Pomoč pri nakupu starega Maestrala

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

Pomoč pri nakupu starega Maestrala

OdgovorNapisal/-a blacknero » Po Apr 11, 2011 18:05

Najprej lep pozdrav vsem članom foruma.

Že dolgo časa me zanima področje navtike in plovil, zato sem se odločil, da se najprej včlanim na tale forum :D .

Na tem forumu sem prebral že večino vse teme o gumenjakih. Odločil sem se, da si kupim svoj prvi čoln, zato bi potreboval nekaj nasvetov od izkušenejših članov foruma.

Za prvi čoln sem razmišljal o kakem Maestralu do 3m in Tomosu 4.

Že nekaj tednov redno spremljam oglase na raznih spletnih oglasnikuh in iščem sebi dosegljiv čoln. Ina našel sem kar nekaj maestralov.

Sedaj pa me zanima sledeče našel sem enega maestrala , ki je zelo zbledel (za predstavo prilagam sliko) Slika

Zanima me sledeče: ali bi se dalo "barvo" takega čolna malo popraviti, če bi čoln premazal s kakšnim sredstvom za gumo?

Zanima me tudi vaše mnenje glede nakupa tako starega čolna?

kaj mislite o tem: http://www.salomon.si/oglas.aspx/09/01/06?id=2069I.2121581&rubrika=/Plovila%20in%20oprema/Prodam/Gumenjaki#

Ali bi bilo po vašem mnenju bolje kupiti malo novejši čoln?
Glede financ pa sem kar precej omejen, saj sem namreč študent zato bi za čoln in motor odštel največ 400€.

Hvala za odgovore [/url][/code]
bomax
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bomax » Po Apr 11, 2011 18:59

pozdravljen na morjeplovcu.

ponudba starih maestralov in beograd sportov je na bolhi, salomonu in mornarju kar obsežna, tako da lahko za svojih 400€ kar precej izbiraš. osebno bi pri tem znesku iskal čim cenejšega ali pa morda stisnil še par sto evrov in kupil nekaj relativno bolj novodobnega. v vsakem primeru bodi prepričan, da ne pušča in da so stvari dobro skupaj zlepljene (krma), da ne boš še teh 400 stran vrgel.

glede čiščenja je odprta cela tema - preberi: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ka&start=0

pa dobro zrihtaj. sicer pa priporočam, da se podučiš še o pravilih na morju, potrebnih papirjih in opremi, izpitu in še o čem - na tem forumu imaš vse.

pa srečno z nakupom in prvimi miljami.
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Po Apr 11, 2011 20:33

Bomax, hvala za nasvete. :) . Glede pravil sem seznanjen, tudi izpit bom opravljal to soboto. Zanima me še ali je za tako kombinacijo gunenjak do 3m in T4 dovolj kupoprodajna pogodba kot dokaz o lastništvu?

LP
bomax
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bomax » Po Apr 11, 2011 21:10

tudi ta vprašanja že imajo odgovore, uporabi iskalnik. kupoprodajno v vsakem primeru overi na upravni enoti. možnost registracije je odvisna od letnika in/ali poprejšnjega vpisa v vpisnik čolnov (http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ih_colnov/), brez tega pri nas ne gre. ampak če je čoln do 3m in motor do 5km ni problema.
Maestral9

OdgovorNapisal/-a Maestral9 » Po Apr 11, 2011 23:02

Ti gumenjaki so že zelo stari. V kolikor je bil gumenjak pravilno vzdrževan in hranjen v času neuporabe ti lahko služi še kar nekaj časa. Sam sem lani prodal tak gumenjak letnik 1982. Nikjer ni puščal pa tudi Tomos 4.5 na njem je deloval brezhibno. Če je guma zelo zbledela je bila verjetno veliko izpostavljena soncu in je zaradi tega tudi preperela. Najboljše je čoln napolniti in počakati kakšen dan. Pazi tudi na krmno desko, da kje ne odstopa. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov