spet nakup gumenjaka-pomoč

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

spet nakup gumenjaka-pomoč

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Po Jan 31, 2011 22:43

Pozdravljeni!
Kupujemo gumenjak dolžine od 3,6 do recimo 4,2 m z zložljivim (po možnosti alu) dnom (da ga lahko spravim v počitniško prikolico) in motorizacijo 15KM. Seveda ne prestarega in za ceno do 2000€.
Če kdo kupuje kaj večjega in prodaja starega se priporočamo.
Mornar.net znam že na pamet zato sprašujem preko foruma.

Danes sem bil na ogledu čolna brig baltic 3,8 m in mi je zadeva kar všeč, pride pa nov 1600€. Če ima kdo morda kakšen motor 15KM ali kaj podobnega za normalno ceno naj prosim sporoči, ker smo že predolgo na suhem in je skrajni čas da zopet občutimo valove.

Imam pa eno vprašanje in sicer ali mislite, da je 15KM dovolj za to dolžino čolna, če predpostavimo, da se bomo večinoma vozili 2 odrasla, otrok (4leta) in kuža.

hvala za pomoč
lp
Matjaž
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jan 31, 2011 22:52

Pozdravljen!

Sam sem imel maestrala 40 (4.2m) težkega krepko preko 100kg (brez motorja, z volanom) in gor T18. Je šlo. 30 km/h če so bile zvezde na nebu v pravi legi. Glisiralo je, mojih skoraj 100 kg in žena sma se vozla kr vredu. Sam sem na žalost (srečo) že prodal... Pomoje so današnje 15-ke hujše od T18 tako da pri takem čolnu bi bilo dovolj da zglisira pri omenjeni obremenitvi.
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » To Feb 01, 2011 07:06

mislm da ti bo kakšen konjček zmanku, da bi se udobno plu
ne se đalabajat
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Feb 01, 2011 07:08

Na gumenjak daj gor najmočnejši motor, ki ga dovoljuje proizvajalec in ne boš zgrešil.Vse kar bo manj zna biti bolj tako-tako.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Feb 01, 2011 07:29

Čoln 3,6m motor 15KM in trije gor leti ko vrag.
Guma je guma, zaenkrat.
Majk-L
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Majk-L » To Feb 01, 2011 08:54

Ljudje, ne vem zakaj bi rabil po zraku letet z majhnim otrokom in kužkom.

Jaz sem testiral čoln Yam380 z Yamaho 20 KM s tremi odraslimi (80+) in je letel uhuhu...

Si ne predstavljam take brzine z dvema majhnima otrokoma, da se prestrašita še predno bi dobro začeli pluti naokoli.

Zaradi tega sem se tudi sam odločil za nakup Suzumar390 AL (3,80 m) + Suzuki 15 KM in mislim, da bo taka kombinacija za raziskovanje zalivčkov za našo družinico čisto OK.

Ko otroci zrastejo in bo volja po smučanju, tubi ipd... bo pa itaq potrebno kupit kaj boljšega, ker je tudi 3,80 + 20KM za take zadeve malo premalo.

LP,m.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Feb 01, 2011 09:48

Pes nima na takem čolnu kaj iskat
Maloi otrok pa tudi ne bo non stop gor , včas bi pa ata rad valda kakšno malo bolj letečo vožnjo, na 3,6m bo 15 ok na 4,2m pa pod 25 ne išči.Unih 50kg motorja boš pa na nesel do prikolice.
LP, G
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Feb 01, 2011 12:17

Pes nima na takem čolnu kaj iskat

Psi v večini obožujejo čolne, zelo je zabavno če so zraven. Je pa res da dirkanja ne marajo. Ko pa malih otročičev ne bo gor, pa bo ati moral skrbet da jih ne speče sonce in z mamico se ukvarjat. Saj vemo kako gredo te reči...

Tudi lahek čoln 4.2 z novodobno 15ko bo lepo šel. Bolje sicer 20 ali 25 oz. do max čolna ampak glisiralo bo. Brez dedkov in babic seveda.
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » To Feb 01, 2011 14:17

Moj nasvet je da glej malo tudi kvaliteto. Sem se prepričal v živo, Honwave 4m ter moj Lodestar4,3m, oba z motorjem 25. Lodestar sicer tehta 60kg več, ampak z razlogom. Moj drugi favorit je bil Quicksilver HD.
Motor pa vsaj 20. Oziroma max, kar data dva cilindra (če boš nosil)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Feb 01, 2011 14:31

Majk-L napisal/-a:Ljudje, ne vem zakaj bi rabil po zraku letet z majhnim otrokom in kužkom.

Jaz sem testiral čoln Yam380 z Yamaho 20 KM s tremi odraslimi (80+) in je letel uhuhu...

Si ne predstavljam take brzine z dvema majhnima otrokoma, da se prestrašita še predno bi dobro začeli pluti naokoli.

Zaradi tega sem se tudi sam odločil za nakup Suzumar390 AL (3,80 m) + Suzuki 15 KM in mislim, da bo taka kombinacija za raziskovanje zalivčkov za našo družinico čisto OK.

Ko otroci zrastejo in bo volja po smučanju, tubi ipd... bo pa itaq potrebno kupit kaj boljšega, ker je tudi 3,80 + 20KM za take zadeve malo premalo.

LP,m.

Moj komentar je bil v smislu, da je 15KM za tak čoln zadosti, kar je bilo Matjaževo bistveno vprašanje. Pa če si vsaj malo pri pameti, dirkaš takrat, ko si sam ali ko je na čolnu prava posadka. Drugače pa je dobro, da ima motor malo rezerve.
Guma je guma, zaenkrat.
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » To Feb 01, 2011 14:38

Pa saj tudi z 25ko ne boš glih dirkal. Ampak punca ne bo imela vedno 4 leta... In apetiti se povečajo. Če pa 15 konjev, je o.k. ali pa eden od tastarih Tohatsu 18. Ne vem kako je z kvaliteto sicer. Ali pa dobrega dvotakta, če dobiš, pa je par kil manj.
damjanr
Kapitan
Kraj: mb

OdgovorNapisal/-a damjanr » To Feb 01, 2011 14:42

Ej prijatelj moj izgubljeni, kje kaj hodiš?
Jaz ti svetujem, da prikolico zimuješ kar pri Nevenu, čoln pa kupiš malo večji, na svoji prikolici. Saj vem, vsak ma svoje želje, ampak ti povem, ko je na mojem gumenjaku - saj veš katerem - mojo enkrat vredu narukalo, pa napljuskalo, ni več niti pomislila, da izplujeva skupaj, če vsaj za tri dni naprej ni bla prognoza o.k.
Za vez pa v Premanturi tudi ne rabiš skrbet, ti dam na razpolago mojega, lahko pa imava oba gor čolne zvezane, pa ne bo panike.
l.p. Damjan
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » To Feb 01, 2011 17:14

Jaz mam gumico 4,2 m z trdim dnom in 50 končkov zadaj in je ravno prav :)))) recimo da lettttiiii
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » To Feb 01, 2011 18:45

Torej če na kratko povzamem na 3,80 bo 15 KM za nas tri kar dovolj, da se solidno pripeljemo do željenih zalivčkov. nimamo namena preživljati celih dni na čolnu zato se ni za bat da bo kuža trpel.
imel sem že maestral 6 in tomos 4, kasneje elan 402 in yamaho 30. mali čoln malo skrbi, večji je, več je skrbi.
vedno sem občudoval tiste, ki so preprosto spustili kolesa in potegnili čoln do prikolice in potem mirno spali (razen če je kak vandal z nožem hodil po kempu).

Damjanr pozdravljen. Tudi o tem sem razmišljal, mogoče bo pa to na koncu res rešitev, čeprav sem tudi z elanom že skozi val peljal da smo bli vsi mokri do gat. Tudi moja lepša polovica pa je še ni minilo.

Sedaj pa samo še ponudbe zbiram.

Hvala za nasvete in pripombe jih bom upošteval kolikor bo mogoče. Ko pa bodo finance dopuščale pa bo seveda tudi kaj večjega na vrsti. Če ne prej ko bom v penziji (če jo bom dočakal) takrat pa med rjuharje.

lp
vento
Poročnik bojne ladje

Re: spet nakup gumenjaka-pomoč

OdgovorNapisal/-a vento » To Feb 01, 2011 19:17

matjaz007 napisal/-a:...
Danes sem bil na ogledu čolna brig baltic 3,8 m in mi je zadeva kar všeč, pride pa nov 1600€. Če ima kdo morda kakšen motor 15KM ali kaj podobnega za normalno ceno naj prosim sporoči, ker smo že predolgo na suhem in je skrajni čas da zopet občutimo valove.

Imam pa eno vprašanje in sicer ali mislite, da je 15KM dovolj za to dolžino čolna, če predpostavimo, da se bomo večinoma vozili 2 odrasla, otrok (4leta) in kuža.
...
Imam ta čoln in 20 KM. Čoln je soliden za ta denar, z 20 km pa gre z 2+1/2 kar lepo - po ravnem. :) Pa tudi "za klance" se mi zdi dovolj rezerve, čeprav takrat o kakšni brzni ne razmišljat - ni udobno. :(
20KM pa je po moje tudi meja prenosljivosti. Tukaj mislim na ročno prestavljanje iz avta na čoln in obratno (z vozičkom gre seveda enostavneje). To se mi je zdelo ob nakupu pomembno. Kar je več kot to, pa obvezno na prikolico.
Na splošno se mi zdi vse skupaj dobra kombinacija do bližnjih zalivov in po ne preveč valovih. 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta