zdravo po daljšem času. lani sem se forum naučil na pamet in kupil svoj prvi gumenjak. superca. leto se je obrnilo in po cibrotovem receptu želim več cm in več km. v oči mi je padla kombinacija: http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=100201
kakšna so vaša mnenja? čoln je praktično nov, je pa baje nekaj opraskan. kje in kako, moram še videti. zanima pa me, ali je ta dolžina in konjaža primerna kombinacija in ali bi po gladkem morju tole še zglisiralo s cca. 170 kg žive teže in cca. 30 kg dodatne krame (oprema, gorivo)?
mnenja dobrodošla.
ps: še vedno na voljo http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
s ceno se bom potrudil ob ogledu.
selva kombinacija - nasveti glede nakupa
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
hvala, cibro. tak odgovor sem potreboval.
ne, ne rabi bit toliko novo, zložljivo pa. vsaj za letos, hahaha, da bom imel naslednje leto spet kaj ogledovati. no, v resnici se mi zaenkrat ne kupje še prikolice.
verjetno bom za letos skombiniral z močnejšim motorjem na obstoječi gumici, ker sem bil lani kar zadovoljen. le konjev je bilo nekam premalo v vetrovnih razmerah in z vso kramo gor.
a mogoče kdo ve kaj o predelavah motorjev z istimi kubaturami. saj nekaj sem že iskal po forumu, pa nisem našel zadovoljivega odgovora. gre za motorje npr. tohatsu 8 --> 9.8, honda 8 --> 10 ipd.? bojda se to opravi z menjavami čipov?
ne, ne rabi bit toliko novo, zložljivo pa. vsaj za letos, hahaha, da bom imel naslednje leto spet kaj ogledovati. no, v resnici se mi zaenkrat ne kupje še prikolice.
verjetno bom za letos skombiniral z močnejšim motorjem na obstoječi gumici, ker sem bil lani kar zadovoljen. le konjev je bilo nekam premalo v vetrovnih razmerah in z vso kramo gor.
a mogoče kdo ve kaj o predelavah motorjev z istimi kubaturami. saj nekaj sem že iskal po forumu, pa nisem našel zadovoljivega odgovora. gre za motorje npr. tohatsu 8 --> 9.8, honda 8 --> 10 ipd.? bojda se to opravi z menjavami čipov?
Če kaj pomaga: jaz imam gumenjaka dolžine 2,99m in sem gor dal Mercury-a 9,9 4T in sicer zglisira z osebami s težo okoli 200kg + oprema če pa je še ena oseba zraven pa že ne pride iz vode.
Tako da moje mnenje je, da bi bilo najbolj optimalno če bi bil na selvi gor 15KM motor, pa bi bla polna kapa:) Na zodiaca bi se pa tudi poznala razlika od sedaj če bi dal gor 8KM, samo za glisiranje nebi vedel če bi šlo, mogoče zaradi prekratke dolžine ne...
Tako da moje mnenje je, da bi bilo najbolj optimalno če bi bil na selvi gor 15KM motor, pa bi bla polna kapa:) Na zodiaca bi se pa tudi poznala razlika od sedaj če bi dal gor 8KM, samo za glisiranje nebi vedel če bi šlo, mogoče zaradi prekratke dolžine ne...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov