slovenski gumenjaki - izkušnje, tehnikalije ...

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

bomax
Kapitan
Kraj: Ljubljana

slovenski gumenjaki - izkušnje, tehnikalije ...

OdgovorNapisal/-a bomax » Če Apr 28, 2011 11:28

zdravo vsem. že dalj časa me zanima, kaj loči slovenske gumenjake med seboj ter kaj jih loči od drugih na trgu. kakšne so vaše izkušnje glede plovnosti, okretnosti, kvalitete, opreme ... me matra prava vedoželjnost. predvsem vesel bom mnenj tistih, ki imate lastne izkušnje in lahko primerjate.

torej, če bi se odločali za nakup npr. trimarina, novomarja, gumarja ... kaj bi bili plusi, kaj minusi. kaj loči naše proizvajalce od tujih, npr. maestral, nuova jolly, kardis, lomac ...

če je kdo pripravljen na dolgo o tem razpredat v živo, častim pijačo tekom debate (ponudba seveda omejena, a popolnoma resna - interesenti pošljite zs; v ljubljani).
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 28, 2011 13:10

Bog daj!

Slovenski gumenjaki so glede kvalitete povsem OK. Važno je, da je gumeni del iz hypalona, ki je zelo odporen in kvaliteten material. PVC in razne druge čarovnije mislim da itak niso domena slovenskih proizvajalcev. Odnos med kvaliteto posameznih slovenskih proizvajalcev mi ni poznan, osebno bi bolj zaupal tistemu, ki dlje proizvaja čolne.

V primerjavi s tujimi (zvenečimi imeni) pa mislim, da so slovenski edino v designu kak korak nazaj. To pravim predvsem po primerjavi krmnega dela tujih in domačih čolnov. Kaj bi se dalo reči tudi o kvaliteti plastike, samo ne smemo javno šimfat.

Pri manjših čolnih (<5m) nikjer ni nekih čudežev, pri večjih mrgah pa mislim da so tujci vseeno precej naprej. Tudi s ceno.

Se pa prjavim na drink :D :D , bi vseeno vedu kaj več na to temo povedat, vendar javno o konkretnih imenih ni hvaležno govorit.
bomax
Kapitan

OdgovorNapisal/-a bomax » Pe Apr 29, 2011 01:28

kolikor poznam morjeplovce, ne žeja ne izkušnje niso ovira, zato predvidevam, da so prazniki ...

kasaudio - super, štekam in spoštujem, da ne želiš izpostavljat. saj zato sem pa tudi povabil na drink, ker tudi sam ne želim po nepotrebnem nekomu delat slabe ali dobre reklame. me pa, preden zmečem (relativno) veliko denarja v to zabavo, vseeno zanimajo tudi nemogoči detajli. zato pa povabilo še nekaj časa odprto.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Apr 29, 2011 18:47

Bomax, maš ZS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov