Imam gumenjak(3m) katerega uporabljam cca 1 mecev na leto. Ostali čas bi ga pa rad oddajal(da mi ne stoji doma) Zanimam me kako je s tem, da me nebodo potem lovili
Oddaja gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Oddaja gumenjaka
Pozdravljeni.
Imam gumenjak(3m) katerega uporabljam cca 1 mecev na leto. Ostali čas bi ga pa rad oddajal(da mi ne stoji doma) Zanimam me kako je s tem, da me nebodo potem lovili
x5x napisal/-a:Ne to da ga nazaj nebi dobil mi ni nekakšna skrb. Gledam po netu in vidim da ima ker nekaj ljudi ki oddaja gumico 2-3m.. Sem rekel zakaj pa ne konec koncev je bolje če se zadeva vozi kot da mi doma stoji ter zgublja vrednost.
Celotna vrednost pa tudi ni nevem kaj.
Kaka je vrednost? Registriran? Zavarovan?
Da zgublja vrednost mora bit nov. Kdo ti bo dal za teden dni najema celotno vrednost gume in motorja?
Ludje delajo s sposojenimi zadevami svašta še posebej če so zanjo dal kinto.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
x5x napisal/-a:Vrednostje 1000€.Z vrednostjo sem mislil bolj to da se zadeva uporablja kot pa da je na podstrehi.
Dejansko pa se strinjam s tabo da ljudje če ni njihovo delajo kot svinje z mehom.
A boš prjatlu reku da ti da 300€ za teden dni? Pa ta bo še nekak mirkal od tistega kateremu boš rekel 500€. Ne ga srat če se misliš še drugo leto vozt. Jaz svojega tut prjatlu ne posodim (so že fehtal) lahko pa gre z mano na furo. To pa zato ker ko ga dam v vodo vem da ne pušča, vem da bo motor vžgal, vem da se bom peljal, vem da vse funkcionira in vem kaj mu še manjka.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
ttomi73 napisal/-a:x5x napisal/-a:Vrednostje 1000€.Z vrednostjo sem mislil bolj to da se zadeva uporablja kot pa da je na podstrehi.
Dejansko pa se strinjam s tabo da ljudje če ni njihovo delajo kot svinje z mehom.
A boš prjatlu reku da ti da 300€ za teden dni? Pa ta bo še nekak mirkal od tistega kateremu boš rekel 500€. Ne ga srat če se misliš še drugo leto vozt. Jaz svojega tut prjatlu ne posodim (so že fehtal) lahko pa gre z mano na furo. To pa zato ker ko ga dam v vodo vem da ne pušča, vem da bo motor vžgal, vem da se bom peljal, vem da vse funkcionira in vem kaj mu še manjka.
Jaz sem letos mislil kupit gumenjak 3 metre in motor 5 KM, pa se mi ne splača. Zmenil sem se za najem in sicer za 1 teden je 130 evrov, za 2 tedna 240 evrov. Kavcija 100 evrov. Meni se zdi ugodno.
In verjami, ne delamo vsi s tujo lastnino kot svinja z mehom.
kasaudio napisal/-a:3m gumenjak boš težko oddal po mojem mnenju.
In gumenjak je oddan cel julij in pa večji del avgusta.
Z lažjim srcem bi oddal 3m gumarja, kot pa 5m. Na 3m ni gor nobene dodatne opreme, je lahek, dva ga primeta in zaneseta v morje. Možnost poškodb je manjša, če zapne propeler, gre prestrižnik,....Nihče te ne more davit zaradi črnega čarterja (ker ni vinjete). Če je vreden 1000e in ga oddaš po 130e na teden, je investicija povrnjena v 8 tednih.
Pri včjih je zadeva bistveno drugačna, od popisa oseb, do spuščanja v morje in namakanje prikolice, do opreme,...Pa še razmerje med ceno plovila in najemom je slabša, kot pri majhnem.
Svojega 5m ne posodim nikoli nikomur, 3m pa vsakemu, ki lepo ravna s svojo lastnino
Pri včjih je zadeva bistveno drugačna, od popisa oseb, do spuščanja v morje in namakanje prikolice, do opreme,...Pa še razmerje med ceno plovila in najemom je slabša, kot pri majhnem.
Svojega 5m ne posodim nikoli nikomur, 3m pa vsakemu, ki lepo ravna s svojo lastnino
mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti