Izbira gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
OrangeAgent
Poročnik bojne ladje
Kraj: Litija

Izbira gumenjaka

OdgovorNapisal/-a OrangeAgent » So Maj 07, 2011 00:50

Lani po koncu sezone sem kupil gumenjaka joymarc 380 in motor tohatsu 20hp 4t. V zadevo sem se zaljubil še preden je bila prvič v vodi oziroma še preden sem sploh vozil kakšen čoln. Za prvomajske praznike sem ga tudi končno preizkusil na Krku (tu moram pohvaliti gospoda na kapetaniji, ki mi je kljub temu da niso imeli uradnih ur uredil vse potrebne papirje, vinjeto itd.) Čoln se super obnese, 20hp res ponese tako gumico do skrajnosti. Če si sam na čolnu zna biti pri višjih hitrostih včasih že malo nevarno ampak kot sem pričakoval je bilo več ali manj zasedenih vseh 6 ''sedišč''. In tu pridem do ugotovitve da se namigi s foruma očitno uresničujejo tudi pri meni... In že si želim 5m+, trdo dno in kakšnega ponija več za sabo! Sicer pride vse to v poštev šele drugo leto oziroma po koncu sezone ampak meni že sedaj ne da spati :D Dejstvo je da si gume za 12.000 eur trenutno ne morem privoščiti, bi pa rad za svoj denar izbral najboljšo varianto. In ker imam še nekaj časa do drugega leta bi zadeve kupoval po kosih. In tu bi bili dobrodošli predlogi.

Tule sta dva primerka ki sta mi padla v oči tako cenovno kot tudi vizualno. Za drugega mislim da je kitajec zato me zanima če ima kdo kakršnekoli izkušnje s podobnim čolnom

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=51130
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=101639

Motorizacija bi bila med 40 in 60 km

Skratka kakršnikoli predlogi in mnenja so dobrodošla.

LP, Andraž
If it can be written, or thought, it can be filmed.
::Stanley Kubrick::
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Maj 07, 2011 11:44

ta drugi je brezvezen lej kje ima konzolo na sredi čolna, izguba placa.
za ta denar dobiš rabljeno zadevo kompletno z motorjem sicer 2t ampak bo dlje zdržala kot ti novodobno noname čudeži za 5000 eurov :shock:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 10, 2011 07:15

Mogoče raje kaj rabljenega in preizkušene kvalitete raje. Tisti drugi zgleda da je bolj hudo skup naret, celi nagubani. :? Moje mnenje. Motor za čoln nad 5m pa mini mini minimum 60KM.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Maj 10, 2011 11:14

Če maš šuške se stegni in kupi novo zadevo priznanih proizvajalcev s sodobnim motorjem, sicer pa rajš kaj rabljenega in preverjenega. Teh čudežno poceni čolnov se js bojim.

Najdi nekaj rabljenega kar ti sede, daj vprašanje sem in ti bojo fantje že svetovali. Če bi js poznal ta forum mal prej, bi dost cenej skoz prišel, ker bi definitivno kupil rabljeno.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 10, 2011 14:01

kasaudio napisal/-a:Če maš šuške se stegni in kupi novo zadevo priznanih proizvajalcev s sodobnim motorjem, sicer pa rajš kaj rabljenega in preverjenega. Teh čudežno poceni čolnov se js bojim.

Najdi nekaj rabljenega kar ti sede, daj vprašanje sem in ti bojo fantje že svetovali. Če bi js poznal ta forum mal prej, bi dost cenej skoz prišel, ker bi definitivno kupil rabljeno.

Ti pa ne štrikaj, ker imaš odlično kombinacijo.

Jaz tem "kitajcem" tudi ne zaupam, mam kar slabe izkušnje.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Maj 10, 2011 18:21

Saj 0 ne štrikam ali kvačkam... :D !Kombinacija je res odlična, samo sem vseeno videl nekaj rabljenih variant, ki so tudi bile zelo dobre in za več kot pol manj denarja.
Uporabniški avatar
OrangeAgent
Poročnik bojne ladje
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a OrangeAgent » To Maj 10, 2011 23:47

Hvala, potem bom pa res še malo prebrskal
If it can be written, or thought, it can be filmed.

::Stanley Kubrick::
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 11, 2011 07:57

Vseeno je zelo težko oceniti obrabljenost čolna samo po slikah. Tudi če v živo dobro ne pregledaš se lahko nasankaš. Je pa ogromno čolnov, ki so stari tri, štiri leta in izgledajo kot da so orali z njimi po njivi. Težko najdeš čoln star 7,8 let, ki je dobro ohranjen in ni celi porajsan. ko pa ga najdeš pa takoj v nakup, raje kaki euro več, bo na koncu ceneje.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov