prišlo skupaj okoli 810e, ampak me je minilo, ker je škoda finega motorja, če bi ga moral tavhat, ko bi gumenjak raspadel :(.

Po drugi strani bi lahko kupil dražji gumenjak in tomosa, in bi vrjetno veslal kar mi prav tako ne diši, yamaha motor in kolikor toliko spodoben gumenjak pa staneta toliko, da bi se sicer vozil ampak bi se mi milo rečeno zdelo bedasto vsakič ko bi se usedel vanj.

Kaj torej storiti, kupiti maestral/tomos kombo in upati na najboljše, kupiti cenenega gumenjaka z novejšim motorjem, kupiti boljši gumenjak z tomosom ali boljši gumenjak z yamaho ?!

Vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Če Okt 28, 2010 17:46

jaz imam kitajca iz hypalona pet let pa še ni razpadel :? :shock:
kasljc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a kasljc » Če Okt 28, 2010 19:47

Vrjamem, ampak dvomim, da so Parsun iz hypalona. Pa tudi tvoj vrjetno ni koštal 300e ali pač ? Kolikor gledam je vse, kar je iz hypalona kar precej dražje.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Pe Okt 29, 2010 07:18

jah je res cena ni bila 300 evrčkov ampak nekaj čez 1000.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Okt 29, 2010 12:21

Moje mnenje je, da raje kupi preverjeno robo in malce starejšo, kot pa novo in nepreverjeno.
Motor raje kaj drugega kot tomos, je vseeno bolj zanesljivo, čeprav se vse lahko pokvari. Glede podna pa raje aluminj, je lažji in ni potrebe po vzdrževanju, plovne lastnosti pri teh zadevah pa se ne razlikujejo preveč.
Guma je guma, zaenkrat.
špilja
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a špilja » Ne Okt 31, 2010 11:28

Na tem naslovu najdeš gumenjaka, ki je sicer malo drsžji od tvojega (je iz hypalona) ampak se da še kaj spustit. Čoln je brezhiben. 041 794 798
http://www.bolha.com/gumenjaki-do-5m/ma ... 1272435553
kasljc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a kasljc » Po Nov 01, 2010 18:45

Čoln zgleda zelo v redu in sem hvaležen za ponudbo, a je žal izven mojega cenovnega razreda, pa tudi tako motor kot čoln sta prevelika za to, kar imam v mislih.

Vam pa želim veliko sreče pri prodaji.
Mat13
Poročnik bojne ladje
Kraj: dravskla dolina

OdgovorNapisal/-a Mat13 » To Nov 02, 2010 08:58

Poglej pod ZS, imaš ponudbo od mene.
kak je luštno če je fajn

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti