Yamaha 40-60 EFI four stroke
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Yamaha 40-60 EFI four stroke
Živjo vsem!Pred kratkim sem poastal lastnik Lomaca 500+Yamaha 40-60 EFI four stroke.Pred odhodom na morje me zanima kako naj sprobam motor,če vse dela kot je treba,poleg da na slušelkah vse dela.Včeraj sem ga vžgal ne slušalke je kresnu kot iz topa.Zanima me koliko časa mora motor laufat,da začne voda krožit(da termostat odpre hlajenje),meni je laufal par minut pa ni voda zakrožila(izbruhnila iz motorja).
Po mojih izkušnjah,ki sem imel Suzukija 25-35 2-taktnega je voda zakrožila po kakšni minuti delovanja.Ali pri 4-taktnemu kasneje zakroži???
Hvala za nasvete
Po mojih izkušnjah,ki sem imel Suzukija 25-35 2-taktnega je voda zakrožila po kakšni minuti delovanja.Ali pri 4-taktnemu kasneje zakroži???
Hvala za nasvete
Verjetno misliš kontrolni curek vode. Voda mora pričeti teči po nekaj sekundah. Če ti ni pritekla je bilo nekaj narobe. Lahko je impeler, kakšna smet ali pa nisi imel dovolj dobro nastavljenih slušalk ali premalo odprto vodo.
Voda za hlajenje motorja mora ves čas krožiti v motorju ne glede na to ali je termostat odprt ali zaprt.
LP Klemen
Voda za hlajenje motorja mora ves čas krožiti v motorju ne glede na to ali je termostat odprt ali zaprt.
LP Klemen
Zdravo,
predlagam ti naslednje:
pelji motor na servis, da ti zamenjajo olje, impeler, olje v peti. cinke in ostale drobnarije in preverijo naj kako je z zobatim jermenom.
Sam sem ob nakupu čolna na njem je Yamaha f100 4 T peljal čoln k Rožeju na servis. Menjal sem motorno olje, olje v peti, termostatski ventil, cinke , zobati jermen + nov propeler.
Ni mi žal denarja za servis, saj se na morje odpravim z boljšim občutkom.
Po moje bi bilo to najboljše, saj ne veš kako so z motorjem ravnali v preteklosti.
Menda je treba menjati zobati jermen vsakih 300 ur ali 5 let - nekaj takega.
Moj motor je imel ob nakupu 244 ur a sem se brez pomislekov odločil za menjavo jermena, saj pride zamenjava 120 eur, kar je zanemarljivo proti temu, da ti preskoči in sesuje ventile, itd...
lp, ALI
predlagam ti naslednje:
pelji motor na servis, da ti zamenjajo olje, impeler, olje v peti. cinke in ostale drobnarije in preverijo naj kako je z zobatim jermenom.
Sam sem ob nakupu čolna na njem je Yamaha f100 4 T peljal čoln k Rožeju na servis. Menjal sem motorno olje, olje v peti, termostatski ventil, cinke , zobati jermen + nov propeler.
Ni mi žal denarja za servis, saj se na morje odpravim z boljšim občutkom.
Po moje bi bilo to najboljše, saj ne veš kako so z motorjem ravnali v preteklosti.
Menda je treba menjati zobati jermen vsakih 300 ur ali 5 let - nekaj takega.
Moj motor je imel ob nakupu 244 ur a sem se brez pomislekov odločil za menjavo jermena, saj pride zamenjava 120 eur, kar je zanemarljivo proti temu, da ti preskoči in sesuje ventile, itd...
lp, ALI
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost